Več

  V TUJIH MEDIJIH JE VELIKO LEPIH BESED IN POHVAL NA RAČUN SLOVENSKE VLADE POD BUDNIM OČESOM JANEZA JANŠE

   

  Tisti, ki spremljamo korona dogajanje po svetu in doma, opazimo tudi razlike v poročanju domačih in tujih medijev. V tujih medijih je zaslediti veliko lepih besed in pohval na račun slovenske vlade pod budnim očesom za ekstremne razmere več kot odličnega Janeza Janše.

  Ko je Šarec zaradi nespretnosti pri dogovorih in usklajevanjih – ker velika koalicija najbrž tudi zaradi tega, ker je od »partnerstva« s koalicijo odstopila stranka Levica in tako naredila Šarčevo vlado manjšinsko – obupan na presenečenje vseh kar odstopil, je na pragu pandemije in nevarnosti Janša kot spreten in politike, dogovora vešč človek v najbolj obsednem stanju po osamosvojitveni vojni za Slovenijo sestavil vlado.

   

  Foto: kabinet predsednika vlade RS

   

  - Advertisement -

  Šarec in njemu naklonjeni osrednji mediji so seveda računali na nove volitve, ki bi karte na političnem seveda pomešale, a bistvenih razlik ne bi bilo, zato so med sestavljanjem nove koalicije za 14. vlado Janši in drugim strankam pod noge zmetali precej polen, padale so tudi grožnje, zagorel je avto 

  Skratka, Janša je vlado z veliko usklajevanj in spretnosti sestavil in s tem dejanjem z mnogih obrazov izbrisal nasmeh. Delati so začeli dobesedno naslednjo minuto po prisegi in za to, da so Slovenijo obranili pred razsežnostjo katastrofe zaradi širjenja smrtonosnega kovid19 virusa, so delali tudi ponoči. Sprejeli so mnoge, težke odločitve, sestavili pakete pomoči zaradi te in one prizadetosti zaradi razglasitve pandemije in uspelo jim je narediti tisto, kar marsikomu v svetu ni. Posledice pandemije so omejili in obdržali na minimumu.

  Kje je težava?

  V poročanju slovenskih osrednjih medijev, ki ta trud, delo in uspeh vlade minimalizirajo in o njem pišejo in poročajo s posmehljivim, zasmehljivim podtonom, o uspešnosti uvedenih omejitev pa sploh ne poročajo. Piše in govori se o psihozah za radi »lockdown« o stiskah ljudi, o utesnjenosti, pišejo kako, da Janša skozi omejitve uvaja neko represijo, diktaturo , skratka lepih besed nimajo. Poročajo le o pomanjkljivostih, napakah, nič o dosežkih in dobrem za ljudi. Iščejo afere, trenutno so iz ustaljene zdravniške prakse naredili afero, ki ji pravijo »seznam odpisanih«, pred tem smo imeli umetno ustvarjeno afero o nabavi mask, ki so bojda preplačane, in ventilatorjih, ki niso le, kot, preplačani”, ampak tudi neustrezni. Vlada je vse očitke argumentirano in dokumentirano ovrgla, a ni nič zaleglo, saj so oddaje na te teme pripravljene izredno enostransko, novinarke in novinarji pa so dobesedno popadljivi, neomejeno lahko govorijo le gostje, ki govorijo v skladu s scenarijem »afere«.

  Vlada dela dobro. Naredila je veliko in vse v dobro ljudi in Slovenije, zato je poročanje osrednjih medijev toliko manj razumljivo in še manj razumljiva je njihova podpora protestom, hujskanje k njim, bolje rečeno.

  Protesti. Zakaj? Protestirajo, ker Janša in to nam je vsem jasno, saj vlada v mesecih, odkar je, ni v vodenju države naredila nobenih večjih sprememb, saj časa razen za najosnovnejše enostavno ni bilo, naše zdravje in to, da bomo posledice pandemije občutili čim manj, ji je bilo na prvem mestu. Protestirajo zaradi tega in onega, vse pa je rezultat preteklih vlad, ne Janševe vlade, ampak proti svojim se pač ne protestira, protestirajo zaradi  najpogosteje protestniki niti sami ne vedo, ali pa, kot rečeno, navedejo najbolj banalen razlog, ki jim tisti trenutek priskaklja mimo ušes.

   

  Na protestu učitelj (po)kazal rit
  https://vfokusu.com/

   

  Kakorkoli, tujina lepih besed in pohval ne špara in tisti, ki vire za svojo obveščenost iščemo tudi in predvsem preko plota slovenskih osrednjih, na svoj antiJanša mehurček omejenih medijev, to vemo. In vlado podpiramo, saj mimogrede vidimo tudi posledice katastrofalnega vodenja v času covid19 po tujih državah, kjer so se šli tako imenovano prekuževanje. Tudi o tem se v naši lepi deželici skoraj ne poroča in posledice tega zminimalizirajo tako, kot zminimalizirajo in izničijo trud in uspeh slovenske vlade v boju proti širjenju covid19.

  Da boste vedeli, kako o naši vladi in njenih uspehih tujina, prilagam nekaj prispevkov tujih medijev. Želim vam prijetno branje: 

   

  The Brussels Times

  Sanitary company Van Marcke develops contact-tracing app

   

  InterCapital

  Slovenia Declares End to Covid-19 Epidemic

   

  Remix news

  https://rmx.news/article/article/slovenian-pm-jansa-under-fire-for-being-pm-orban-s-hardline-anti-immigration-ally

   

  The Vox

  https://www.vox.com/2020/5/5/21247837/coronavirus-vietnam-slovenia-jordhttps://rmx.news/article/article/slovenian-pm-jansa-under-fire-for-being-pm-orban-s-hardline-anti-immigration-allyan-iceland-greece

   

  The Independent

  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/oronavirus-slovenia-end-epidemic-lockdown-lifted-a9516841.html

   

   

  /Naslovna fotografija, vir: https://24info.mk//

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  4 KOMENTARJI

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj