Free Porn
xbporn
Več

  SOČUTJE OPREZA Z LAČNIMI OČMI

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Ko sem našel Življenje, je bilo komaj še živo in prav nič na njem ni opravičevalo moje strogosti. 

  Tako sem se srečal z žalostnim dejstvom, da imam pred sabo svoje Življenje in da sem si sam kriv, če me zapušča. Kako sem sploh mogel pomisliti, da bi lahko preživelo moja Pravila?! 

  Med jokom zdaj skušam pobrati s tal, kar je ostalo. Kot bi s prsti pobiral razsut riž … v nemoči se zatečem k čarovniji:

  Ljubo moje, pravim, počni, kar te je volja, laži, kradi in varaj, beži, skrij se pred mano in mojo norostjo … A ostani živo!

  - Advertisement -

   

  Vsa kazen v Vesolju me je zdaj doletela, ko moram gledati sad svoje brezsrčnosti in brezbrižnosti … občutiti nemoč, da bi segel čez prepad nezaupanja in nerazumevanja. 

  Ljubezen potrebuje čas, merljiv s potrebo, previdnostjo in počasnostjo TISTEGA, KI POTREBUJE.

   

  Glej, milo moje, ves čas je zdaj tvoj in vse – tvoje! 

  Toda jemlji hitro in ne obiraj se predolgo.

   

  Vir: https://pixabay.com/photos/dandelion-frame-background-white-3212292/

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto 

  Naslovna fotografija, vir: https://pixabay.com/photos/dandelion-sky-flower-nature-seeds-463928/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1. Prima!
   Ne znam pisat.
   Če pa bi debatiral , bi Sočutju dodal še skoraj obvezno Skromnost in vdanost veri, da je Ljubezen čisto vse od A do Ž za vse kar biva.
   Eni ji pravimo gospod Beseda, gospod Najvišji, gospod Bog, gospod Oče, gospod Stvarnik.
   To je kar je in brez tega je vse samo Nič. Je mrzlo mrtvo in neživo bolj od granita.
   —————————————————————————————————————–
   V Niču operirajo, kajti to ne more biti bivanje, Ničejanci, Ničevojci in Belcebubniki ter ogromno Demonov.
   Demoni so padli angeli, so sajasti, črni, so polni zlobe in priznavanja Satana, Lučenosca, svojega glavnega padlega angela, ki ni več angel, ker je Hudič.
   Mi pa imamo Angele. Ogromno Angelov.
   Vsi nosijo svetlobo močnejšo od Sonca in glasbo, ki je zdaj še ne moremo slišati.Jo pa bomo, ker imamo obljubo.
   Imamo pa še eno obljubo vseh obljub, saj je Nebeška Mati obljubila, da bo kači glavo strla – to je obljuba tudi njim, Ničevojcem , pa ne verjamejo, verujejo še manj.
   Žalostno.Pogubno.
   Ja, Nič je Poguba.
   Imejte lepo Nedeljo, saj je Gospodov dan.Trkajte in se Vam bo odprlo. Prosite in se Vam bo dalo.
   g.Arh, ne odgovarjam, ne ugovarjam, ne kimam, samo spulilo se mi je, da še kdo kaj doda, mogoče.
   Samo Tok-Tok, najverjetneje večkrat – in se vse lahko poklopi.Lahko danes lahko čez leta. Vse odpustiti brez zavor in odvreči vse zlo, napake, grehe, da je Odpuščeno-Odpuščeno mora biti- ne smeš , ne moreš biti sam vase zagledan slepec, ki trpi in se rešuje. Bit sam in pozabiti na udeležene – ne bo ratalo brez njih, ki so bili vezani nate.Morajoodpustiti, Pravzaprav, dovolj je, da jih prosiš – potem njim pripada čas,da predelajo in gruntajo kaj bodo ali ne bodo.Prošnja za odpuščanje je hkrati lahko
   že odpustitev od Najvišjega, of course.Iskrenost , itd. , ko si čist , si lahko konkreten , na nogah in lahko čutiš živčne in duhovne ter dušne končiče, ki ti vselej jasno povedo
   kar rabiš -vse drugo je filozofija, pričakovanja, želje in iluzija, na katero je vezano tveganje, konflikt, jok in razočaranje ter samohvala, Ego in Narcis.
   Hvala za debato.Ne vem, mogoče sem zadel.
   Lepo Nedeljo!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj