Več

  REVOLUCIJA V ZRAKU

   

  Včeraj 16. februarja 2024 se je zgodil 10. protestni shod upokojencev.

  Za razliko od vseh prejšnjih se je začel pred hišo RTV SLO. Protestniki z gospodom Ruparjem na čelu so glasno pritrdili zahtevi po odstopu vodstva RTV SLO, po prenehanju “drsenja” RTV SLO v socializem jugoslovanskega kova. Poudarjeno je bilo, da ima v Sloveniji še vedno oblast ljudstvo in da je nas protestnikov “jebeno” več kot ugrabiteljev RTV SLO, ki bo od nas vseh ali pa je ne bo. Gospod Rupar je zagrozil s stopnjevanjem protestov, če vodstvo ne bo samo odstopilo, in sicer, da jih bodo protestniki lastnoročno odnesli iz naše RTV SLO. 

   

  Kip dečka s piščalko pred (R)TV Slovenija s PVC-vrečko na glavi ter s protestnim letakom na piščalki in na lulčku, pod njim pa črna svastika in rdeča zvezda; FOTO: Miha Smrekar.

   

  Eden od protestnih letakov, ki so ga protestniki med drugim nadeli na kip dečka s piščalko pred (R)TV Slovenija; FOTO: Miha Smrekar.
  - Advertisement -

   

   

  Pavel Rupar, vodja včerajšnjega 10. vseslovenskega protesta upokojencev in predsednik stranke Glas upokojencev, med protestnim govorom pred (R)TV Slovenija včeraj okoli 14-ure; FOTO: Miha Smrekar.

   

  Protestniki pred (R)TV SLO včeraj; FOTO: Miha Smrekar.

   

   

  Potem so odšli protestniki na Trg Republike. Tokrat se jih je zbralo največ doslej. Trg je bil popolnoma poln, torej lahko govorimo o številu 30.000 in več. Ne vem, ali je slučaj, da se vodstvo protestov zbere pod spomenikom revolucije, ali pa to napoveduje kaj v tem smislu? 

   

  Množica protestnikov se izpred (R)TV SLO pomika mimo sodne stavbe na Tavčarjevi ulici 9 proti Trgu republike; FOTO: Miha Smrekar.

   

   

  Gospod Rupar je poudaril, da bo še 11., mogoče 12. shod, ker do takrat mora vlada “spokat”. Poudaril je, kako golob ne zna izračunati inflacije in ustrezno dvigniti pokojnin, saj se je vse podražilo bistveno več kot dvig pokojnin za borih 8,2 odstotka. Poudaril je, da je UKZ zadnjič nagnala upokojence iz Državnega zbora (kot bi bil njen), kako nas predsednica Musar ni niti enkrat pozdravila. Govorniki z Ruparjem na čelu so tudi poudarili, kako vlada razmetava denar za vse mogoče, le za pokojnine ni denarja. Nastopil je tudi mlad študent in tako se gibanje širi tudi na mlade.

   

   

  Eden od protestni(ški)h transparentov včeraj; FOTO: Miha Smrekar.

   

  Množica več kot 30.000 protestnikov na Trgu republike pred parlamentom v Ljubljani včeraj; FOTO: Miha Smrekar.

   

   

  Eden od protestnih letakov; FOTO: Miha Smrekar

   

   

  Želim poudariti, da pri tej vladi kmalu ne bo kaj protestirati, saj bo denarja zmanjkalo. Razmetavajo za stavbe, računalnike, železniške postaje, nevladnike …, gospodarstvo pa usiha z velikimi koraki. Le kaj porečejo na to avgustovski poplavljenci? Vendar se bo ta vlada še kar oklepala sladke oblasti in si polnila žepe. Posebej bi poudaril besede Kučana po Dražgošah, ko je izjavil, da bo ta vlada zdržala do konca mandata, in te besede niso kar tako! 

  Servirajo nam ocvirke o sodni stavbi, računalnikih … a to je le vrh ledene gore in zvračanje pozornosti na dogajanje v ozadju. Medtem ko premlevamo te afere, se v zdravstvu letno ukrade cca. pol milijarde, na primer GEN-I je imel celo desetletje le 0,5 odstotka dobička, po nekaterih informacijah pa je nova uprava GEN-I lani z bistveno manj prometa (2,7 milijarde, 2022 pod golobom več kot 4 milijarde) prišla do dobička preko 200 milijonov, golob 2022 nekaj čez 20 milijonov. In verjemite, da je takih primerov še nešteto. 

  Zanimivo bo torej tudi na vsesplošnem slovenskem protestu 21. marca!

   

   

  Vir: https://twitter.com/ZanCenc/status/1758599448416927989/photo/1

   

  Naslovna FOTO: množica več kot 30.000 protestnikov včeraj pred parlamentom na Trgu republike v Ljubljani; FOTO: Miha Smrekar.

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Bog te čuvaj, Rupar!
   Golob se zajebava, saj ve, da njegova seansa poteče tisti hip, ko bo CK ZKS sklenil, da je kaos, pomanjkanje in jeza z nezadovoljstvom točno zadosti velika, da vpokliče Balkanskega bojevnika, pardon, Balkanskega fuzbalerja Čeferina za Rešitelja. Ne bo več Novi obraz, ampak direktno kar diktatorski menedžerski rešitelj po diktatu partije za veliko svinjarijo, ki so jo nakuhali oni sami. Kakšno vlogo bodo odigrali MIličarji in glavni sudija, revolveraš Billy Džordžević s svojo falango, bomo pa fino občutili. Morda bodo barikade.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj