Več

  RESNICA ALI LAŽ?

   

  Pred kratkim zaključene volitve (rezultati) so potrdile:

  »Resnica ni prav nič odvisna od števila ljudi, ki so o njej prepričani Paul Claudel

   

  Po končanih volitvah v DZ mi je sosed razlagal, zakaj je premočno zmagal Robert Golob Svoboda. Navedel je cel kup trditev (floskule), ki so jih, vsakodnevno pred volitvami, potencialnim volivcem (množica med njimi je politično nepismenih) kot resnico servirali agitprop mainstream mediji, predvsem RTV SLO (jebeno več nas je”, je javil M. Štefančič), POP TV in seveda družabna omrežja (FB).

  - Advertisement -

  Ko sem v torek (10. maja) v Pismih ženske revije Ona zagledala pismo z naslovom Janševa “demokracija” in ga prebrala, sem poslala uredništvu repliko, čeprav sem se odločila, da ne bom več pošiljala, zaradi cenzure mojih prispevkov, tudi zadnjega – Najprej diskreditacija, nato likvidacijakjer sem opisala nedostojno obnašanje predsedniških kandidatov KUL-a v soočenju predsednikov strank na RTV SLO.

   

  https://www.mojcavocko.si/najprej-diskreditacija-nato-likvidacija/

   

  Toda bralkino pismo me je spomnilo na vzorec govorjenja marsikoga, tudi mojega soseda – na razlago “resnice”, ki nam jo sporočajo mediji. Pred leti je na Strateškem forumu na Bledu nekdanji urednik Financial Timesa gospod Lionel Barber povedal (priznal): »Govorimo jim, kako naj razmišljajo.« 

  »Je resnica odvisna od števila ljudi, ki so o njej prepričani?«, sprašujem urednike in novinarje MSM, ustvarjalce (dreserje) javnega mnenja.

  Zanima me, ali bo urednica One, v času svobode, ki je zavladala Sloveniji, objavila moje pismo.

   

  Janševa “demokracija”

  »Zmagal je Golob, znanilec miru, hvala bogu«, je napisala bralka Maja Kos iz Žalca (Ona, 10. maja) in dodala, kako »se je Janša z vsemi sredstvi reklamiral vsepovsod, z našim denarjem seveda, podredil si je tudi RTV, pa mu ni uspelo … Podoben je možu /moškemu?, op./, ki je družino zaprl v svojo hišo brez sodobnega odločanja, kako bodo živeli. Če bodo naredili kaj narobe, jih bo sankcioniral. Ljudstvo je odločilo, da take demokracije ne želi.« Gospa Maja je pismo zaključila: »Do demokracije nam je pomagal prav on, ker si je z dr. Golobom zadal strel v koleno«. 

  Če začnem pri koncu, gospo Majo sprašujem: »Je Janez Janša naredil napako (strel v koleno), ker dr. Golobu ni podaljšal mandata v državni firmi Gen-i?« So ji to neresnico (alias laž) povedali na POP TV (Soočenje pred volitvami s Petro Krčmar) ali v RTV SLO medijih ali v kakšni “ona” ženski reviji, torej v medijih, ki si jih je podredil Janez Janša? Zanimivo, ni samo gospa Maja ponovila besed, ki so jih vsakodnevno kokodakali mainstream mediji. Podobno, mi je po volitvah razlagal tudi moj sosed, s katerim sem v zelo dobrih odnosih, ko je ponavljal za “Janševimi mediji”, da je Janša diktator, ki nikogar ne posluša,  da vlada enako kot Putin, da tvita, da je kršil človekove pravice, da vlada ni bila usklajena s stroko (covid), da bi moral med ljudi – jih pomiriti, da je obisk v Ukrajini bil reklama pred volitvami, da je vojak, ki je končal obramboslovje (je enak, kot je bila včasih JLA), da nima doktorata (ni bil na Harvardu) … Ko sem ga vprašala za konkretizacijo trditev, mi ni znal ničesar utemeljiti, toda on ve, ker ima srce in pamet. Halo? Ko sem ga vprašala, kako je kupoval in izbral avtomobil, ali je iskal različne informacije, ali je delal primerjave …, je dejal, da on pozna avtomobile. »Od kod pa?« sem ga vprašala.

  Ko sem poučevala dijake na srednji ekonomski šoli, sem vsebino (teorijo) utemeljila s primeri (argumenti). Funkcionalno nepismena večina slovenskih volivcev pa je z Robertom Golobom kupila mačka v žaklju oziroma piarovsko-medijski trimesečni izdelek, ki so ga propagirali, po razlagi gospe Maje Kos, kar Janševi mediji. Si je Janez Janša želel oddahniti, potem ko so (vladajoča koalicija) dve leti garali in uspešno reševali družbene in ekonomske probleme (krizno situacijo) ob nenehnem uličnem kričanju t. i. civilne družbe (»Smrt janšizmu«), kar smo dnevno spremljali na TV-ekranih?

  Zanimivo, kako si bralka Maja Kos razlaga demokracijo in »sodoben način vladanja«. Je to vladanje, kot ga je napovedal Robert Golob pred volitvami, ko je dejal: »Ne mi, glas ljudstva pripravlja sistemsko zakonodajo, ki bo odpravila škodljive ukrepe te vlade. Mi jih bomo podprli. Ne bomo sami pisali zakonodaje …«  

  Te izjave, ki je v nasprotju s parlamentarno demokracijo (ustavo), ne problematizirajo javno niti pravni strokovnjaki niti novinarji dominantnih medijev. Kdor molči, se strinja!

   

  P. S.:

  Žiga Turk: »Richard Thaler je dobil Nobelovo nagrado za ugotovitev, da je mogoče z razmeroma drobnimi, komaj opaznimi posegi močno vlivati na vedenje ljudi. Tak poseg je tudi to, da kakšno novico pokažeš malenkost bolj pogosto, kakšno drugo porineš malenkost bolj na dno.«

   

  ŽIGA TURK: MR. TESLA GRE PO TWITTER, NOMENKLATURA PA V JOK

  https://siol.net/novice/slovenija/ziga-turk-mr-tesla-gre-po-twitter-nomenklatura-pa-v-jok-579321

   

   

  Naslovna FOTO: Dr. Robert Golob ob razglasitvi neuradnih (delnih) rezultatov volitev za DZ 24. aprila 2022; FOTO: Nebojša Tejić/STA, vir: https://foto.sta.si/#!a/104789/1134447

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj