Free Porn
xbporn
Več

  LUKA DONČIĆ ŠPORTNEGA PLEZANJA: ZLATA SUPERIORNA JANJA GARNBRET

   

  Včeraj je na Olimpijskih igrah v Tokiu v kombinaciji športnega plezanja pometla s tekmicami, dobesedno. Že na balvanih (plezalni slog brez varovalne vrvi na nizki višini) je kot za šalo na prvih dveh postavitvah priplezala do vrha, kar ni uspelo nobeni tekmici. V zadnji kombinatorni preizkušnji, kar je bilo težavnostno plezanje, je briljirala. Brez konkurence.

  V hitrostnem plezanju je včeraj postavila nov državni rekord. 

     

  JANJA GARNBRET, Slovenka.

  - Advertisement -

  Najboljša športna plezalka na svetu, ki je s svojimi rosnimi 22 leti najuspešnejša športna plezalka na svetu vseh časov.

  Šestkratna svetovna prvakinja, ki je leta 2019 na svetovnem prvenstvu v težavnostnem plezanju na Japonskem kot prva športna plezalka na svetu osvojila kar tri naslove svetovne prvakinje: v balvanskem plezanju in težavnostnem plezanju ter v kombinaciji.

  Z mladostnimi 17-leti je leta 2016 prvič postala svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju, v Parizu.

  Evropska prvakinja in podprvakinja v balvanskem plezanju (iz) leta 2017, ko je Evropsko prvenstvo bilo v Münchnu.

  30 zmag v svetovnem pokalu.

  Državna rekorderka. 

  Prva – velešampionska – dobitnica zlate olimpijske medalje v športnem plezanju v zgodovini olimpijskih iger. Včeraj v Tokiu.  

   

  Janja, ljubkovalno Spider-Woman (Ženska pajek), je Luka Dončić v športnem plezanju. Plezalna genialka, ki je s komaj 16 leti v elitni svetovni športnoplezalni areni začela osvajati zlate medalje in najdragocenejše lovorike.   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Fenomenalna moč.

  Fantastično ravnotežje.

  Fascinantna zbranost.

  Sanjska gibčnost.

  Neverjetna je!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  In … ja, to je ta asica, ki ji je oktobra lani s plezalnim kolegom Domnom Škoficemu uspel izjemno zahteven in nevaren podvig: preprezala sta najvišji dimnik v Evropi – trboveljski dimnik, visok več kot 360 metrov.

   

   

  Zakaj je Janja Garnbret najboljša športna plezalka vseh časov?

   

   

   

   

  Naslovna FOTO: zlata medalja, ki jo je včeraj na Olimpijskih igrah v Tokiu osvojila športna plezalka Janja Garnbret; vir: https://twitter.com/hrastaramt/status/1423672162846744583/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. Fascinantno, brilianca svetovne plezarije !
   Komaj je shodila, je splezala vse kar se je dalo preplezati v hiši in okoli nje. Ste videli sliko preplezanega podboja sobnih vrat, komajda ven iz plenic, rojena pajkovka!?
   Z preplezanim trboveljskim dimnikom je vstopila, si drznem reči, ne me linčat, v alpinistično srenjo, kajti, kar sta naredila skupaj z Domnom Škoficem je srhljivo perfektno in zgodovinsko dejanje najvišjega ranga. Za Zlati cepin tekmovalnega plezanja-enkrat ,ko bo…
   ———————————————————————————————————-
   Še eno izzivanje z zelo lepim namenom, če smem, prosim:
   Slovenski vrhunski alpinizem, himalaizem in andinizem , ki je svetovna špica, ni treba ponavljati slavnega Messnerja, upam, je dobil še sladko jagodo na torti slovenske svetovne plezarije, ki je za povrh še ženskega spola.
   Kako veličastno bi bilo in sanjsko , da bi ji ob povratku čestitali najboljši plezalki v slovenskih gorah, Mira Marko Debelakova in Jesihova Pavla ? Naj ne zamerijo one, ki jih ne navajam, pa Štremfljeva Marija in di Batistova in še marsikatera vrhunska alpinistka slovenskega rodu…

   Kako nasmejani bi jo pozdravljali, pa jih ni več tukaj, Kugyjev Julijus, dr.Klement Jug,Čopov Joža in Jaka, cela rajda Skalašev in Drenovcev, četa Piparjev, markacist Knafelj, Jakob Aljaž s svojim pevskim zborom bi ji zadonel Oj, Triglav moj dom !, Berginčev Ivan s svojim slavnimi vodniki Trentarji bi ji držal špalir! Kakšna predstava iz sanj slovenskega stremljenja in poseganja po zvezdah !
   Škoda, da so odšli v Večnost, ampak lahko si jih predstavljam, da so vsi še z nami.
   Staneta Belaka-Šraufa, kako bi zabentil prešerne volje polne eksplozivnega veselja in bi jo stisnil, da bi pokale kosti, pa Zaplotnikov Nejc bi jih sestavil pozdravni nagovor in slavospev dobrodošlice .
   Miheličev Tine bi ji lahko zmuziciral, kar zaradi svojega preranega odhoda onkraj ni mogel in Marijan z Marijo Lipovšek bi ji zašpilala venec gorenjskih klenih hribovskih pesmi.
   Nočem iti pregloboko v sanjski svet, ampak predstavljam si, da bi se iz ozadja zaslišalo vriskanje, jodlanje in ukanje največjih obiralcev gorskega sanjskega sveta 20. stoletja in najglasnejši bi najbrž bil
   Šrauf, Janez Jeglič, Franček Knez, Aleš Kunaver, Marjon, pa nesrečni in najboljši smučar planeta, iz Čomolumgme, sam Davo Karničar s svojim bratom Lukom in še mala armada slovenskih “osvajalcev nekoristnega sveta” .
   Mislim, da bi svet uvidel in zaživel za en hip en strašen ponos in hvaležnost velikih malih Velikanov
   slovenskega rodu, vkoreninjenega v sver prečudovitih gora najlepšega dela sveta Alp, v Julijske Alpe, Kamniško -savinjski svet in v Karavanke z koroškimi gorami na koncu slovenskega gorskega venca.
   Lepo bi bilo.
   Janja, hvala, krasno je bilo videti tvoje epsko plezanje v Tokiju pod svetim Fujijem s polji češnjevih cvetov v ospredju ! Z visoko verjetnostjo veljave, se da izreči, da je to neponovljiva življenska zgodba.
   Potem pridam še Prešrno-Ipavčeva fantastična melodija Zdravljice vsemu svetu in naša prečudovita zastava s Triglavom s celjskimi zvezicami v grbu – magično zdravilni zdravilni paket samega Dobrega , ki se bo težko še kdaj ponovil.
   Bog Te živi, Janja Garnbret, na Zdravje in srečno!

  2. Наши таможенные специалисты компании «ВЭД ЛАЙН» постоянно наблюдают за последними таможенными правилами и законами а также несут, ответственность за точную классификацию по ТН ВЭД ввозимых товаров по тысячам категорий. Объективно от того, являетесь ли вы участником вэд в первый раз или грузоотправителем, наша компания прилагает все усилия, чтобы сразу же провести таможенную очистку https://ved-line.ru поставляемых вами товаров и продукции, выдерживая все требования таможенного законодательства. Наши таможенные консультанты сумеют проверить вашу поставку, для того чтобы развить таможенное дело, оптимизировать расходы, выявить возможные области риска и оптимизировать внутренний контроль и операции с целью обеспечения максимального соответствия требованиям. Таможенные декларанты работают с вами, с целью перепроверить и представить всю требующеюся документацию, после чего произвести таможенное оформление товаров, удостовериться, что они на сто процентов соответствуют таможенным процедурам и положениям, уплатить таможенные пошлины и тарифы, в конечном результате, вывезти товары и продукцию в конечный пункт назначения.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj