Free Porn
xbporn
Več

  OD-LOČITEV, DVOJNA ŽIVLJENJA, IZBRISANI

   

  Zakaj je dogodek, ki se je zgodil v Poljčah (9. in 10. november 1990), moteč za slovensko kontinuiteto, tudi RTV SLO?

  /klik na link/

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/proslave-in-slavnostne-seje/174730744/00:04:50

   

  Kader iz svečanosti ob 30-letnici zgodovinskih dogajanj v Poljčah 9. in 10. novembra 1990, na TV SLO predvajane 7. 11. 2020 s “posebnim drsečim opozorilom” na vrhu ekrana!
  - Advertisement -

   

  Dogodek v Poljčah, ki je danes v javnosti prikazan kot obrobni dogodek (namerno?), je bil pravzaprav prelomen (!) na poti v samostojnost Slovenije!

  Dokumentarec, za katerim RTV SLO, kot so nas informirali na ekranu ob predvajanju, “ne stoji” (torej dvomi v resničnost izjav udeležencev v oddaji?), mimogrede »pokaže«, zakaj Kataloncem ni uspelo na poti v neodvisnost (uspešen plebiscit 2015 in ponovno 2017). Sama odločitev za plebiscit in izvedba (tudi predlog nekdanje Žakljeve SZDL, ki ga za protiutež Demosu vse bolj afirmirajo dominantni mediji) brez operativnih priprav Demosovih ljudi za prevzem oblasti na državotvornih področjih (vojska, zunanje zadeve, pravna ureditev, ekonomija …) ne bi mogla privesti do samostojne in neodvisne države Slovenije. PRAV večmesečno garanje in sodelovanje DEMOS-ovih razumnikov, entuziastov in garačev pod taktirko velike osebnosti, demokrata in domoljuba Jožeta Pučnika (v času vladanja Partije zaprtega, kasneje »izgnanega« iz domovine zaradi drugačnega mišljenja) je pripeljalo do samostojne države z novo demokratično družbeno ureditvijo.

   

  FOTO, vir: http://zgodovina.si/glas-javnosti-za-slovensko-osamosvojitev-plebiscit-1990/

   

  Dr. Jože Pučnik leta 1990; FOTO vir: https://www.demokracija.si/

   

  FOTO vir: https://nova24tv.si/

   

  Vendar je kasneje (v času tranzicije) potuhnjena kontinuiteta s svojimi kadri v različnih državnih službah, tudi obveščevalnih (SDV), s prihvatizacijo državnega premoženja (rdeči kapitalisti) – ob pomoči prevzetih MSM in močnega javnega sektorja (šolstvo), ki se napaja iz državnega proračuna, ter zaposlenih v množici nevladnih organizacij – poskrbela za brisanje spomina na nastajanje demokracije v Sloveniji, na Demos in njegovega voditelja, očeta slovenske nacije Jožeta Pučnika! Sočasno so ti akterji izvajali postopno diskreditacijo njegovega tesnega sodelavca in naslednika Janeza Janše (afera Depala vas in medijske laži o državnem udaru, kasneje afera Patria, zloraba pravosodja in zapor, danes pa stigmatiziranje s strani nasprotnikov, ki obvladujejo medije – avtokrat, diktator, celo smrt janšizmu). Zakaj mediji ne uporabljajo naziva Letališče Jožeta Pučnika, ampak kar letališče Brnik? Tudi oseba, ki je Pučnika skupaj z možem Tinetom povabila v Slovenijo (izjava Pučnikove žene), ko se je dogajalo padanje Berlinskega zidu na poti vzhodne Evrope v demokracijo, je  poimenovanju letališča (vlada JJ) nasprotovala, danes pa na vsakem koraku javno napada Pučnikovega naslednika Janšo. Spomenka je bila Pučnikovo največje razočaranje, je povedala žena po njegovi smrti.

   

  Dr. Spomenka (Diklić) Hribar in Milan Kučan; FOTO vir: https://demokracija.si/

   

  Dr. Jože Pučnik; vir: SDS

   

  Berem: “Človeka kar zmrazi, ko pomisli na to že skoraj patološko antipatijo do Janše, ko se ti zdi tako pomembno, da moraš zapisati distanciranje na ekran sredi oddaje, ki se predvaja na tvojem mediju«. Javno RTV SLO financiramo, plačujemo naročnino, vsi državljani, zastopati mora interese vseh, tako levih kot desnih, če nas že tako delijo!

  Kdor je gledal zgoraj omenjeni odlični dokumentarec združenja VSO (združenje za vrednote slovenske osamosvojitve) ob 30. obletnici OD-LOČITVE (naš – javni medij ga je predvajal 7. 11. 2019, na 2. programu, okoli 18. ure, zato sem ga takrat zamudila), je lahko opazil, da je pomembno vlogo pri sprejemanju odločitev razumnikov (ne raznih samozvanih intelektualcev, ki danes podpisujejo peticije proti vladi in njenemu predsedniku J. Janši), pri izdelavi strategije izvedbe LOČITVE in OSAMOSVOJITVE Slovenije odigral tudi razumnik Tine Hribar, ki so ga nastopajoči v oddaji večkrat omenili, ni pa v oddaji nastopil – govoril. Mu je žena Spomenka, Kučanova podpornica, ki sovraži Janšo (lahko razberemo iz mnogih njenih javnih pisem), prepovedala sodelovati, sem se vprašala in si pritrdila. Zakaj? V 57. št. Nove revije je Hribarjeva zelo radikalno kritizirala Partijo, kasneje pa je z istimi “prenovljenimi obrazi kučani” začela ljubimkati. Dvojna igra? In ne le njena, kažejo današnja dejanja nekoč pomembnih članov Demosa, npr. pravnika Rajka Pirnata in zelenega Dušana Pluta, pa še koga.

   

  Dr. Tine Hribar, Janez Janša, Lojze Peterle, dr. Ivan Štuhec

   

  IZBRISANI

  Že desetletja se v Sloveniji dogaja brisanje iz spomina starejše generacije in zamolčevanje mlajši,  šolajoči se, generaciji – ljudi, osebnosti, ki so bile ključne za nastanek slovenske države (nacije). Brisanje osamosvojiteljev! To so bili demokrati, razumniki, vladajoči politiki Demosa – ustanovitelji države Slovenije ter borci domoljubi krkoviči, ki so odigrali s takratno TO ob pomoči pripadnikov policije in rezervistov ključno vlogo v vojni za Slovenijo ter uspešen izhod iz balkanskega kotla!

   

  Tone Krkovič in dr. Jože Pučnik

   

   

  Danes nas kontinuiteta (postkomunisti) s svojimi marionetami Mesec (Violeta), Šarec (Jerca), Bratušek (Marko), Fajon (Matjaž) in z raznimi samozvanimi razumniki štrajni ter ustvarjalci javnega mnenja toši in njihovimi forumi (F21-mediji, fake eminence F75, pravoverni uredniki F22) vsakodnevno preko monopoliziranih medijev poučuje(jo) … celo o DEMOKRACIJI(sic!). NAROBE SVET!

  Kje so bili leta 1990 in 1991, ko je nastajala slovenska držav?

   

  /klik na link – TV-prispevek TV Slovenija z dne 26. 6. 2011/

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/109081542?jwsource=twi

   

  Tank JLA v vojnem napadu na Slovenijo 1991; vir: TV-prispevek TV SLO

   

  Izvirni posnetki vojne za Slovenijo leta 1991:

   

  Vojna za Slovenijo junija 1991; FOTO: Tone Stojko, hrani Muzej novejše zgodovine Slovenije

   

  P. S.:

  »BIL JE NOV ČAS. Čas, ki iz sence je stopil na sonce …, ker staremu se je iztekal čas.

  IN BIL JE ČAS ZA NOVE ZAČETKE, ker prej se ni dalo priti do konca, saj pot bi vodila v brezpotje, mi pa želeli smo seči do zvezd.« (Igor Pirkovič)

   

  Avtor stihov: Igor Pirkovič

  Naslovna fotografija: specialna alpinistična ekspedicija na vrhu Triglava 12. junija 1991; FOTO: Joco Žnidaršič, vir: https://old.delo.si/novice/slovenija/vrnimo-ime-neznanemu-junaku-trobojnica-na-triglavu.html 

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj