Več

  DOLG JE KETNA S KUGLO

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Ne vem, ali se zavedate, toda dolgovanje (dolg!) je moderno suženjstvo.

  Ketna s kuglo!

   

  Pred časom sem na tviterju rekel (bolj v šali kot ne), da so ZDA isto kot SFRJ. Da bo federacija razpadla in se bo ena država osamosvajala, treba je samo počakati, katera. 

  - Advertisement -

  Katera v ZDA je Slovenija, ki se bo odcepila? Zraven sem še napisal, da upam, da ta država ne bo imela kučana (slovenski Benedict Arnold) in ga vzela s sabo na »svobodo«. 

   

  Zdaj poslušam, da se Texas organizira kot samostojna država! Gleda tole Bidenovo gnitje države, federacije, sistema in gre domov po pištolo (to bi John Wayne naredil), organizira svojo vojsko (ki je Slovenija ni bila sposobna organizirati), lasten denar (Slovenija ga nima) in lastno finančništvo. Svoj pravni red (Slovenija ga nima, ZDA tudi ne več).

   

  Institucije je Slovenija preprosto vzela s sabo, nasledila od SFRJ, s tem povzela gnitje prejšnje države in ga ponovila v svoji. Texas torej lahko reče: remember the Alamo!? 

  Mi tega ne moremo, kučan in komunisti so si prisvojili »osamosvajanje«. 

   

  Slovenc ma problem z definicijo sovražnika! Tega nikoli ni znal. Zato še zdaj ne ve, ali je JLA bila prijateljska (partizanska) vojska ali okupatorska (partizanska) vojska, ki nas je napadla. 

  Enako kot leta 1945. 

  Slovenc ne ve, ali je kučan veleizdajalec, ki nas je razorožil, ali pa večni predsednik (oče) države, ki izpolnjuje »tisočletne sanje naroda«! 

   

  Ta Slovenija ima toliko očetov države, da pravzaprav ne vemo, s kom se je revica fukala, preden je rodila. Če je sploh kaj rodila, v glavnem je bila socialna služba za osirotele čefurje. Slovence pa je zbrcala v kot. Pepelkoti! 

  Skratka, Texas je Texas v dobrem smislu – mi pa Texas v slabem (brezpravje in kaos)! 

   

  Pa še nekaj o denarju: denar je močan simbol. Najmočnejši. 

  Ko se zgradbo podira, se začne rušiti od zgoraj, v zgornjih nadstropjih. Potem gre po vrsti navzdol, v obratni smeri, kot se je zgradba postavljala. Denar je – temelj!

   

  Korupcija je počen temelj!

  (V Vesolju je Bog temelj!)

   

  Zdaj dogajanje (z denarjem) posega v temelje te zgradbe. 

  Zgradba je civilizacija. Civilizacija počiva na denarju (na korupciji!). Vse – od prve do zadnje civilizacije  so počivale na korupciji, tale zdaj bolj kot vse do sedaj. 

  Vse so tudi propadle. Niti ena se ni obdržala takšna, kot je bila, ko je mislila, da je zdaj pa večna. Civilizacije in civiliziranje divjih ljudstev so poskusi človeštva za vzpostavljanje stika z Bogom! Bog je vedno bil izgovor, češ, tem ljudem je treba pomagati (čeprav niso nikogar potrebovali). 

   

  Smešno je, ko povsod okrog sebe slišim ljudi, ko »resno« debatirajo o denarju, o financah, zadolženosti … in hkrati verjamejo, da gre za neko posebno »znanje«. Za obvladovanje denarnih tokov, razumevanje tržne »zakonitosti« in podobno.

   

  Znanost in znanje potekata v polju zavestnega, medtem ko je korupcija daleč od znanosti, znanja, strokovnosti; korupcija je VSA v polju podzavesti! Odvisna je od nje!!! 

  Enako kot je kriminal VES v polju podzavesti (daleč od Zavesti), in zato ni nikakršno znanje. Ni »stroka« ali sposobnost, temveč je pokvarjenost. Izraža pokvarjenost ljudi, ki se z njo ukvarjajo.

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/mold-harmful-mold-structure-spores-3783621/

   

  Moj spis z naslovom BOG IN DENAR(dolg je cca. 50 strani!), vsaj meni, pomeni pojasnilo, zakaj sploh smo tu. Trudi se spraviti veliko količino našega podzavestnega ravnanja bliže k Zavesti, predvsem pa ponuja sklep, da ima vse skupaj nekakšen smisel, da nismo preprosto vrženi v vesolje (izdrkani v prazen prostor!) kot kakšen »slučaj«, brez namena, brez smisla, brez konca in zadoščenja, z večno stisko vprašanja v sebi o tem, kaj v resnici smo in kakšen je smisel življenja.

  Če ne boste zdaj brali (ma, kurc ga gleda! Zdej lih ne bi, je predolgo, kaj ne zna napisat v dveh stavkih … kdo bo to bral!), boste pa takrat, ko boste začutili, da morda ne bi bilo slabo vedeti.

  Ko bo »neznanje« dovolj nevarno (je že!) in se bo v vas prebudila naravna potreba po tem, da bi se obranili pred kolapsom. Ta obramba (samoobramba) je zdaj uradno, s strani režima – PREPOVEDANA.

  Povezava na BOG IN DENARv mojem blogu:

  https://obstajajoljudje2.blogspot.com/2017/10/bog-in-denar.html

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/purse-wallet-money-finances-3548021/

   

  Naslovna ilustracija, vir: https://pixabay.com/illustrations/caught-prison-chain-metal-figure-1013600/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Matervola, tole je pa zgodba. Ne rečem, de se strinjam z vsem, saj se niti ni treba, ker je komplex prevelik, ampak slika plesni vse in zadost pove . Kaj je pod plesnijo in kaj je v njej in kaj je nad njo. Arh, mislim, de te bo začel brat Kučan, ki bo Drnovšeka , svojega glavnega ministronta preboleval dokler ga ne zadegajo pod ciprese, saj mu je podaril današnji imperij egipčanskih loncev, prenapolnjenih z več
   sortami mesa in z zosom slovenistanskega bograča iz Goričkega , Golobič je prebutast v kokonu svoje molekularne multikorupcije , ki so mu jo sfabricirali ničeti na tej strani dvanajstih pregrad Hude jame
   od Jamnika naprej in nazaj, ker se jih je že preveč zamenjalo na bankah, na nadzornih funkcijah, na Ljudski milici, na Tožibabah in v upravi Aparthajd Kolhoz Gulaga Slovenistan, to je na Krivosodju.

   Teksas ima svoj Alamo, ima na vest zločin nad JFK in trust južnaške iskre upora, tle ni kej ampak, dragi g. Arh, ne ugovarjam, ampak Teksas je v neposrednem razmerju z gonilniki sveta , dejanskega in kibernetskega in v roki drži vžigalnik bombe katere drugi vžigalnik je v gorah Tjen Shana in treji za Uralom…tako, da bomo videli kaj se bo zgodilo, če bo naša Melanija vztrajala v zakonskem jarmu z Donaldom in mu pomagal na povratku to the White house, takrat lahko USA vžigalna vrvica zašumi.

   Vidiš, g.Arh zelo na globoko, ampak tega, da bi kdo prerokoval kaj čaka Janšo na poti v 2.Republiko, tega pa najbrž nisi videl. Jest tut ne. Zaprmejdum, de ne. Ampak vem, da je vesolje postavljeno tako, da se dogajo kokr se zdaj zdogaja ultramaratoncu Janezu Trentarju – Patriji.
   Ne, da je kriv, sploh ne, ampak bil je taglavni v procesu v katerem v 30 letih niso uspeli postrgati in v kislini razžgati slovenske zelenosive plesni Jamnikovih skladovnic in Golobičevih encimov razvoja v Maloro in zdaj se mora garač in revež tolči z evropsko nadvarianto še hujše plesni, ki pa ima še hujše
   skladovnice in še močnejše encime v kotlu pod katerim spet kurijo kot tolikokrat Rockefellerji, Bloombergi, več kaliberski G-ji, Soros in podmoskovski multi tajkun Schroeder in kalčki svetovne vlade
   z premočnimi poganjki v pederski, od pamtiveka skorumpirani administraciji Vatikana, ki je dokazano sposobna vlagati zlatnino v projekte multinalcionalnih orožarjev in hkrati jokati in blagoslavljati žrtve, ki jih ugobablja sproducirano orožje na vseh koncih Božjega kraljestva na Zemlji.
   To pa je vse skupaj z teksaškim Alamojem največji drek in greznica zemeljske kugle.Vsepovsod so se zaredili, ki jih poganja veliki Mamon . Veliki Mamon napuha, brezsrčnosti in nasilja.Mamon Denar.

   Bog oče omenja Paradiž pa Adama, pa Evo, pa kislo jabolko seksa in Kačona (ne Kučana) , ki se hinavsko reži dol z rajskega drevesa , ker ve, da je on Banka vseh vesolij, ker ima v trezorjih najmočnejšpe orodje sveta, ki mu podlega vse živo, hodeč, trpeče, Kardashiansko, misijonarsko, sveto in posvetno, duhovniško in razkoljniško, vse, točno natanko vse , tako kot piše Boljševik Dostojevski,
   ki se je skesal in razjokal še ob svojem času.
   Slovenci smo imeli Cankrjevega Ivana, pa so nam ga ubili oni, ki so izgubili vse kosovske bitke do sedaj, ko se je pojavil Krambergerjev Ivan z opico Ančko so ubili oba, zato ni težko sklepati, da bodo ubili še enega Ivana Janeza točno zato, ker Slowen’c ne ve al je Kučan veleizdajal’c ali je oče prekletega naroda. Slovenski mamončki denarja pa štrikajo dalje in se oplajajo z vsem “javnim” kar jim pade pod roke in harajo, medtem ko pobožna klada gleda vstran in posluša Odlazkove dalmatinske zlajnane viže na radio Aktual, ki po zaslugi kelnarc po barih in oštarijah preglasuje radio Triglav.
   In sva na koncu, g.Arh. Slovenskje kelnarce so krive marsičesa. Če kateri kaj rečeš odgovori: ” To je zdaj in, to gre, da so ljudje dobre volje! Če bolj je zgonjeno in zlajnano, deluje odrešilno komoditetno, samo da gre, da laufa. Kučanje Viliju Kovačiču povedal resnico. Pusti, vili, narod je bedast.
   Torej, izkoriščati narod, ne učiti in izbolšati ga, to je Anti Slomšek . Slovenska zgodba o Kači iz Raja.
   Ja, Mr.Arh, Texas can derail the entire World. Ja, Mr.Arh, točno Texas lahko iztiri Svet.
   Pope John the Second haven’t poredicted that. Papež Janez Pavel 2 ni predvidel.
   He cut the head of Soviet great snake only – Odsekal je glavo samo ruski kači.
   The snake of Western snake must be beheaded now- Kdo bo odsekal glavo Zahodni kači?
   ——————————————————————————————————
   Imamo Frančiška , imamo Žižeka in imamo Peterssona – koga boste volili, drago Ljudstvo ?
   Amen. HOLLY GOD, BLESS SLOVENIJA !
   A veste kje je Kurešček, to čudno ime? Ne podcenjujte. Ne Brezje, ne Ptujska gora, ne Sveta gora. Kurešček.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj