Free Porn
xbporn
Več

  ČAKALNE VRSTE IMAJO SVOJ NAMEN

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Slovenci narobe mislimo, da imamo opozicijo!
  Mi nimamo opozicije. Nikoli je niti imeli nismo.
  Ni opozicija to, da vladi očitaš, da kradejo, zraven si pa misliš, ko bodo naši na oblasti, bomo pa mi kradli …
  To ni opozicija, to je dopolnitev iste vlade!
   

  Socializem temelji na ustvarjanju pomanjkanja in posledično na izsiljevanju, ki ga pomanjkanje omogoča.
  Socializem pomanjkanje sam ustvari! Potem ga vzdržuje.
  Tako lahko izsiljuje.
   

  Iz ugrabljene pravice Režima, da izkorišča pomanjkanje, in na podlagi umetnega ustvarjanja povpraševanja, ki daleč presega ponudbo, izvira moč Režima! Neskončna je samo zato, ker je pomanjkanje, ki ga lahko ustvari, neskončno.
  V izobilju namreč diktatura ne deluje! Ne more delovati, ker je tako brez vzvodov.

   

  - Advertisement -

  V normalni državi si človek s svojim zaslužkom od dnevnega dela zasluži dovolj, da si svobodo preprosto kupi, če morda misli, da zanj javne usluge niso dovolj kvalitetne, dovolj hitre ali da mu sploh koristijo v obliki, kot jih država ponuja. Saj vendar razpolaga s svojim denarjem. Država se v to ne vtika.

  V socializmu, kot je naš, pa si za svoje delo bedno plačan! Poleg tega država pazi, da ne bi tega denarja porabil mimo nje.

  Zdravstvene usluge so za en kurc, tisti, ki imajo denar, si jih sami kupijo. Ampak država budno pazi, da omeji privatno zdravstveno ponudbo – poleg tega, da si večina te prakse niti privoščiti ne more! Država vseeno pazi. Za vsak slučaj.

  Čakalne vrste imajo svoj namen. Ustvarjene in vzdrževane so umetno. Človeško potrebo je treba vzdrževati pri življenju, ne pa je zadovoljiti! Potrebno jo je usmerjati in voditi.

  Čakalne vrste so povezane z obljubo: dajte nam več denarja, pa se bodo čakalne vrste skrajšale!
  Daš denar – pa niso krajše!
  Potrebujemo več denarja, dajte nam več denarja, pa bomo skrajšali vrste … Ta pipica je večno odprta, enako kot tudi ostane obljuba večno neizpolnjena! Namen je vzdrževanje odprte te pipice za sesanje javnega denarja.
  Paziti, da je molzni denar na kupu, da se ne nekontrolirano razleti.

  In potem ti ostane to, da se z državo bodeš za koristnejšo ali sploh pravilnejšo rabo javnega denarja (od davkov). To, da država smotrno porablja tvoj denar, to sicer trdi država! Mi pa vidimo, da to ni res.
  Ampak če se moraš sam jebat s sodišči in zakoni, sam plačevati odvetnike …, potem to pomeni, da ti ne dovolijo nadzora nad svojim denarjem, ker že v začetku mislijo, da je njihov. Oni to vnaprej vedo.

  Dvojni ali paralelni sistem (sistem znotraj sistema, en je državni, drugi sistem je pa “bo prjatu zrihtu …”) tudi dvakrat košta!
  Zaenkrat pa je to edino, kar funkcionira. 

   

  To, da državo futraš, in ko jo nafutraš, z ostankom (če kaj ostane!) lahko še sebi privoščiš (dobesedno si kupiš) tisto, kar potrebuješ. Bodisi da plačaš kazen, če te ujamejo pri delu, bodisi v obliki ustvarjanja “privatnega geta” (na črno organiziraš zasebni vrtec ipd.).

  Po moje bi bilo treba začeti opozarjati, da smo si prisiljeni ustvariti geto proti državi, s tem, da smo Slovenci navajeni na “razdrobljeni” geto: vsak sam zase in kakor kdaj! 

  Nesposobni smo si organizirati močan geto proti državi. Recimo, eno privatno centralo na reki, privatni vodovod, privatno proizvodnjo energije, izum načina pridobivanja …), ker konkurenca državi (to je takšna, skozi katero država ne more izsiljevati porabnikov) sploh ne sme obstajati!

  Za državo “razdrobljeni” geto predstavlja posamično kriminalno dejanje (kupovanje uslug za državi že plačane usluge, kjer predolgo čakaš, da sploh prideš na vrsto), za nas pa rešitev iz trenutne zagate.
  Podvajanje sistema pomeni imeti dve državi!

  Z eno nafutraš Parazita (SLO-komunisti s kulturniškim podmladkom, migranti čefurji in po novem še migranti črnci in Arabci …), z drugo poskušaš preživeti svojo družino.

   

  Tako, kot se zdaj stvari kažejo, bo preživetje prepovedano! Država bo zahtevala našo smrt. Če hočeš preživeti, moraš plačati.
  To pomeni, da bosta javno in zasebno nekje v prihodnosti prekrižala poti in bo moralo priti do odkritega (fizičnega) spopada. V Srbiji bo najbrž prišlo do tega, ker tam ljudje funkcionirajo testosteronsko. Udarijo navzven!

  Medtem smo Slovenci bolj nagnjeni k samomorom (vase obrnjeno nasilje, tako imenovano civilizirano nasilje). Civilizirano nasilje je smrtna pilula Zahodne civilizacije! Gledaš, kako hodijo po tebi, te brcajo in posiljujejo, ti se pa ne braniš, ker to “ni civilizirano”. Samoobramba ni sama po sebi dovoljena … je izjavil nek koprski sodnik!

  Vase obrnjeno nasilje in proti drugim obrnjeno nasilje imata tudi nekje svoj konec, nekje se jima poti prekrižajo! In tam nam bo Življenje povedalo, kaj je treba storiti.
  Če sploh hočemo preživeti, seveda! 

   

  Da bi pa nekdo “debatiral” z Luciferjem, ga prepričeval in iskal srednje poti … to smo videli leta 1991, ko je kučan rekel “saj ima lahko vsak svojo resnico …”.

  Zdaj vidimo, kakšna je njegova resnica. Mi mu jo plačujemo! Mi pa svoje nimamo, pa tudi če bi jo imeli, je ne moremo plačati, da bi se manifestirala.
  Ker za to nimamo denarja. Denarja imamo komaj dovolj za državo, ki nas posiljuje in ubija.

  Pa še za to nam zmanjka in si moramo sposojati pri EU.

   

   

  Komentar/kolumna, vir: https://obstajajoljudje3.blogspot.com/2022/09/084socializem-temelji-na-ponajkanju-in.html

  Naslovna FOTO, vir: https://unsplash.com/photos/grayscale-photo-of-people-using-umbrellas-kyNApqIJ1Vg

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj