Več

  NAVADILI NAJ BI SE SOBIVATI S KRIMINALOM?!

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  POLITIČNE STRANKE SO DOBRO ORGANIZIRANE KRIMINALNE TOLPE – ki jim je vseeno za Ustavo in zakone!

  Težava Zahodnega sveta je v tem, da se z organiziranimi skupinami (celo s Talibani!) lahko pogovarja, z neorganizirano tolpo pa se ne more, ker se ne zna! Tega “pogovora” ne obvlada, zanjo je ta komunikacija “tabu”.

   

  Soros zdaj čaka naslednjo generacijo migrantov, ki bo imela šolane posameznike, ti pa bodo že znali organizirati tolpo, ki bo skozi Demokracijo – tako imenovana pozitivna privilegiranost – lahko prevzemala oblast in preprosto požrla domače prebivalstvo. Z vsemi našimi navadami vred!

  - Advertisement -

  Do takrat pa Sorosu ni do tega, da bi jih sam organiziral, saj tako že dovolj dobro sami minirajo civilizacijo z divjanjem po cestah; v bistvu civilizacija samo sebe dobro minira!

  Tisto, kar zdaj ta civilizacija imenuje »sobivanje z drugačnimi načini življenja«, ni drugega kot uvajanje kriminala, kot nečesa vsakdanjega v naš vsakdan (ki pa ni bil kriminal, več kot smo ga lahko prenesli!).

   

  Navadili naj bi se torej sobivati s KRIMINALOM.

  Mi to počnemo že 70 let pod komunizmom, ki se ni nehal! Temu so se zdaj pridružili še poligamija, incest, prodaja deklic, posiljevanje mladoletnic, poroka z mladoletnicami, razpečevanje drog, nasilno vseljevanje v tuje hiše in stanovanja (zdaj zelo razširjeno v Italiji), na katerega nihče ne reagira in je zato v državah, ki so preplavljene z migranti, kot je Italija, dovoljeno.

   

  Pri nas so po II. svetovni vojni ljudi vseljevali v tuje domove, potem jih pa od tam nisi več mogel ven spraviti! Vprašajte starejše ljudi, oni se še spomnijo.

  Pri tem velja pripomniti, da smo pri prehodu iz socializma v … novi socializem še vedno v glavi obdržali star način ne-varovanja lastnine, privatne in sploh tuje.

  Še vedno z lastnino delamo kot z “ovo je sve naše”. Država z navidezno osamosvojitvijo ni izdelala odnosa do lastnine, zato se tudi mi nismo naučili gospodarjenja in upravljanja z njo. Nismo se naučili odgovornosti zanjo in za državo! Tako tudi nismo odgovorni zase …, zato se je lahko zgodilo, kar se je. Pogrnili smo pri menjavi odnosa do lastnine!!! Tega nismo izdelali in to nas zdaj ubija.

   

  Pomanjkanje jasnega odnosa do lastnine je podlaga za skrb za tisto, kar imaš, kar je tvoja last! To (ta odnos) pa je podlaga za uspešno državo.

  Država ne brani moje hiše, mojega vrta, mojega imetja … država brani MOJ odnos do tega, kar je moje! Varuh tega odnosa je Pravni sistem in seveda Ustava. Zato tudi ni čudno, da država propade tako, da se ji zlomi pravni red, po vsej hierarhiji, vse od nižjih sodišč pa do Ustavnega!

  Zakaj? Ker nismo izdelali odnosa do SVOJEGA. S tem je povezana identiteta, in od tu izhaja vsa finančna nadgradnja.

   

  Pri izdelanem odnosu do SVOJEGA ne more priti do tega, da ti Banka preprosto ne vrne denarja, če se ji tako sprdne.

  Ste opazili, da se tolpe migrantskih priseljencev obnašajo do tujega imetja enako kot komunisti na začetku uvajanja socializma v Jugoslaviji?

  Njihove življenjske navade (če jih sprejmemo) omilijo streljanje pred Hudo jamo. Rezultati so enaki, le da na daljši rok.

  To neodgovorno obnašanje (ne vem, kako bi temu sicer lahko drugače rekel) seveda lepo izkoriščajo domače mejne skupine (posiljevalci, trgovci z otroki, gay in lezbo posvojitelji, pedofili in preprodajalci droge).

  Če oni lahko, potem lahko tudi mi … zakon je za vse enak – ko zakona ni ali če ta ne deluje! Ali po domače (po logiki stvari!), politične stranke so samo dobro organizirane tolpe.

   

  Slovencu niso v osnovni šoli povedali in ga naučili: To je MOJE, in jaz SKRBIM za svoje, zato ker je MOJE!!!

  Skrbim za svoje in cenim tuje … (vzrok in posledica!)

  Vzroki imajo posledice. Enostavno! Tisto, za kar skrbim, bo raslo – če ne skrbim, bo propadlo.

  Tega nam niso povedali v šoli. Niso povezali Vzroka in Posledice!
  Socializem deluje, dokler ne povežeš posledic z vzrokom, potem pa nič več!

   

  Naša šola otroka nauči: nič ni moje, in posledično tudi TELO ni moje! Zato pripada(m) državi!

  Ljudje pripadajo državi …

  Politične stranke so že zdaj organizirane kot kriminalna tolpa, le da zaenkrat tega še ni videti, ker nadzirajo svoj pravni red.

  Doziranje “pravice” ni pravica, temveč politika!

  Ne čakajmo, da nas bodo migranti tega naučili.

   

  George Soros in Milan Kučan, ko je kot predsednik Slovenije leta 2002 Sorosu podelil državno odlikovanje: častni znak svobode Republike Slovenije; vir: https://www.mladina.si/180212/o-posasti-ki-hodi-po-evropi/

   

  Naslovna FOTO, vir: https://pixabay.com/photos/scam-hacker-security-virus-fraud-4126798/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj