Več

  GLAVNA KRIVCA, DA SMO BREZ SVOJE DRŽAVE

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Globalni ekvivalent t. j. vzorec tega, kar se pravkar pri nas dogaja s sovražnim prevzemom države od strani jugoslovenarjev – so migracije v EU!

  Sledil bo – sovražni prevzem države s strani priseljencev, nekaj, kar mi že poznamo iz preteklega obdobja SFRJ.

  Zdaj, ko jugoslovenarji nimajo več svoje države, prevzemajo našo!

   

  - Advertisement -

  Po Evropi se dogaja nekaj podobnega. V bistvu gre za vzorec nasilnega prevzemanja tuje dežele in “čiščenje” njim tujih navad. Pri nas se je denimo to izrazilo z vsiljeno himno, ki ni podobna ničemur, saj zagovarja internacionalizem s strani jugoslovenarjev, domačih petokolonašev in kvizlingov.

  Nam sta Slovenijo spodmaknila izpod nog dva bedaka: Krivic in Bučar!

   

  Krivic nam je z “akcijo” reševanja Izbrisanih, ko se je šel obrambe enega samega pravnega “principa” v EU – zapravil vso državo! Našo državo! Ustvaril je prostor, v katerem je nekdo – ki mu je bil cilj ohraniti Jugoslavijo! – zminiral pravni sistem države, še preden je ta mogel nastati. 

  milan kučan že 26 let sabotira nastanek pravnega sistema države. 

  Krivicu, Bučarju, kučanu je SFR Jugoslavija več vredna, kot pa demokratična Slovenija! Računali so, da bodo kar nadaljevali Jugoslavijo tukaj na tleh Slovenije in na račun Slovencev ter njihove nove države Slovenije, ne da bi kdo to sploh opazil!

  Enostavneje povedano: tisti, ki so se sem priseljevali po letu 1991, bi v normalni državi morali najprej priseči na ustavo države Slovenije, če želijo živeti med nami in z nami.

  Razumem, da Jugoslovenarji nimajo kam, ker njihove države ni več … toda, če so tu, potem naj prisegajo na slovensko ustavo, ne pa na Jugoslavijo, ki je ni več. Sami so si jo zapravili. In predvsem – naj ne divjajo z jugoslovanskimi zastavami po slovenskih ulicah!

  Krivic jim je dal zagona. Bil je v skriti navezavi s kučanom, katerega edini cilj je raznarodovanje (internacionalizacija in SFRJ-izacija) prebivalstva Slovenije. O čemer priča že himna, ki ni ne tič ne miš, ampak preoblečena Internacionala, himna, ki jo pojemo – je komunistična himna. Himne narodov namreč ne pojejo o vseh narodih, temveč o enem, svojem lastnem!

   

  Srbska himna gre takole:

  »Otadžbinu srpsku brani

  put vekovne borbe plod

  Bože spasi, Bože brani

  moli ti se srpski rod!«

   

  Srbska himna poje o Srbih! Je to normalno? Seveda je!

  Slovenska himna pa poje o … o vsem, samo o Bogu in Slovencih ne. Njih ne sme niti omeniti, ker je to prepovedano.

   

  Grem naprej. Razen tistih, ki se priseljujejo sem in ne prisegajo na slovensko ustavo, potem ko pridejo sem živet, obstajajo tudi tisti, ki so tu že od prej, ki pa še vedno prisegajo na SFRJ, na komunizem, na diktaturo, na jugoslovansko zastavo, na komunistične simbole. Ti demokracije sploh ne upoštevajo, ker ne upoštevajo Slovencev. Briga jih za Slovence v Sloveniji. Oni so še naprej Jugoslovani v Jugoslaviji! Oni nam pišejo zakone, ne mi njim. 

  Krivičevi Izbrisani so bili kučanov Trojanski konj. Pripeljal ga je Krivic in zdaj se ta konj pase po tujih parcelah, na tujih tleh, puli tujo travo in serje po naši parceli, ki ni njegova.

  Tudi tisti čefurji jugoslovenarji, ki so tu še od prej, bi skupaj z Izbrisanimi morali prisegati na ustavo države Slovenije, če je njihova želja biti tu in živeti z nami. Sicer lahko živijo tu kot tujci z omejenimi pravicami, ne pa kot poslanci, ki sedijo v koaliciji, s Slovencem tujim političnim programom, in se kurčijo po parlamentu! Vsem nam zdaj pišejo zakone! Mi plešemo, kot oni žvižgajo – pa kje še to obstaja v kaki drugi državi?! Morda v Bosni? V Srbiji? Na Hrvaškem? Kje????

   

  Janšo javno zmerjajo za skrajnega desničarja. Ne razumem, zakaj Janša ni prisolil zaušnice Židanu, ko si je ta oboževalec diktature upal to reči nekomu, kot je Janša! Nekdo, ki ni podpisal resolucije o izenačitvi treh diktatur, da zine tako stvar, kreten nesramni!

   

  Krivica je zelo motilo to, da niso bile upoštevane vse pravice jugoslovenarjev, medtem ko je skrenil pozornost na pravne principe EU – pa ga sploh ni motilo to, da kučan sabotira nastanek pravnega reda v državi! In zato imamo zdaj namesto pravnega reda – en usran bavconski revolucionarni red! Z edino nalogo ohranjati režim na oblasti. To mu je pa bilo, Krivicu, čisto v redu! Niti zinil ni proti, ni opozoril na to, kaj se nam bo zgodilo, zanj je to bilo ok in sprejemljivo. Krivicu heroju, bedaku kurčevemu, ki je eden od dveh idiotov, ki sta nam ukradla državo!

  In že smo pri ustavi. Na kakšno ustavo morajo državljani prisegati? Na takšno, ki se z njo strinjajo. Pa smo se mi strinjali z našo? Nas je kdo kaj vprašal? Sestavljal jo je udbaš Bučar, ki je držal odprt prostor za diktatorja, da se ta zavihti nazaj na oblast in se potem sprenevedal v javnosti: »Nisem si mislil, da bodo komunisti kandidirali na volitvah …« Pomagal je, da se vzpostavi prejšnji jugoslovanski (zdaj jugoslovenarski) sistem. Direktno je odgovoren za to.

  Tako so nam čefurji-jugoslovenarji prevzeli državo, da pri tem nihče z mezincem ni mignil proti. Vse po zakonih in skladno z ustavo. Mimogrede: med Slovenci izseljenci po svetu ni čefurjev! To pa zato, ker niso jugoslovenarji. So antikomunisti, so proti diktaturam in živijo v demokratičnih državah – medtem ko mi živimo v fašistično-komunistični kučanovi državi in mu jo vzdržujemo!

   

  In kako je to Bučar storil, kar je storil? Kako mu je ratalo? Takole:

  1. člen

  Slovenija je demokratična republika.

  1. člen

  Slovenija je pravna in socialna država.

  1. člen

  Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.

  V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.

   

  Pa smo ga imeli v riti!

  Začnimo pri “Slovenija je demokratična republika.”

  Demokratično ni nekaj samo zato, ker sebe razglasi za demokratično. V resnici je pa tedaj diktatura! Sicer bi Rusija bila demokratična, pa Sev. Koreja tudi. Demokratičen si, če demokratičen postaneš in če demokracijo gradiš, si zanjo prizadevaš in se zanjo bojuješ.

   

  Sledi: “Slovenija je pravna in socialna država.” Je malo kurac!

  Bavcon pa Krivic pravita, da imamo pravni sistem, imamo pa kurčev bavconski revolucionarni pravni sistem, ki proizvaja krivice dnevno. To pravo, z namenom ohranjanja režima, ki nam je uničeval življenje dolga desetletja, pustil grozne posledice na psihi ljudi, skvaril normalno obnašanje in normalno reagiranje na krivice ter nas ekonomsko in drugače pohabil – ni pravni red! Ta nam zdaj vlada! Pravna država? Ja, pa kaj še. Slovenija ni pravna država. Mi pravnega sistema nismo videli vse od kraljevine SHS!

  Nastanek prava in pravne države kučan sabotira že vse od ustanovitve te države leta 1991. Podtika svoje ljudi na položaje in skrbi, da se ta bavconščina nadaljuje. To pa pomeni PROIZVODNJO KRIVIC v velikanskem merilu in obsegu, in to pod krinko zakona. Nato pa, kot češnja na kepici sladoleda: »/…/ socialna država.«

   

  Vse, kar bi Bučar moral storiti je, da bi v ustavo zapisal, da je Slovenija demokratična republika, ki temelji na človeškem DELU!

  In da vse pravice (v nadaljevanju pa sociala) temeljijo izključno na tem (penzije tudi, da ne rečem predvsem), koliko slovenski ljudje proizvedejo s svojimi rokami, naredijo s svojimi sposobnostmi, z znanjem in voljo do dela in življenja.

  Skratka, ena država je demokratična zato, ker temelji na rezultatih dela! Temelj je torej USTVARJALNOST.

  Temelj blagostanja je finančna neodvisnost in ne denar iz posojil. Temelj samostojnosti ni sposojanje denarja pri tujcih in prav gotovo ni v zadolževanju države.

  In še tole pravi ustava: Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.” Še “slovenskega naroda” zbrišejo iz ustave – pa smo noseči skozi rit!

  Toda komunisti so navajeni, da niso od nikogar odvisni. Svoj standard in privilegije vzdržujejo s sposojanjem denarja v tujini, ki ga bo vrnil … nihče! Toda njim to ni mar. Niti najmanj. Klanje v SFRJ se je začelo, ko je zmanjkalo denarja. Zunanji dolg je enak notranjim dolgovom. Zunanji dolg se lahko vrne v denarju (ker se lahko), medtem ko se notranji dolgovi poravnavajo z rezanjem vratov, posiljevanji, množičnimi pokoli, s trupli v skritih grobovih, porušenih in požganih naseljih, pohabljanju ljudi, izseljevanju … Komunisti niso nikdar prevzeli odgovornosti za klanje v bivši SFRJ, ne za umore ne za krivice … nihče jih ni privedel pred navadno sodišče, kjer vlada navadni (ne bavconski-revolucionarni) pravni red! In jih tam zgrabil za jajca. Zato igro nadaljujejo. Zakaj pa je ne bi?!

   

  Bučar je rekel: »Lustracija samo prek mojega trupla …«

  Ko je umrl, se tega nihče ni spomnil storiti.

   

  Zato vladajo, ne da bi jim pri tem bilo mar organizirati državo in ljudi tako, da so čimbolj samostojni, predvsem pa finančno. Biti samostojen pomeni NE IMETI DOLGOV. To pomeni, da so ljudje plačani za svoje delo in imajo v zavesti, da NIKOMUR NIČESAR NE DOLGUJEJO, ker so odvisni od sebe, samo od lastne ustvarjalnosti in volje. In od nikogar več! Pomeni še, da Parazita ne mislijo več vzdrževati, sploh pa ga ne gledati na oblasti, kako se spreneveda in krade njihov denar. Največ skozi skrito zadolževanje. Kaj ko bi postavili pred parlamentom javni semafor s podatkom, koliko smo zadolženi vsako uro uro?!

  Dolgovanje je moderno suženjstvo. Dolg je železna veriga s kroglo.

  Mlade generacije pa niso vzgojene tako, da bi se bojevale proti suženjstvu z delom, z ustvarjanjem. Tako, da si zaposlen v Sloveniji (ne v tujini!) in da tvoje delo nekaj pomeni. Da je najprej dobro opravljeno in zato dobro plačano. Niso vzgojeni tako, da se borijo proti suženjstvu, temveč preprosto sledijo kučanoidom: podpišejo menico o dolgovanju … potem jo pa strgajo! Njim je prevara zapisana v političnem programu. Ponosni so na to, da nategujejo upnike. Bavconski pravni red pa potem zaščiti dolžnika, da mu nič ne moreš. Tako poslujejo, tako so navajeni nategovati ljudi okrog sebe. Hkrati pa gobezdati o “sociali”. Pljunejo čez svojo obvezo! Zraven kričijo: »Uaaaa, fuj, kapitalisti nas izkoriščajo!« Niti na pamet jim ne pride, da bi državo organizirali na način, da bo država sposobna živeti od lastnega dela, od dela ljudi, ki v njej živijo, od spodbujanja samostojnosti (predvsem finančne!), ne pa od tega, da dolgujemo tujini. Je dolgovati nekaj, na kar bi lahko bili ponosni? Je nategovati ljudi predmet narodovega ponosa?

  Medtem država poriva mlade sposobne iz države, uvaža pa porabnike brez šol, brez namena delati. Uvaža porabnike – ne producentov! Hkrati blebeta o tem, da bodo oni delali za našo penzijo. Boli jih kurac, DESUS-ovce, oni svojo črpajo iz zunanjih dolgov države. Ko bo Ahmad zaslužil za mojo penzijo, bodo oni že davno mrtvi. Jaz pa tudi.

  Jaz imam drugačno predstavo o tem! Naj Ahmad dela za jugo-upokojence! Mi bomo pa zase.

   

  Pri členu ustave, ki govori o tem, da je “Slovenija socialna država”, je prekinjena logika med ustvarjalnostjo, torej ustvarjanjem denarja kot plačilom za opravljeno delo, in socialo. Socialo si država lahko privošči kot posledico dobrega dela, ker je odvisna od tega, koliko si sposoben sam pridelati in potem dati od sebe viške, ki jih sam ne potrebuješ.

  Pri krvodajalski akciji človek žrtvuje (rade volje) pol litra krvi od šestih, kolikor jih ima. Torej: reci in piši 12%! 

  Naša država ti vzame od zasluženega 70% denarja! Toliko krvi človek ne more nadomestiti in ostati živ. Če si sposoben pridelati, potem lahko pomagaš nekomu, ki sam še ni sposoben spodobno živeti od svojega dela. Ali pa ne more, ker je invalid, ne zna in se uči … V resnici mu pa pomagaš, da postane producent še sam (in ne porabnik), ker potem lahko on pomaga tistim, ki potrebujejo. Tako to funkcionira.

  Pri nas pa … najprej hočem imeti, potem si sposodim, ker preprosto jemljem tam, kjer je (ukradem!), in vtaknem v svoj žep. Nakar ne vračam dolga, za katerega sem podpisal zadolžnico, in posiljujem domače ljudi z neko svojo plenilsko ideologijo ter jim preprečim, da bi doma živeli ustvarjalno. Praktično jih zapodim v svet. Doma prepovem ustvarjalnost, iz nje naredim sovražnika, in to na vseh področjih. Vzgajam idiote v izobraževalnih ustanovah, potem se pa še kurčim po cestah in pojem partizanske pesmi, da bi dobil višjo podkupnino za uspešno poneumljanje otrok v šoli. In me ni nič sram!

   

  Dva kurca sta nam zjebala državo. Krivic in Bučar, ko sta pripravila prostor za jugoslovenarstvo in nadaljevanje diktature. Zjebala sta nam demokracijo še preden je ta sploh lahko nastala. Zjebala sta nastavke demokracije.

  Demokracija nastane s pravnim redom. Mi pa smo samo ena usrana deklarirana država z deklarirano demokracijo z deklariranim pravnim redom z deklarirano socialo! V resnici smo popolnoma brez vsebine. In brez tiste Volje, ki bi vse te prazne besede (ki so zdaj zapisane v ustavi!) naredile za resnične.

  No, dolgovi so resnični! In posledice tega, da dolga ne zmanjšujemo, temveč ga še povečujemo, bodo tudi zelo resnične.

   

  Prof. dr. France Bučar med predavanjem na Pravni fakulteti v Ljubljani leta 1956; FOTO: Joco Žnidaršič; vir: https://www.muzej-nz.si/si/blog/1826-Dr-France-Bucar-kot-predavatelj

   

  Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic, ki je nudil pravno pomoč “izbrisanim”; vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Matev%C5%BE_Krivic

   

  Naslovna grafika: Otroški zemljevid Slovenije, vir: https://www.mojminisvet.si/product/otroski-zemljevid-slovenije/ 

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj