Več

  KDOR MOLČI, SE STRINJA: ŠKANDALOZNO POROČILO KPK

   

  Na protikorupcijski komisiji so decembra 2020 potrdili prejem prijave glede dodatne dejavnosti predsednika Računskega sodišča pri FIFI.

  Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK) določa, da poklicni funkcionar ne sme biti član oziroma opravljati dejavnosti upravljanja, nadzora ali zastopanja v gospodarskih družbah, gospodarskih interesnih združenjih, zadrugah, javnih zavodih, javnih skladih, javnih agencijah in drugih osebah javnega ali zasebnega prava,
  RAZEN v društvih, ustanovah in političnih strankah.

  Predstojnik protikorupcijske komisije (KPK) Robert Šumi je po več mesecih »ugotovil« (poročilo), da je FIFA ustanova, zato delo državnega funkcionarja Tomaža Vesela na FIFI, kjer je predsednik komisije za revizijo in skladnost, ni nezakonito. Pozabil pa je ugotoviti (naklepno?), da je delo Tomaža Vesela bilo plačano, torej je predsednik Računskega sodišče Vesel za delo na FIFI pridobil dohodek, kar zakon (ZIntPK) poklicnim funkcionarjem v 26. točki prepoveduje. Šumi je sicer dohodek opredelil kot nadomestilo, toda nadomestila se plačujejo za pokritje stroškov (potnih stroškov in dnevnic), pri Veselu pa ja dohodek stroške bistveno presegel!

   

  - Advertisement -

   

  Večmesečno delo je KPK zaključila s škandaloznim poročilom, ki dopušča (!) kršenje zakona oziroma nezakonito delo predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela! Zato je nujna revizija poročila KPK ter ugotavljanje (kazenske) odgovornosti predsednika Roberta Šumija, ki je vodil postopek. Sočasno je nujno izpostaviti nezakonito delovanje Tomaža Vesela, ki se spreneveda, da je pridobil potrdilo – dovoljenje (ki ga nikjer ni) za svojo »športno« dejavnost pri FIFI, čeprav KPK v poročilu ugotavlja, da ni šlo za športno dejavnost (sic!). Kdo je tu nor?

   

   

  Državljani zahtevamo, da predstavniki ljudstva, poslanci Državnega zbora obravnavajo nezakonito delo Tomaža Vesela in ga razrešijo z mesta predsednika Računskega sodišča! 

  ZA PRAVNO DRŽAVO!

   

   

  Strokovnjak za korupcijo Bojan Dobovšek o odločitvi KPK: Lahko se vprašamo o kredibilnosti poročila, institucije in njenega predstojnika.”

   

   

  Naslovna grafika, vir: https://twitter.com/Mpravosodje/status/1379329777098706946/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  5 KOMENTARJI

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj