Več

  PO POLICISTKI JOLANDI NEZAKONITA BRCA IZ POLICIJE ZDAJ UBILA POLICISTA DANIJELA!

   

   

  Ob včerajšnji smrti našega sodelavca, člana in zaupnika SPS ne morem, da ne napišem nekaj stavkov. Žal bodo ostri in kritični, a vendarle pravični in pošteni. 

  Gre za ponovno smrt policista, ki mu je odnos delodajalca uničil zdravje do te mere, da telo in srce ni več zdržalo vsega kar je preživel. Poleg zgodbe pokojne Jolande Roškar, gre tudi v tem primeru za neupravičeno in neutemeljeno odpoved delovnega razmerja, ki je temeljila na obtožbi nekoga. Kljub dokazovanju da trditve niso resnične je delodajalec v imenu “visokih moralnih in etičnih standardov” policista (dobrega in poštenega) zabrisal na cesto kot “zadnje smetalo”. Kljub temu, da so odpovedi na sodišču za sodiščem padale in bile spoznane zaa nezakonite, se je delodajalec kljub očitnim napakam in nepravilosti do zadnje sodne inštance oklepal svoje “etike in morale ter integritete” in izpodbijal odločitve sodišč, da ga morajo vzeti nazaj v službo. Še posebej me boli dejstvo, da je takratni prijavitelj na sodišču celo priznal, da si je zgodbo izmislil, a policiji to ni bilo mar. In tako se je zaradi posameznikov v vrhu, ki so in imajo občutek vsemogočnosti, postopek vlekel približno 5 let. Odpoved je znanstveno dokazan eden izmed največjih stresorjev, ki najeda telo, posebej takrat ko veš, da te nečesa obtožujejo neupravičeno. 

  V enakem položaju sta se znašla tako naša Danijel in Jolanda. Po dolgih letih sodnih bitk, kjer jima je Sindikat policistov stal ob strani, sta se oba soočila s problemom eksistence. A najhuje kar policist ob tem doživi je stigma pokvarjenega policista in to zelo boli. Še najbolj pa vztrajanje delodajalca da te kljub odločitvi sodišča ne vzame nazaj ker “si pokvarjen”. To je priročen izgovor za konkretne posameznike, ki so odločitev o odpovedi sprejeli in dokazano zmoto jemljejo kot osebni boj zoper posameznika. Žal premnogi vodje mislijo, da je policija njihova, da so edini primerni za vodenje enot in odločanje o usodi posameznikov. Pa tu ne gre le za odpovedi, ampak tudi za ocenjevanja, napredovanja. Te občutke poznam tudi sam in zelo bolijo, posebej ko se poleg nate osebno spravijo tudi na tvoji družino. Ja tudi mene je zdravje zaradi tega zapustilo in zato toliko bolj razumem situacijo v kateri sta se znašla tako Danijel kot Jolanda, kot mnogi pridni in sposobni policisti, ki so za posamezne šefe moteči iz različnih razlogov. Včasih imajo predlog jezik, včasih preveč razmišljajo s svojo glavo, včasih imajo dobronamerne ideje, ki šefu “rušijo avtoriteto”. Takih zgodb sem z delom v SPS videl mnogo, občutil in še vedno občutim tudi na lastni koži. 

  - Advertisement -

  Zato me včasih prime izredna jeza, ko berem cele članke kako so zamenjali tega ali onega šefa in politiki preko medijev to izkoriščajo za svoj interes. Leta 2000 sem že pisal članek, da bi morali policijski vodje imeti mandat, kajti v vsaki zdravi organizaciji se morajo ljudje menjati, priti sveže, tudi drugačne ideje. Mnogi “zatirani” kadri so pod novim šefom, ki je imel drugačen pogled, dobesedno zacveteli in se izkazali. Poznam kar nekaj takih primerov. 

  In najbolj žalostno pri vsem skupaj je, da osebe, ki so tako Danijelu kot Jolandi naredili krivico, še vedno na visokih položajih. Pa vsaj za enega vem, da ni niti toliko, da bi otroku, ki mu je mama zaradi njegovih odločitev in vztrajanja na odpovedi, zbolela za rakom in mlada umrla, vsaj šolsko torbo ob vstopu v prvi razred kupil. Pa je vsak mesec med top 10 plačanih v policiji. 

  Zato se tudi danes in se bom tudi v bodoče boril za uvedbo mandatov v policiji, nekoč bo uspelo. Mora uspeti, tako zaradi Danijela in Jolande in vseh ostalih zatiranih. In do konca se bom boril, da taksni ljudje izgubijo položaj in tudi službo če bo treba, najmanj kar je pa naj gredo nazaj delat v patruljo. 

  Mnogi boste rekli da tega nikoli ne bo. A jaz odgovarjam s stihom legende Johna Lenona: 

  “You may say that I’m a dreamer, but I’m not the only one”. 

  Danijel, počivaj v miru!

   

   

  – (nelektoriran) citat izvirnega komentarja, objavljenega na avtorjevem Facebook zidu,  https://www.facebook.com/kristjan.mlekus

   

  Naslovna grafika, vir: https://www.facebook.com/photo?fbid=5940660225959325&set=a.277281632297241

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Za Danijela ! Za ves slovenski rod, naredite to danes!
   Štrajk, used’te se dol, protest, upor! Takoj!
   Za Danijela ! Za njegove najbližnje ! Za ves slovenski rod, naredite to danes!
   ——————————————————————————————————
   HOJS ALI SLIŠIIIIIIŠ !
   Snemi Barabe z liste Top Ten takoj in jih službeno pošlji na Danielov pogreb da nesejo vence slov. Policije pred vsem Narodom. Naj se zjokajo, ko jih bo ljudstvo spljuvalo in nagonilo !
   NEDOTAKLJIVE NA PRANGER SRAMOTE , SUBITO! Je to mogoče resničnost? Ali sanjam?
   ———————————————————————————————————–
   Citat ” Takih zgodb sem z delom v SPS videl mnogo, občutil in še vedno občutim tudi na lastni koži. ”
   ——————————————————————————————————–
   SEM BREZ BESED. GROZA VSEH GROZ – tega pa še ne.Niti v sanjah. S tako “Milico” so upravljale smehljajoče Kresalke in Bobnarce in podobni in podobne, ki se prosto jagajo po slovenski RTV sceni ? Haloooooooooooooooooooo !?
   Oni, krivi za Danijelovo smrt pa sedi vsaak mesec oin leta na top 10 listi plačanih….. norrrrrooooo!
   SPRAŠUJEM:
   Je to poznani recept, da najslabši in sodrga po kvaliteti napredujejo na vrh, ki je vabljiv točno zaradi nagrad, ki so etablirane s plačilno nagradnim sistemom “prekletih norcev zatiralcev” in z drugimi besedam je to ešalom prvoklasnih barab in banditov, ki bodo ob pravem času na ukaz botrov storili vse kar je treba , da oboji banditsko vzpostavljeni v krvi brezobzirne revolucije kriminalcev ostanejo vladati?
   JE TO TO ? Je Kučanof Milanče zato Golobiča obsodil, farsično seveda, da je kriv poloma ofenzive KUL, da se ja ne bo sodilo v javnosti Njemu, ki je resnično glavno kriminalno prasje in svinja ?
   Tud toliko jajc nima veleizdajalec, da bi bil sposoben izreči: ” Rdeče ljudstvo, zafukal sem, zajebal, projekt je propadel, odrežite mi zdaj moja Gorička jajca ! PEZDE IZDAJALSKO, TO PA NE !
   KUČAN NIMA, NE JAJC IN NE VESTI, SAMO SATANSKO POJMOVANJE SVETA IN ZATO SMO V TOTALNI RITI !
   In pomni Kučan, ne pizdim za brez veze, priznam pred vsemi, ki me poznajo . leta 1991 sem te volil in ne Pučnika , kar je moj trojni smrtni greh – ker sem verjel tvoji “preobrazbi” Rekel sem si, lej ga Kučana
   prima dededec, ki je v Beogradu Miloševiču pokazal “fuc you off, Milošević!” in sem te imel za dedca.
   Pizda izdajalska – tako da veš kaj leži med nama, ko se bodo moji znanci vseh barv spraševali zakaj norim ! To mora biti jasno vsem, ki jim kot komunistom priznam svobodo, da so kar so, ker so odkriti in kot ljudje pošteni in imajo po dva jajaca med nogami in nobenega antičloveškega klopotca , ki je sposoben laži in nasilja nad soljudmi .O krambergerju tokrat molčim.
   ———————————————————————————————————–
   VLADAJO NAM TAKO TERORISTI IN NIČ DRUGEGA – SAMO DODAJTE ŠE TOŽILCE IN SODNIKE TE ISTE BANDE, KI SKUPAJ VZDRŽUJEJO TEROR NAD SVOBODNIM NOVINARJEM IN VZDRŽUJEJO BANČNO ROPANJE IN TEROR ŠVICARSKIH BANČNIH BANDITOV, ITALIJANSKE, SRPSKE,ALBANSKE MAFIJE TER IRANSKIH DRŽAVNIH TERORISTOV, DA PUTINOVIH SPLOH NE OMENJAM.
   Ja, še Frančiškove častilce Panchamame lahko dam zdraven.
   Zaradi popolne popolnosti satanskega sistema, ki ga velikanska uboga večina ne zazna ali pa nima energije za zoperstavljanje ali za boj za Resnico.
   ————————————————————————————————————
   Medžugorje in Fatima in Kurešček in Marija pomagaj ! Satan se reži prešerno na ves svoj gobec!
   ———————————————————————————————————–
   ” IN MEMORIAM DEMOKRACIJA, IN MEMORIAM SVOBODA, IN MEMORIAM ČLOVEČNOST IN PRAVICA!”

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj