test
Več

  RAKETKA: “MENE JE TREBA IZBRISATI! TO SO POSKUŠALI SICER ŠE Z ANTENTATI”

   

  “Nekje sedem sekund cirka je groba ocena – to se pravi, če bi za sedem sekund zamudil, bi že rakete na nas letele. Ko začnejo rakete na nas leteti, tudi moja raketa ni več tako točna,” je med drugim sredi prostranih travnikov in polj tam na Mahu pri Igu v intervjuju razkril eden od junakov osamosvojitve Slovenije Zoran Dernovšek – Raketka.

   

  Zoran Dernovšek – Raketka med intervjujem 27. junija 2021 na Mahu pri Igu; posnetek: Klemen Zbačnik – zajem slike.

   

  V nedeljo 27. junija 2021 ob 19.00 je bila ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije na Mahu pri Igu svečanost v počastitev sestrelitve prvega okupatorskega helikopterja JLA 27. junija 1991, za katero je bil zaslužen elitni vojaški strelec Zoran Dernovšek – Raketka, ki je kot pripadnik slovenske teritorialne obrambe uspešno izstrelil tisto usodno raketo – ki je zadela in razstrelila polno oborožen helikopter JLA z vojaškimi specialci. Če bi jo le kakšnih 7 sekund pozneje, bi Ig verjetno podlegel krvavemu masakru JLA, morda tudi Ljubljana …

  - Advertisement -

  V opoju prijetnega poletnega večera tam sredi lepot Ljubljanskega Barja smo se zbrali … in iskreno prisluhnili besedi, pesmi Stiškega kvarteta, priči in pričevalcu vojne za Slovenijo Zoranu Dernovšku – Raketki … ter veličastni tišini miru sredi travnikov in polj …

   

  Utrinek s svečanosti na Mahu pri Igu v nedeljo 27. junija, med govorom Zorana Dernovška – Raketke; FOTO: Mojca Vočko

   

  Medtem je na kraju zgodovinskega dogodka Klemen Zbačnik posnel intervju z Zoranom Dernovškom – Raketko, ki je v njem izpovedal marsikaj, tudi zamolčanega:

   

   

  “En helikopter lahko zravna z zemljo 400 x 400 metrov. Trije so bili, polno oboroženi, potem še specialci … Ja, jaz mislim, da bi bile številke visoke. In problem je v tem, v vsaki vojni: ko so številke žrtev previsoke, se težko usedeš za pogajalsko mizo. To so pač neka pravila. In tu je bil osnovni problem ravno v tem, da je bila ta stvar utišana. Naši niso kaj dosti o tem govorili, jugo armada itak ne, ker njim ni pasalo, potem pa še, ko sem začel v vojski delati, so se pa še zelo trudili, da bi izginil – da bi bil človek, ki je povsod, pa nikjer ne obstaja.”

   

  Namesto zasluženih časti in priznanj njemu in njegovim izjemnim strelskim sposobnostim so taka in drugačna, strupena polena pod noge rezultirala v to, da je Zoran Dernovšek – Raketka pred leti z družino zapustil Slovenijo. In se preselil v Italijo.

   

  DNEVI ŽIVALSKEGA RJOVENJA IN RDEČE ROŽNATE MEGLE

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  4 KOMENTARJI

  1. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch! “Life is a continual upgrade.” by J. Mark Wallace.

  2. It’s the best time to make some plans for the longer term and it’s time to be happy. I have learn this put up and if I may just I want to recommend you few interesting things or tips. Maybe you can write next articles regarding this article. I desire to learn more things about it!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj