Več

  “TA VLADA JE HUDOBNA”

   

  Ta vlada ne trenira hudobnosti, ta vlada je hudobna. Zdaj, ta vlada je bistveno bolj hudobna kot vlada Janeza Janše – bom zdaj razložil,” je med drugim v podkastu Konzerva pred dnevi povedal Aljuš Pertinač, javnosti dobro znan kot voditelj informativno-pogovorne TV-oddaje Faktor in oster pisec odličnih (političnih) komentarjev itd. Posnetek je v objavi z družabnega omrežja X spodaj:

   

   

  - Advertisement -

  Prvič, zanima me, kakšen odnos ima vlada, predsednik vlade, navznoter. Janez Janša ni rušil svoje vlade. Janez Janša ni izigraval koalicijskih partnerjev – enega proti drugemu. JanezJanša ni gradil svoje politične podpore ali svojih političnih ratingov na račun svojih koalicijskih partnerjev. Janez Janša ni naganjal ljudi iz svoje vlade. Golob počne vse to, kar sem zdaj naštel. On je sedem žensk vrgel čez ramo. Zdaj si vidva predstavljajta, če bi kdor koli drug v Sloveniji v dveh letih mandata vrgel sedem žensk na različnih političnih pozicijah čez ramo, kaj bi se mu zgodilo. Golob lahko to mirno počne. Kaj je to drugega kot hudobija? Mogoče bi kdo drug rekel tudi, da mizoginija, ne vem, ampak sedem žensk da vržeš čez ramo v Sloveniji, ki ima manko žensk v politiki, se moraš blazno potruditi. On jih je sedem vrgel čez ramo. On je sproduciral afere, ki so v bistvu spravile socialne demokrate na rob političnega preživetja. On jih je sproduciral, njegovi mediji so ji sprožili, mediji, ki so pod njegovo kontrolo neposredno ali posredno preko lastniških povezav ali pač preko drugih uslug, ki jih dela ta oblast določenim medijem, je to, je te afere naprej sprožil,” je razložil Aljuš Pertinač.

   

   

  “Kar se tiče odnosa Goloba do ljudi, to je pa največja hudobija, kar si jo je lahko človek zamislil. Ker kaj je drugega kot hudobija, če imaš ti predsednika vlade, ki kar nekaj govori – ki mu ne smeš zaupati na besedo nič, zato ker si neprestano izmišljuje, po domače povedano: izreka laži. Vsak dan najdemo kakšno Golobovo laž. Tazadnja je recimo, da bo v deset letih zgradil novo medicinsko fakulteto na univerzi na Primorskem. Mislim, pazi: mi, ki bomo, kaj, do leta kdaj 29 gradili eno cev Karavanškega predora, bomo pa v treh letih naredili medicinsko fakulteto dol na Obali. /’Z vsem kadrom.’ – medklic sogovornika Petra Meršeta./ Z vsem, kadrom, ja. In potem se izkaže, da se je zmotil, ker je pač samo … nek enovit magistrski študij jim bodo dovolili, ki zdaj očitno ni bil, zdaj jim ga bodo pa dovolili,” je slikovito nadaljeval Aljuš Pertinač. “En dan nazaj je rekel, da je Slovenija idealno okolje za tuje investitorje. Greš ti gledat na spletno stran gov.si, tam najdeš recimo podatek – za koga zaskrbljujoč mogoče, za mene je -, da je 29 procentov upadlo število prijavljenih patentov pri nas. In pojasnilo vlade: ‘To povezujemo z upadom zanimanja tujih vlagateljev za investicije v Sloveniji.’ Skratka, to to ne moreš, Janez, to si ne moreš izmišljevati. In zdaj obramba Goloba je: kakor, ja, saj on niti ne ve, da laže, ker on pač kar nekaj govori. In mu to ni za zameriti. On je pač toliko nepoučen, toliko pojma nima, kaj se dogaja, da on kar nekaj govori.”

   

   

  “In ta vlada res ne trenira hudobije, ta vlada je hudobna, predvsem je pa nekaj: vsi ključni reprezentanti oblasti ta hip so usmerjeni zgolj v lastno zasebno profitarstvo. Mi nismo imeli še situacije, kjer imaš ti predsednico republike, ki je lastnica oziroma solastnica podjetij, ki poslujejo z državo, istočasno, ko je ona predsednica republike. /’Tudi predsednik vlade, če smo že glih pri tem.’ – vmesna opomba sogovornika Petra Meršeta./ Samo gremo naprej: predsednik vlade – isto! Lastnik podjetja, ki posluje z državo, hkrati pa firma, s katero posluje, je on tudi predsednik skupščine kot predsednik vlade. Mislim, jaz ne vem, kaj na pravni fakulteti recimo učijo kot konflikt interesov, ampak jaz mislim, da je to učbeniški primer. Se pravi, to je tako, kot: zdaj bi namesto Petra in mene bila tu jaz, pa jaz – enkrat s kapo, enkrat pa brez -, in bi sem med sabo pogovarjala, kaj ta vlada dela, pa kaj ne dela. Pa hvalila, ja, recimo mene ali pa Goloba, saj ni važno, koga. /’Pri čemer je on pri tem podjetju bil že prej verjetno fiktivni lastnik. Ker prej je bila njegova žena kao lastnica, ampak ko sta se ločila, je ona to predala njemu – se pravi očitno ni šlo za to, da bi ona s tem podjetjem dejansko kaj počela, ker drugače ga verjetno ne bi kar predala.’ – vmesna opomba sogovornika Petra Meršeta./ Ja, no, da ne govorimo še o izogibanju davkov. Še izogibanje plačilu davkov. Isto spet predsednica republike – ko je bila predsednica Rdečega križa, si je zato da je predsednica bila Rdečega križa, kar je samo po sebi častna funkcija, izplačevala honorar, ker pa ni hotela davka plačati, si je pa izmislila fiktiven posel pravni med Rdečim križem, pa svojo pravno pisarno. Če to ni hudobija, kaj pa potem je,” je brezkompromisno razgaljal Aljuš Pertinač. 

   

   

  “In da ne pozabim tretje najvišje reprezentantke oblasti, to je pa Urška Klakočar Zupančič. Ona je bolj nova v politiki, ona se še uči, kako se tu profitira. Ona je pa pač ugotovila, da ima žilico za pisanje zgodovinskih romanov, in zdaj promocijo teh romanov zapakirala kot znanstveno-raziskovalno delo pod izjemo, ki velja pač v politiki za recimo visokošolske učitelje ali pa navadne učitelje, da ne izgubijo stika s svojim poklicem. Zdaj, kaj ima promoviranje nekih pogrošnih doktor romanov z zgodovinsko noto z nekim znanstveno-raziskovalnim delom? Nič od nič,” je pojasnil Aljuš Pertinač. 

  “In te imamo zdaj na oblasti. Skratka, to je ena sama hudobija. In to, ko Žerdin potem pravi, da ta vlada ne trenira hudobije – se strinjam: ta vlada je tako hudobna, da ne rabi nič več trenirati.”

   

   

   

  V soboto 1. junija 2024 sta minevali dve leti apokaliptične Golobove diktature. Še enkrat toliko – do uradnega konca mandata – bi za Slovenijo in Slovence bila čistokrvna evtanazija.

   

   

  Naslovna FOTO: dr. Robert Golob kot mandatar leta 2022 v Državnem zboru RS.   

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj