Več

  CERAR JE POLITIČNO TRUPLO: KADAVER

  Anton Anžlovar - Čričo
  Anton Anžlovar - Čričo
  Jaz, Anton Anžlovar st., se imam za srečnega človeka. Čeprav mi je umrla mama že pri mojih 10 letih in sem nekaj let preživel pri treh tetah na Dolenjskem, nisem občutil tragike v svojem življenju. Nasprotno! Vse je bilo čarobno, pravljice sem bral še v gimnaziji. Prvič sem se zaljubil pri petih letih, v igralko Esther Williams, iz filma Ples na vodi. Mami me je, jokajočega, tolažila in me zasipala z ljubeznijo. Šola mi ni delala težav, jaz pa tudi šoli ne, še manj okolici. Prej kot ne sem bil tarča posmeha, ko sem na kolesu tovoril nerodno leseno škatlo z violino. "Violino cigano" so vpili za menoj, tudi kakšen kamen je priletel. Gimanzija je minila v pisanju pesmi, tudi sonetov in mlade ljubezni do moje žene, ki sem jo poročil po šestih letih poljubov, vzdihovanja in hrepenenja. Končal sem Višjo zdravstveno šolo za RTG-tehnike in se zaposlil v UKC, dobil 3 otroke in po 20 letih odšel v podjetniške vode. Zdaj uživam penzijo na podedovanem posestvu na Dolenjskem, kjer sem nekoč pasel kravo Neno. Zelo prijazna krava, toplo je gledala, pustila se je vpreči v voziček, na koncu pa je končala v juhi. Lepe spomine premlevam, z rahlo sladkorno in z zmerno hipertonijo, vse to pa na čistem zraku in s trdno domoljubno mislijo v srcu.

   

  Mislil sem, da bom slovenski Eisenhower,

  a postal sem le politični kadaver ...

   

  Od mene se sopara dviga,

  - Advertisement -

  moje truplo več ne miga.

   

  Milan skuhal je iz mene joto,

  vsem prisotnim sem v napoto ...

   

   

  FOTO: Manca Borko Grimšič; vir: https://www.zurnal24.si/magazin/jota-za-zacetnike-211594

   

  Naslovna grafika, vir: https://pixabay.com/vectors/skull-day-of-the-dead-death-mexican-2028286/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. Cerarjev Mirko se ne prepušča pesimizmu.Nikoli.
   Vedno nasmejan faran, čeprav malo zbegan, ne ve kaj bi, no ja – socialističen.Mogoče, kdo ve.
   S , po teksaško zategnjeno ustnico levo in navzdol ” so what can you do against me ?” Yeeeeaah!
   Miro je bil v raznih dodiplomskih visokih študijih, med drugim je preštudiral tudi kako fino zaslužiti z dvojnim zaračunavanjem kilometrine na službenih državnih sila zahtevnih poteh po slovenskih vrtcih. Recimo. Ne me vprašat kak rezuktat je to bil zanj, za državo in za davkoplačevalce – nič ni bilo
   javnosti dostopnega o tem ali ga je mamica zlasala ali ga sploh ni. Tančice skrivnosti.
   Nekdanja ministrica za Krivosodje ali taglavna slovenistanska državna tožilka , Cerarjeva , nekaj morata biti v žlahti, mu je bila zvezda vodnica z enako mero kot vsem nam navadnim vaškim smrdljivim hribouskim oucam , tudi z znamenitim rekom, da , približno povem, vsaka velika svinjarija/barabija v Slovenistanu še ne more biti kar kriminal, a veste, to ni tako zelo enostavno.
   In podprl jo z vzgledi zagvišno v njenem človekoljubnem delovanju tudi naš mili Milan Kučan s svojevrstno antibiblijsko modrostjo boljševiškega modreca nad modreci, češ da imam na tem svetu več, celo poljubna veliko Resnic. Po potrebi si vsakdo svobodno in emancipirano legalno izbere katerokoli Resnico, ki mu trenutno ugaja in z njo čim bolj učinkovito manipulira po Rdeči Bibliji VKP(b), ki je bila med prvimi prevedena v avtohtoni Gorički jezik , da jo je mogel že v rani mladosti absorbirati v svoj genski DNK tudi naš nepolnoletni Milan, da je lahko sledil sošolcem kako na gosto hodijo k veronauku in k sv,mašam.
   kako ne bi bil tako zbegan, ubogi stručko za ustavnopravne zadeve, prosim, a je kej čud’nga ?
   Da ne izgubimo rdeče niti naše pripovedi, naš vrli Miroslav je prejel veliko naukov, da je postal eminenten in čaščen ter zaslužen faran trnovske fare in tudi to ga še kako drži proč od depresivnih stanj in mu daje vedno nov zagon v njegovih naporih za splošno ljudsko zadovoljstvo in ga krepi tudi v njegovih zlatih prizadevanjih na poti do ustavnega sodnika. Tako pišejo.
   Spet se bo izkazalo, da bo naš precednik , naš Barbika Miškatomideli pogumno predlagal še enega strumnega Kocbekjanca za ustavnega sodnika. In spet se niti ne bomo čudili, kako to, da tonemo v čedalje večjo maloro – pa naj to pomenih glih kar hoče v zviti kalabrijščini !
   Naprej, zastave Slave slavljenih polovičarjev, dvostolčkarjev in borcev za vse pravice vseh ljudi brez segregacijskih teženj !
   ——————————————————————————————————–
   Dragi Farani in predrage Tovarišice, bojim se, da časa počasi zmanjkuje.
   33,22,44 Ps 110,1 :
   In postavi ovce sebi na desno, a kozle na levo.
   34 :
   Tedaj poreče kralj tistim, ki bodo na njegovi desnici: ‚Pridite, blagoslovljeni mojega Očeta, prejmite kraljestvo, ki vam je pripravljeno od začetka sveta!
   Amen.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj