test
Več

  ALI JE OZNAKA “LAŽNIVI KLJUKEC” DOBRA ALI SLABA OPREDELITEV?

   

   

  Iz članka Jožeta Dežmana o Vitomirju Grosu, ki je bil objavljen v Časniku 11.4.2021 je treba najprej ugotoviti, kaj je res in kaj ni. Torej, neresnične so Dežmanove trditve: 

  • Vitomir Gros nisem bil prvi predsednik Slovenske obrtniške stranke (SOS), temveč je bil to inž. Franc Golija.
  • SOS se ni pridružila Demosu, temveč je s koalicijo Demos tvorila zmagovito koalicijo, ker je njenemu vstopu v Demos nasprotovala S. H. Diklić.
  • Na velikem shodu v Kranju se ni zbralo »več tisoč« ljudi, temveč preko 5.000.
  • 1996 Vitomir Gros nisem zaprl kranjske upravne enote, ker da naj bi država Občini Kranj ne plačevala dovolj velike najemnine, temveč, ker država sploh nobene najemnine ni plačevala, in to ne »Občini Kranj«, temveč Mestni občini Kranj.
  • Nisem nasprotoval ureditvi nemškega vojaškega pokopališča v Kranju, temveč sem nasprotoval, da naj bi to urejali nižji državni uradniki in celo nemški uslužbenci, namesto takrat za te stvari uradno pristojne Mestne občine Kranj, in sem zahteval, da naj se to ureja na pieteten način, ne pa da so posmrtne ostanke vozili s samokolnicami in jih vpričo mene celo stresli na tla. Nemško vojno grobišče (tam so pokopani pripadniki 22 narodov – tudi Slovenci) je sedaj urejeno lepo in pietetno, vendar brez skoraj 5 m visokega čez pokopališče dominirajočega tevtonskega križa in brez nemškega granita (na mojo zahtevo je vgrajen pohorski granit). Po zaključku se mi je nemški veleposlanik za sodelovanje zahvalil rekoč, da so bila pogajanja z menoj sicer trda, a da sem se dogovorov držal, česar doslej v Sloveniji ni bil vajen.
  • Nisem na splošno zaviral vstopa tujih trgovcev v Kranj, temveč sem nasprotoval prisiljevanju Vlade RS, da bi naj občine tujim investitorjem brezplačno preskrbele stavbna zemljišča, diskriminirajoč pri tem slovenske podjetnike. S Sparom sem celo dosegel dogovor.
  • Ni res, da bi naj bila kakršnakoli razlika, sploh pa ne ideološka, med prijavo 119 podjetij tedanji družbeni pravobranilki samoupravljanja ge. Tomšič glede privatizacijskih nepravilnosti v podjetjih in glede skoraj toliko denacionalizacijskih zahtevkov v korist celotne nekdanje občine Kranj, ob soglasju ostalih županov občin, ki so nastale iz prvotne kranjske občine. Državno uradništvo je zatrjevalo, da so zahtevki upravičeni, moj naslednik pa je vse te zahtevke v škodo MOK  in ostalih občin umaknil. Nihče ga ne vprašal, zakaj…

  V članku navedenih pritlehnih Dežmanovih insinuacij, zlasti osebnih, sploh ne omenjam. Je škoda časa in papirja.

   

  - Advertisement -

  Glede na zgornje ugotovitve, ki so povsem jasno razvidne iz uradnih listin, je mogoče ugotoviti, da oznaka »lažnivi kljukec« upravičeno pripada tistemu, ki take in podobne neresnice širi. Ni pa za nikogar kaj prida dobra. 

  G. Dežman zelo rad analizira in podaja mnenje o vsem in o vseh okoli sebe. Vsakomur, ki ga nespodobno in z lažnivimi izmišljotinami secira, kaj izmišljenega pritakne. Vendar venomer kaj takega, kar sicer sam počne, ali pa, v kar ga žene kakšna njegova frustracija. Poslužuje se celo psihiatričnih prijemov. 

  So pa nespodobna taka na neresnicah temeljena pisarjenja, še posebej pa so neprimerna za nekoga, ki se ima za resnega zgodovinarja in ki celo zaseda mesto direktorja Muzeja novejše zgodovine. Samo upati je, da se ne vračajo časi zgodovinskega enoumja, ko so mnogi zgodovinarji pisali marsikaj, le resnice bolj malo. 

   

  Sicer pa, g. Dežman, sam sem vedno izrekel mnenje o tistem, kar sem bil vprašan in o tistem, kar sem prej dobro proučil. Tako sem navajen delovati od nekdaj kot inženir, torej kot tehniško izobražen in zato realen človek. Vi pa ste res nekakšen politični in celo vsesplošni vseved, čeprav ste v preteklosti ničkolikokrat spremenili svoje mnenje in politično usmeritev. V tem ste od Vas omenjeno S. H. Diklić debelo prekosili. Šli ste pač tja, kjer je koristneje. Ta trenutek k eni od vladajočih strank, da ste zopet mogli postati direktor muzeja, kjer ste pred desetimi leti morali mesto zapustiti (po moji oceni sicer neupravičeno). 

  Mogoče, g. Dežman, Vaše zajedljivo in užaljeno pisanje izvira iz dogodka, ko Vam na Vašo željo nisem hotel izročiti mojega obširnega arhiva o tistih prelomnih časih, ko ste mi na obisku pri meni rekli, da želite pisati o kranjskem Demosu. Moje mnenje glede tega je jasno, da o Demosu ne more pisati nekdo, ki je bil takrat eden njegovih najostrejših nasprotnikov. A ste me kljub temu na javni prireditvi v Gorenjskem muzeju apostrofirali, češ da Vam nočem dati svojega arhiva. Ker so me k izročitvi arhiva nagovarjali tudi drugi, Vam podobni, sem tedaj javno izjavil, da mojega arhiva pač ne dam vsakemu oslu. Na tak rokohitrski način je izginil arhiv slovenskega Demosa, nihče ne ve, kje je, oziroma, ali sploh še obstaja. Se pa ve, kdo je bil zanj zadolžen! Sapienti sat! 

   

  S pričujočim demantijem Vitomir Gros izpodbija članek dr. Jožeta Dežmana z naslovomVitomir Gros bratski par s Spomenko Hribar – ki vse vesta in imata vedno prav”, 11. 4. 2021 objavljen v spletnem mediju Časnik, ki tega demantija očitno ni objavil:   

   

  Vitomir Gros bratski par s Spomenko Hribar – ki vse vesta in imata vedno prav

   

  Vir: nelektoriran izvirnik demantija, dobljen od njegovega avtorja.

  Naslovna FOTO: VITOMIR GROS v posnetku svečanosti ob 30-letnici “Poljč”, na TV Slovenija objavljeni 7. 11. 2020, https://4d.rtvslo.si/arhiv/proslave-in-slavnostne-seje/174730744/00:04:50, zajem slike

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  JEZDECI APOKALIPSE

  ON, KI RAZDVAJA …

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  ODPRTO PISMO VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC!

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Ola-la, la-la, la-la! g. Gros, s spoštovanjem, zelo zanimivo.
   Namreč, Dežmanov zapis o Vas in naslovni aluzijiski povezavi na Dikličko, Kučanovo in Jankovićevo demosovsko bejbo sem mi je zazdel, ne vem, šokoven, izmišljen in ni držal vode, ni šlo v betico…
   Hvala za Vaš neposreden resnicoljubni odgovor žlahtovcu Dežmanovega Tončka, prima.
   Zvita , trdo posušena slana presta g.tov. Dežmana postaja čedalje bolj razmočena. Vtis je tak, Bogpomagej.
   Vprašanje pa je ali bo , presta seveda, na koncu tudi užitna.
   Najverjetneje , po rezultatih sodeč, težko, morda pogojno.
   Ne prilivam olja na ogenj g. Grosa, samo refleksiram na nekaj turobnih dejstev iz znamenite slovenistanske poti še bolj znamenito spljuvane in razvrednotene Sprave, ki se vrti kot pošastni Frankenšptajnov ringlšpil pred našimi očmi že 30 let , na 50 in več podlage, sama Hudičeva slovensko boljševiška NOB OF revolucija pa je trajala neposredne, reci čez prst, štiri grozljiva in krvava leta.
   Samo refleksija – brez obtoževanje , samo gola dejstva in brez modrovanja in analiziranja je takale – v razmislek Slovenistancem vseh barv , veroizpovedi in globalističnih prepričanj :
   A
   Komisija je prekopala , izkopal in pokopala komajda par tisoč žrtev komunizma, namesto, recimo čez prst, no ja, vsaj ene 15.000 pa bi jih bila lahko. Če bi Komisija ne bila Komisija.Vsak normalno menedžerski šef Komisije bi moral že zdavnaj protestno odstopiti in usekati po več mizah, Dežman ne.
   B
   Komisija, oz. njen član policaj, ni v vseh letih obstoja vele Komisije Policiji ali Tožilstvu prijavil še nobenega strelca, posiljevalca, klavca ali komisarja, domnevnega naredbodajalca za sistemsko ubijanje.
   C
   Komisija je ostanke žrtev iz epohalno zgodovinske Hude jame Sv.Barbare , ki so, po doslej znanih podatkih, bili nekoč rojeni in vzgojeni in zrastli doma na Notranjskem in Dolenjskem, z blagoslovom sv.Cerkve nadškofa Zoreta, odpeljala in pokopala čim dlje je to bilo mogoče od njih ljubljenih in izmučenih vsega hudega vajenih svojcev, cca 200 km daleč pod Pohorje v prelepo pokopno polje tov. g. Dežman Jožeta in to kam ? Med ostanke tujerodnih žrtev – hrvaških Ustašev in Domobranov – tako to razumemo, mi iz slovenskih Hribov doma ….neskončna razžalitev žrtev in njihovih svojcev. Absolutno bi bilo bolše, pravičnejše in pietetno in pravno pravilno, da so jih pustili ostati v Hudi jami- če se kdo od organizatorjev tega skrunjenja samo poiskusi oglasiti na to temo!
   Nehajte! Pustite to delo drugim in nehajte slepiti sebe in nas!
   Prekopljite vsaj pobite Dražgošane izpod mitomanskega komunističnega beton kolosa na pokopališče domače farne cerkve med svojce in sovaščane in pokažite Sloveniji in svetu, da je v vas še kaj čustvenointeligenčnega dostojanstva tega osončja in človeškega občutenja s prstjo zasutih ust svetnika Franceta Balantiča . Amen.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj