test
Več

  SPORNA SPECIALNA BRIGADA (NA) RTV SLOVENIJA

   

  Tale reč terja vojaško terminologijo – in sem šla gledat … v strokovni vir. Stavim na brigado, ki jo po uradni definiciji sestavljajo bataljoni oziroma med cca. 2.000 do 8.000 vojakov.

  RTV Slovenija in njena brigada, ja. Ta menda trenutno šteje 2.200 vojakov, pardon zaposlenih – redno zaposlenih. A to ni edina njena delovna in ustvarjalna (delovna) sila – njena obvezna delovna in ustvarjalna delovna sila je namreč bataljon zunanjih sodelavcev, med katerimi so samostojni ustvarjalci na področju kulture, samostojni podjetniki, družbe z omejeno odgovornostjo in podobni pravni osebki, samostojni novinarji, svobodni novinarji, kalibri brez statusa … Bataljon, ja – po uradnih virih šteje tja do cca. 1.000 vojakov. A ta bataljon RTV Slovenija se zaradi posebnega “zaposlitvenega” razmerja, kar so take in drugačne pogodbe, vedno in vselej spretno zamolči pred javnostjo. Mhm, cel bataljon zamolčijo.

  Vojaški častniki bi bili navdušeni nad t(ak)o vojaško silo: brigada redno zaposlenih in bataljon pogodbeno zaposlenih, ki se jim raznolike pogodbe o sodelovanju ali “zaposlitvi” vlečejo ali podaljšujejo tudi dlje kot vsaka vojna – leta in leta, nekoč desetletja. Vse plačujemo davkoplačevalci, seveda, celo prisilno – tudi prispevke in oddaje, ki se nikoli ne objavijo.

   

  - Advertisement -

  “Smo vprašali na RTV, koliko imajo zaposlenih. Smo dobili odgovor, da je trenutno zaposlenih 2.200 oseb (približno), od tega je novinarjev 615, to se pravi približno ena četrtina, od tega jih 132 ne izpolnjuje izobrazbenih pogojev, to se pravi približno ena četrtina zopet. In tukajle v Državnem zboru pa smo dobili podatek, da kar 994 – skoraj 1000 zaposlenih na RTV Slovenija ne izpolnjuje izobrazbenih pogojev. /…/”je 27. septembra 2021 povedal Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik SNS. Več v posnetku, objavljenem v tvitu:

   

   

  Kar 132 zdravnikov brez diplome iz medicine med 615-imi?! Kar ena četrtina vseh?! V univerzitetnem kliničnem centru?! Šokantno, hočem reči: alarmantno.

  Aja, korektura: gre za novinarje državne RTV, ne za zdravnike. Šokantna alarmantnost ostaja.

   

  994 redno zaposlenih na RTV Slovenija ne izpolnjuje izobrazbenih pogojev?! 994 person v odvetniških togah, ki delajo kot odvetniki – in torej “nategujejo” kliente -, v resnici sploh ni odvetnikov niti v sanjah pa ne bi smeli obleči odvetniške toge?!

  Kako je kaj takega sploh mogoče v državni ustanovi?

  Mogoče je – na RTV Slovenija! Ekskluzivno. 994 zaposlenih, čeprav ne izpolnjujejo uradnih pogojev za zaposlitev, niti izobrazbenih. A če to neverjetnost poudariš in ponoviš dvakrat, zakričijo “Nedopustni pritiski na neodvisno RTV!” Nedotakljivi so nedotakljivi, četudi brez zaposlitvenih pogojev.

  Tisto zgoraj, ja, leti na RTV Slovenija, ne na odvetnike. No, če bi bili dosledni in natančni, bi zdaj z minuto molka morali počastiti vse sodnike in sodnice v Sloveniji, ki v resnici nikoli niso opravili pravniškega državnega izpita ali žargonsko pravosodnega izpita – in so torej nezakonito zaposleni in nezakonito delijo krivico v sodniških togah ali pravico “V IMENU LJUDSTVA”. Kako so priplezali ali prilezli v sodniške toge? Ah, to je poslastica za poseben članek, ki bi ga lahko umestili v poglavje: Raritete Slovenije.  

   

  Nič ni nemogoče – to dokazuje tudi 994 zaposlenih na RTV, ki ne izpolnjujejo niti izobrazbenih pogojev za zaposlitev na RTV. 

  Nemogoče ni niti to, da ena sama poplava v tej ogromni večnadstropni medijski palači, ki se razprostira na več lokacijah, povzroči enormno hudo škodo, ker so zelo pomembne tehnične zadeve in še kaj v globokih kleteh, v 1. in 2. kleti, vodstvo pa galantno visoko v 4. nadstropju TV Slovenija. MMC RTV SLO danes poroča takole:

  “Med sinočnjim močnim neurjem z dežjem v Ljubljani je meteorna voda vdrla tudi v prostore Radia Slovenija in Televizije Slovenija in nastala je ogromna gmotna škoda.

  Na Radiu Slovenija je tako voda zalila studie in režije od drugega nadstropja navzdol, delno uničeni in poplavljeni so bili glasbeni studio 13, dva dramska in dva govorna studia, škoda je tudi v predprostoru režije Vala 202 ter v montirnicah S 21 in S 22. Na Televiziji Slovenija je največ škode v arhivih, natančneje v Mediateki, v prostorih prve in druge kleti ter v garderobi v pritličju. Nedelujoča so tudi dvigala v desnem delu stavbe.”

   

  Sinhro studio v kleti TV Slovenija, vir: https://www.telstar.si/viewtopic.php?t=10147

   

  Nerodno je tudi, da ta brigadno-bataljonski mastodont, RTV Slovenija, še danes leta 2021 rola iste floskule kot davnega 1998, ko sem sama skozi vhodna vrata TV Slovenija stopala kot novinarka takrat udarnega Studia City: “Ni denarja … ni denarja … ni(mamo) denarja …” Hm, 23 let razlike pa še vedno ista mantra.

  A, že davnega leta 1998 je bilo s talentom in z marljivostjo v tej isti mogočni državni medijski palači mogoče preskočiti kakšno nadstropje – in prvič v življenju skrajno resno sočasno opravljati kar tri zelo odgovorne vloge: vlogo novinarke, scenaristke in režiserke. Pa še večdnevno snemanje v tujini si izprositi pri nadrejenih in vodstvu v 4. nadstropju, ki je sicer trobilo “Ni denarja … ni denarja …”

  No, in … nedotakljiv strašen komunistični “Hrastovec” v Slovenskih Goricah, ki je za svojimi rešetkami in pod ključem ledenih zidov v krempljih zločinske psihiatrije takrat trpinčil skoraj 1.000 nemočnih pozabljenih neslišnih duš, mnoge neskončna desetletja ali (več kot) 30 let, je padel. Kapituliral, bi rekli vojaki. Vodstvo je (od)letelo – po predvajanju mojega 40-minutnega preiskovalnonovinarskega dokumentarnega filma z naslovom “Kalvarija Hrastovec” na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

   

   

  Vir: https://bsf.si/sl/film/kalvarija-hrastovec/

   

  Naslovna FOTO: Televizija Slovenija, ki je enota RTV Slovenija; FOTO: MMC RTV SLO, vir: https://www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo/televizija-slovenija#&gid=1&pid=1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave