Več

  MUKI 5.000,00 EVROV IZ DRŽAVNIH SREDSTEV CUKNIL TIK PRED PRIHODOM JANŠE

   

   

  Skoraj se mi je “presunjeno” orosilo oko, ko sem prebrala srce parajoč majski sestavek iz serije Agrument – z naslovom Namišljeni sovražniki –, ki ga pripravlja in razpošilja NVO ali zavod Danes je nov dan, čigar direktor je Filip Dobranić – Muki. Izsek iz njega:

  Tretja Janševa vlada s pomočjo svojih funkcionarjev in medijskih trobil vse od prevzema oblasti obračunava s številnimi nevladnimi organizacijami. Napadi so sicer povsem neutemeljeni, saj nevladni sektor odločilno prispeva k boljši družbi, kar se je še posebej izkazalo v času epidemije

  Ob vseh očitkih človek hitro pozabi, da tovrstne organizacije skrbijo za socialno šibkejše, branijo naravo, dajejo glas tistim, ki so v družbi prevečkrat preslišani, in pomagajo na drugih področjih, kjer vlada pogosto zataji. Medtem oblastniki sklepajo sumljive posle, razprodajajo okolje in zadolžujejo državo, za nastalo situacijo pa krivijo vse ostale. 

  - Advertisement -

  Ob navedenem je tale fotomontaža:

   

  To, kar pleteniči pričujoč citat, je grda manipulacija ali debela laž. Kako zelo, dokazuje tudi mastna pogodba, ki jo je 11. maja letos razkril Urad Vlade RS za komuniciranje pod vodstvom mag. Uroša Urbanije – pogodba za projekt v vrednosti 7.530,00 evrov, 12. marca 2020 sklenjena med zavodom Danes je nov dan in Uradom Vlade RS za komuniciranje za obdobje od 1. 4. 2020 do 30. 6. 2020, iz katere izhaja takojšnje plačilo 4.186,00 evrov avansa in 1.794 evrov plačila na koncu:  

   

  Vir: UKOM

   

  To pogodbo je Urad Vlade RS za komuniciranje pod vlado Marjana Šarca – Serpentinška po takratni direktorici mag. Kristini Plavšak Krajnc sklenil 12. marca 2020, torej en sam dan pred začetkom mandata zdajšnje vlade na čelu s PV Janezom Janšo, ki je zaprisegla 13. marca 2020. Ta manever ni nič kaj etičen ali legitimen, nasprotno: poraja se utemeljeni sum naklepnega oškodovanja državnega proračuna.

  Da gre za porogljivo razmetavanje z davkoplačevalskim denarjem ali za podkupovanje levičarskega aktivizma v stalni pripravljenosti, dokazuje 2. točka te radodarne pogodbe, sklenjene za “projekt” z naslovom “ODPIRANJE POGOVORA O LAŽNIH IN SOVRAŽNIH NOVICAH NA INSTAGRAMU S SPLETNIMI VPLIVNEŽI”.

      

   

  Debelih 5.980,00 slovenskih davkoplačevalskih evrov torej za preganjanje megle ali vdihavanje kisika. Tako je pod PV Marjanom Šarcem – Serpentinškom levičarske ali svoje aktiviste pital Urad vlade RS za komuniciranje, ki je ekstremno baročno denarno hranil tudi STA.

  In, čemu ali zakaj takojšnje predplačilo 4.186,00 davkoplačevalskih evrov?!

   

  Mag. Kristina Plavšak Krajnc, direktorica UKOM-a v Šarčevi vladi; vir: https://www.facebook.com/SLOGAplatform/photos/kampanji-tudi-ti-si-globalnisosed-se-je-pridru%C5%BEila-v-d-direktorice-urada-rs-za-k/10153636886310638/

   

  Zaslužkarska zgodba se tu ne konča, korenine ima v davkoplačevalskih cekinih, ki za nekatere rastejo na drevesu: od novembra 2017 do julija 2021 je po uradnih podatkih (iz) Erarja zavod Danes je nov dan prejel 37.639,62 davkoplačevalskih evrov.

   

  Erar, vir: https://erar.si/prejemnik/54561710/#transakcije

   

  Fascinantna so debela nakazila, naravnost s proračuna štirih primorsko-notranjskih občin:

  14.981,60 evrov – Mestna občina Koper

  8.594,00 evrov – Občina Hrpelje – Kozina 

  6.588,00 evrov – Mestna občina Nova Gorica 

  5.841,00 evrov – Občina Idrija 

  Zakaj ali čemu? In zakaj ta(k) jagodni izbor s celotnega zemljevida Slovenije? Hm, zakaj pa npr. občina Kobilje ali občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah ali občina Mežica ne?

   

  Izgovori za pričujoč občinski biznis uradno izgledajo takole:

  Pri nobeni transakciji Mestne občine Koper – niti pri največjih dveh v znesku 7.564,00 evrov in 4.855,60 evrov – namen plačila ni naveden, čeprav bi moral biti.  

   

  Pri nobeni transakciji Občine Hrpelje – Kozina namen plačila ni naveden, čeprav vsaka transakcija presega limit 2.000,00 evrov, nad katerim se namen plačila mora uradno evidentirati.  

   

  Kot namen nakazila ali plačila v znesku 6.588,00 evrov Mestna občina Nova Gorica navaja “VZPOSTAVITEV IN VZDRŽEVANJE”. Kaj neki je za ta hud davkoplačevalski denar za Mestno občino Nova Gorica vzpostavil in vzdrževal zavod Danes je nov dan?!

   

  Pri transakciji Občine Idrija v znesku 5.841,00 evrov namen plačila sploh ni naveden. 

   

  Res je, zavod Danes je nov dan in Muki neutrudno sekata proti vladi RS na čelu s
  PV Janezom Janšo in po njej od prvega dne – z vsemi silami tudi pred včerajšnjim referendumom.

  Za popestritev ena od objav iz serije Agrument:

  Vir: https://danesjenovdan.si/agrument/04.05.2021

   

  Prava poslastica pa je tole plačilo:

  RTV Slovenija je Filipu Dobraniću – Mukiju kot samostojnemu podjetniku 17. 1. 2020, torej 10 dni pred odstopom Marjana Šarca – Serpentinška kot PV Slovenije, nakazala 780,00 evrov, in sicer v šestih razdrobljenih nakazilih po 130,00 evrov v enem samem dnevu. Pri tem je celih 260,00 evrov evidentiranih kot strošek – izplačan v dveh nakazilih po 130,00 evrov!  

  Da, Muki je direktor zavoda Danes je nov dan in samostojni podjetnik.

   

   

  Iskreno naj poudarim, da meni RTV Slovenija še nikoli nobenega novinarskega honorarja ni nakazala razdrobljeno, pa mi jih je nakazala že veliko, tudi kakšnega višjega od 780,00 evrov. In zakaj je Mukiju pričujočega v kosih?!

   

  TELEVIZIJA SLOVENIJA NI PLAČALA TREH TV-PRISPEVKOV O KORUPCIJI V UNICEFU SLOVENIJA

   

  Naslovna FOTO: Filip Dobranić – Muki, direktor zavoda Danes je nov dan; vir: https://danesjenovdan.si/posadka

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj