Free Porn
xbporn
Več

  MINISTER DR. VASKO SIMONITI: “POZIVAMO POLICIJO, DA NEMUDOMA UKREPA”

   

  Srhljivo kvazi protestno dejanje, ki ga je moč razumeti tudi kot poziv k pokolu visokih uslužbencev Ministrstva za kulturo RS na čelu z ministrom dr. Vaskom Simonitijem, med katerimi je nekdanji novinar Večera Miro Petek, ki so ga 28. 2. 2001 zaradi njegovih novinarskih raziskovanj neznanci pred njegovim domom brutalno pretepli skoraj do smrti, je danes komentiral minister za kulturo RS, dr. Vasko Simoniti – citat njegove izjave za javnost:

  “V petek, 23. oktobra 2020, je skupina Aktiv delavk in delavcev v kulturi postavila pred Ministrstvo za kulturo RS niz predmetov, ki s svojo sporočilnostjo grozijo s smrtjo ministru za kulturo in njegovim sodelavcem. Prizor predstavlja pisarno po umoru: na cesto so postavljene mize, obrizgane z barvo, ki predstavlja kri, na mizah so jasno napisana imena sodelavcev. Od politike se pričakuje, da je do marsikatere provokacije strpna. Toda, ko gre za grožnjo z likvidacijo ne le politiku, temveč tudi uradnikom, ki opravljajo svoje delo, je potrebno jasno povedati, da so šle stvari predaleč.

  Akterji so anonimni in svojo identiteto prikrivajo z imenom kolektivne organizacije. Gre za ljudi, ki se s svojim političnim kolektivizmom in aktivizmom navezujejo na totalitaristične metode, se izogibajo vsake odgovornosti in ne premorejo niti trohice človeške empatije, kaj šele znanja, nadarjenosti ali ustvarjalnosti.

  Morebitno sklicevanje na umetniško dejanje ali nedolžno metaforično gesto je zgolj pretveza. V zgodovini umetnosti smo priče številnim umetniškim protestom, ki so v svoj izraz vključili simboliko, dvoumje ali domišljijo. Toda omenjena skupina tega ne zmore. Ti ljudje so namesto metafore izbrali dobeseden poziv k umoru, k masakru. Njihovo početje ni nikakršno umetniško dejanje, ampak odkrita in nedvoumna grožnja s smrtjo. Gre za ščuvanje in zavestno ustvarjanje vzdušja, ki spodbuja k nasilju in splošnemu neredu. Gre za ljudi, ki se sicer sklicujejo na demokracijo, a jo s svojim početjem zlorabljajo in rušijo ter so v svojem bistvu protidemokratični.

  - Advertisement -

  Očitno gre za podpornike in člane nekaterih nevladnih organizacij, ki jih država sicer obilno denarno podpira. Ti ljudje so prepričani, da določenim nevladnim organizacijam samoumevno, za nedoločen čas, brez nadzora in transparentnosti pripadajo, v primerjavi z drugimi državljankami in državljani, neizmerno veliki privilegiji. Prepričani so, da jim določene stvari samoumevno pripadajo in ta njihov občutek večvrednosti je nesprejemljiv. Ministrstvo za kulturo v sedanji sestavi meni, da jim ti privilegiji ne pripadajo, zato jih bo skušalo omejiti, saj so zaradi teh privilegijev oškodovane vrhunske kulturne ustanove, ki potrebujejo za svoje delovanje v javnem interesu primerne prostore, ki si jih nekatere nevladne organizacije neupravičeno prisvajajo. Pri tem bo ministrstvo upoštevalo in spoštovalo vse svoje zakonske pristojnosti in obveznosti.

  Glede na ekscese v minulih letih in v zadnjem letu, ko je prišlo do mnogih nasilnih dejanj, mora biti nedavna grožnja s smrtjo ministru za kulturo in njegovim sodelavcem jasno opozorilo vsem institucijam, ki skrbijo za javni red ter varnost državljank in državljanov, da je potrebno ukrepati. Ker gre za skrajno nevarno delovanje nedemokratične skupine, pozivamo policijo, da nemudoma ukrepa in da ljudi, ki ščuvajo k nasilju in grozijo s smrtjo, identificira in sproži vse postopke, da bodo storilci primerno kaznovani.” 

   

  FOTO vir: MK RS
  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj