Doma Brez cenzure NOVA ZMAGA VEČLETNEGA BOJA SLOVENSKIH OČETOV

NOVA ZMAGA VEČLETNEGA BOJA SLOVENSKIH OČETOV

https://pixabay.com/photos/hands-holding-dad-son-together-407388/

 

Društvo DOOR je pridobilo status nevladne organizacije v javnem interesu. 

 

 

1.2.2022 je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na podlagi odločbe Vlade RS Društvu DOOR podelilo status nevladne organizacije v javnem interesu. Starši zbrani v DOOR od ustanovitve društva leta 2015 opozarjamo, da so razvezni postopki v Sloveniji dolgi, dragi in diskriminatorni. Opozarjamo, da je Družinski zakonik neustrezen in sodno socialni postopki odsevajo sistemski problem. Opozarjamo, da ravno Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ne ukrepa ustrezno in so tudi zaradi tega stiske otrok in staršev udeleženih v ločitvene postopke nepotrebno hude, prepogosto celo tragične. Pozivamo ministra Janez Cigler Kralja, da nemudoma ukrepa! Mi predlagamo nadgradnjo Družinskega zakonika z novo ločitveno paradigmo »Sostarševstvom – Uravnoteženimstarševstvom«, ki naslavlja naštete probleme. 

V preteklih letih smo razvezno problematiko, in tudi rešitev, predstavili v Državnem zboru, Državnem svetu, nekaterih ministrstvih, na več strokovnih posvetih in nazadnje na Mednarodni konferenci “Uravnoteženo starševstvo”

 

Naši naslednji koraki bodo: 

  • sodelovanje s pristojnimi ministrstvi ter Svetom RS za otroke in družino pri nadgradnji Družinskega zakonika in prilagoditvi ostale zakonodaje za uspešno implementacijo Sostarševstva
  • izvedba programov pomoči otrokom žrtvam čustvenega nasilja – odtujevanja
  • izvedba programov pomoči staršem v ločitvenih postopkih

Upamo, da se bodo po dveh letih neuslišanega trkanja, za DOOR končno odprla tudi vrata MDDSZEM.

 

INDUSTRIJA DRUŽINSKIH SODIŠČ, SLOVENSKIH

 

Objavlja se nelektorirano DOOR-ovo sporočilo za javnost.

Naslovna FOTO, vir: https://pixabay.com/photos/hands-holding-dad-son-together-407388/

2 KOMENTARJI

  1. certainly like your website however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the truth nevertheless I’ll definitely come back again.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj