test
Več

  BREZSRAMNA DELITEV PLENA “NAPAČNIH OBLASTNIKOV”

   

  Maja Grgič, novinarka Dela (ki je že doživela pritiske, kdo in kdaj, ne pove – YouTube), v Temi dneva Brezsramna delitev plena  (Delo, 30. november 2020): “Čeprav smo v Sloveniji sredi najhujše epidemije //, koalicija najde čas za kadrovsko poseganje v gospodarstvo.” /Op.: navede Dars, 2TDK, HSE, nato Petrol./ In svari pred demontažo sistema.

  Novinarka v članku ne razkrije (naš spomin je kratek), da gre za menjave, ki so bile predhodne menjave menjav, sicer več kot 10 let ideološko enakih oblastnikov različnih obrazov. Je razložil bivši predsednik vlade Šarec: “Če hočem kaj spremeniti, moram zamenjati!”

   

  Vir: https://www.delo.si/razno/brezsramna-delitev-plena/

   

  - Advertisement -

  Dušana Zorka je v Laškem (sodeloval je s podjetjem SD Matjaža Hana) zamenjal privatni lastnik – “Nizozemec”. Nato je bil Zorko v igri za državni SDH, 2019 pa je prišel na 2TDK namesto Dragonje! No, sedaj je tudi Zorko dobil nadomestek (P. Hevka)! 

  Zorko je kot direktor Pivovarne Laško poceni prodal Delo tajkunu Petriču. Prej je bilo Delo v lasti Boška Šrota, člana SD. Leta 2008 je Delov urednik Darjan Košir veselo pljuval po JJ, po Pahorjevi zmagi je šel v vlado, danes pa Košir pljuva po JJ v tajkunskem Dnevniku in Večeru! Medijski kupleraj? No, gre za menjave v prihvatiziranih medijih.

   

  FOTO vir: https://unsplash.com/photos/m-cgifDlifc

   

  Začuda se ne zgodijo menjave na javni RTV SLO (lastnik država, v NS kadruje vlada), ki bi morala služiti interesom vseh državljanov, pa služi le nezamenljivim – aboniranim oblastnikom – kontinuiteti!   

  Problem je še večji. Na RTVSLO gre za formo mentis večine novinarjev in drugih zaposlenih. Ko desetletja živiš v enoumni množici javnih “družbenopolitičnih delavcev”, se okužiš in postaneš enobarven, HOTE ali NEHOTE! (Spoznala sem v živo).

   

  FOTO vir: https://pixabay.com/photos/praying-mantis-close-up-macro-164379/

   

  Upam, da bo sedanji oblasti uspela demontaža sistema, ki ga že od osamosvojitve – najprej prikrito, danes javno – preko monopoliziranih medijev, z obvladovanjem izobraževalnega sistema in z obvladovanjem pravosodja, gradijo postkomunisti, danes tudi njihovi mladiči. Ne le politični, ampak razni medijsko vplivni in na fakultetah prevladujoči družboslovni doktorji. 

   

  FOTO, vir: https://unsplash.com/photos/90I9vGudz6w

   

  Zaključek: Problem slovenskega izobraževalnega sistema je, da dijaki ne spoznajo ekonomske znanosti in njenih zakonitosti (sic!). Srednje šole “producirajo” vse več funkcionalno nepismenih družboslovcev, ki neznanje nadgrajujejo na “filo faksih”. Ti samozvani intelektualci skušajo popolnoma demontirati sistem (mixed economy), ki do danes sploh ni v celoti zaživel. Negirajo privatno lastnino, ki pomeni tveganje in odgovornost (!) ter ustvarjanje dodane vrednosti, brez katere ni razvoja in blaginje.

  In še, bistvo tržne ekonomije je prav vladavina prava, ki pa je mesečniki razumejo po svoje, pri čemer jim asistirajo dominantni mediji s tajkuni petan-petriči. Le zakaj?

   

  Kaviar; FOTO vir: https://unsplash.com/photos/6Z488fffa8E

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto 

  Naslovna FOTO: https://pixabay.com/photos/lost-places-building-brothel-4148807/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj