Več

  MARIBORSKI KRIMINALISTI OBSEDENO NAD ŽUPANA KANGLERJA, NJIHOV ŠEF NA HRENOVKAH PRI OSUMLJENCU

  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Sem Zoran Šarič, rojen Mariborčan, domoljub, junija leta 1991 sem aktivno sodeloval v osamosvojitveni vojni kot delavec organov za notranje zadeve, od meseca decembra 2020 upokojen, do takrat pa 32 let redno zaposlen v policiji, 25 let na delovnim mestih kriminalistične policije kot kriminalist, zadnjih 7 let pa pomočnik vodje izmene v Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor. Predvsem v zadnjem desetletju sem pri svojem delu pričel zaznavati veliko nepravilnosti in nezakonitosti v samih vrstah organov preiskovanja in pregona, kar sem kljub veliki izpostavljenosti predstavil v knjigi Županov boj o Francu Kanglerju. Danes nadaljujem s tovrstno tematiko, v pripravi je druga knjiga Boj še ni končan. Aprila 2020 sem bil celo deležen njihovega maščevanja zaradi mojih nazorov in aktivnosti v obliki predkazenskega pregona in hišne preiskave, vendar jim ni uspelo, dosegli so le svoj debakel, še enkrat več dokazali svojo zahrbtnost in nesposobnost. Ker skoraj do potankosti poznam delovanje in zakulisje teh organov, hkrati pa imam dober vpogled tudi v sedanje vroče politično dogajanje, smatram, da bodo moje kolumne prikazale neko realno stanje in predvsem resnico, kar je danes v množici medijskih manipulacij in sprevračanja dejanskega stanja nujno potrebno.

   

  Spomnim naj, da sem od leta 1989, petindvajset let, opravljal delo kriminalista in kriminalističnega tehnika na Policijski upravi Maribor. V vsem tem času je bilo za vse nas zaposlene posebno doživetje vsakoletno srečanje kriminalistov SV Slovenije in kasneje srečanje kriminalističnih tehnikov in forenzikov iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija Ljubljana. Šlo je za celodnevno družabno, spoznavno srečanje, s športnimi igrami, pijačo, z zakuskami in celo z živo glasbo.

  Ne spomnim se natančno, katerega leta je bila PU Maribor organizator družabnega srečanja kriminalističnih tehnikov Slovenije, mislim, da leta 2009 ali 2010. To pomeni, da je bilo treba organizirati prostor, hrano, pijačo, oglede, družabne in športne igre, prevoz za cca. 50 ljudi. Posledično to pomeni, da se je iskalo čimbolj finančno ugodne destinacije, dobrodošle so bile tudi vse vrste donacij. Tako se je počelo vsa leta in se je počelo še kasneje.

  V tem času je bil župan mesta Maribor Franc Kangler, s katerim sem imel občasne prijateljske stike kot njegov bivši sodelavec v kriminalistični policiji. Seveda se mi sanjalo ni, da je pod tako močnim nadzorom in celo prisluhi s strani mojih bližnjih sodelavcev.

  Ker je moj sodelavec iz kriminalistične tehnike prevzel organizacijo navedenega srečanja, se je domislil, da bi mogoče lahko Mestna občina Maribor karkoli donirala, vsaka stvar je dobrodošla. In ker je vedel, da imava z županom stike, me je prosil, če ga lahko kontaktiram v tej smeri.

  - Advertisement -

  Res je, z županom sem se dogovoril za sestanek in odšla sva k njemu v pisarno. Tam mu je predstavljen naš načrt in časovni okvir srečanja kriminalističnih tehnikov, pa je kar sam predlagal, da nam bo Mestna občina Maribor za srečanje podarila nekaj protokolarnih kozarcev in zastonj vožnjo z mestnim vlakcem do Pohorske vzpenjače. Super, krasni darili, s katerim bodo zanesljivo zadovoljni vsi udeleženi. Dogovor se nam ni zdel v ničemer sporen, še posebej ne zato, ker se spomnim, da so se ob podobnih priložnostih zbirale donacije na vseh možnih koncih, tudi kasneje, ko so imeli mariborski kriminalisti srečanje na območju Ptuja, kjer pa se je dogajanje nekoliko zaostrilo. Več spodaj v medijski objavi: http://www.politikis.si/2012/08/ekskluzivno-sef-mariborskih-kriminalistov-munda-pri-glaserju-jedel-hrenovke-pp-hkrati-pa-vodilne-tudi-preiskuje/

   

   

  V modri srajci Robert Munda, takrat šef sektorja kriminalistične policije PU Maribor

   

  Šlo je celo tako daleč, da je ugotovljeno, kako so pričujoče fotografije posredovane medijem, pridobljene pa iz službenega računalnika mariborske policije. Takrat mi je rečeno, da je sprožena akcija ugotavljanja, kdo je te fotografije zlorabil in posredoval mediju, preiskava pa je bila uspešna tako, da je danes ta »falot« eden vodilnih v mariborski kriminalistični policiji.

   

  Skratka, naše srečanje kriminalističnih tehnikov je bilo uspešno izvedeno, vsi zadovoljni, odžejani, siti.

  Pa me je čez čas presenetilo dobronamerno opozorilo sodelavca M. J., naj bova s sodelavcem iz kriminalistične tehnike previdna, s kom se pogovarjava o tem srečanju in donaciji Mestne občine Maribor, torej župana Kanglerja, ker se tožilec Drago Šketa in vodstvo mariborske kriminalistične policije zanimata za ta dogodek. Od tega opozorila, pa vse do danes me o tem nihče ni nič vprašal, mi je pa bilo seveda takoj jasno, koliko je ura po 4. 5. 2011, po hišnih preiskavah pri Kanglerju in ostalih.

  Že s tem primerom sem spoznal, da so v tistem času iskali vsako najmanjšo možnost zagreniti Kanglerju življenje, najti vsak drobec, da se ga lahko kazensko ovadi, pa čeprav ne bi pilo vode.

  Presenetljivo je, da o opisanem dogodku niso vrtali še naprej in me res zanima, kaj jih je zaustavilo. Verjetno sem prav jaz tisti, ki jim je bil ovira, kajti zanesljivo bi jih vprašal, ali so pozabili na to, kar so podobnega in hujšega sami počeli.

   

  Moja kolumna pa ima še en namen. Zanima me mnenje, ali smatrate, da ima opisana zgodba kakršnekoli znake kršitve, glede na to, da gre za nesporno prakso skozi desetletja, ki nikdar ni bila sankcionirana?

   

  Vir: https://pixabay.com/vectors/bun-cartoon-dancing-food-hot-dog-2028039/

   

  Naslovna FOTO: posneta ob pričujočem obisku, v modri srajci Robert Munda; vir: http://www.politikis.si/2012/08/ekskluzivno-sef-mariborskih-kriminalistov-munda-pri-glaserju-jedel-hrenovke-pp-hkrati-pa-vodilne-tudi-preiskuje/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj