Več

  SKUPAJ NAZAJ – V KOMUNIZEM!

   

  Klasične televizije že dolgo ne gledam več, novice najdem na internetu, drugo je pa tako ali tako vse na Netflixu, YouTubu ali torrentih. Kljub temu sem v četrtek pogledal oddajo Skupaj nazaj, ki sta jo pripravili nacionalna RTV in komercialni POP TV. Ker me je zanimalo, ali bo ta poden od obeh medijev vsaj tokrat, po letu in pol rušenja vseh proticovidnih ukrepov, ko je zdravstvo na robu kolapsa, resnično sposoben prestopiti meje svoje zarukane ideologije in narediti oddajo za preprečevanje širjenja epidemije, za dobro Slovenije. Seveda nisem verjel, da je to možno, saj enkrat Butalec vedno Butalec, in televiziji nista razočarali.

  Obe presstitutki, erika in maja, in njuni skrbno izbrani gostje so usklajeno udrihali po trenutni vladi, nič drugače, kot je za ti dve medijski greznici značilno že poldrugo leto.

  Osebno sem razumel, očitno narobe, da bo v oddaji pogovor z gosti tekel o covidu in o tem, kaj lahko naredimo, da to zahrbtno bolezen skupaj premagamo. O covidu pa razen v uvodnem 10-minutnem prispevku ni bilo veliko povedanega. V uvodnem 10-minutnem prispevku je bilo jasno prikazano, kakšno je stanje na covid oddelkih: KATASTROFALNO. Milo rečeno …

  In o čem so eminentni gostje razpravljali v naslednjih 100 minutah v super oddaji Skupaj nazaj? Predvsem o tem, kako vlada slabo komunicira in nihče nič ne razume, kako je vlada slaba … bla bla bla… Torej isto, kar trobezljajo že poldrugo leto.

  - Advertisement -

   

  Glede POP TV ni vredno izgubljati besed. Je komercialna televizija, ki se ne krmi direktno iz proračuna, zato jim pristranskega poročanja po meri lastnikov ne gre preveč zameriti. To so pač visoki standardi medijev v Sloveniji in presstitutk. Ampak ni panike, če nočem, mi ni treba gledati greznice od POP TV, lahko preklopim kanal …

  »Naročnino« za medijsko greznico, ki se imenuje RTV SLO, pa moram plačevati neodvisno, kam preklopim! Kar se tiče državne RTV, je takšna oddaja, kot je bila oddaja Skupaj nazaj, pljunek v obraz vsakega racionalnega davkoplačevalca. Da ne omenjam pljunka v obraz vsemu medicinskemu osebju, ki na intenzivnih oddelkih že poldrugo leto gara noč in dan. Pljunek, za katerega prisilno plačujemo vsi. To naj bi bil standard neodvisnega in nepristranskega novinarstva in poročanja, ki naj bi veljal za državno RTV, ki jo prisilno plačujemo vsi davkoplačevalci?

   

   

  Saj ne vem, ali bi se spotaknil najprej ob goste v studiu ali tiste, katerih odsotnost me je, glede na predvideno temo oddaje, begala. Med »uglednimi« gosti namreč nisem opazil nobenega predstavnika iz prvih bojnih vrst proti covidu, medicinskih sester ter zdravnikov, ki so po letu in pol epidemije izčrpani in delujejo v nemogočih razmerah na meji samih fizičnih in psihičnih zmogljivosti. Mogoče bi lahko bil gost tudi kdo, ki je prebolel hujši covid in bi gledalcem lahko s prve roke predstavil, kaj to dejansko pomeni v praksi in kakšne so lahko posledice, brez neumnega filozofiranja. Verjetno predstavnikov iz prvih bojnih vrst ni bilo, ker imajo trenutno dovolj resnejšega dela ali pa zaradi izčrpanosti raje počivajo … Za razliko od finih in eminentnih gostov, ki očitno nimajo pametnejšega dela kot za svoje botre prodajati floskule o tem, kako vlada slabo komunicira.

  Strokovni gost v studiu, Mario Fafangel, vodja centra za nalezljive bolezni NIJZ, je bil edini gost, ki dejansko o epidemiji, o kateri naj bi se govorilo v oddaji, tudi dejansko nekaj ve. Bil je tudi edini, ki si je v oddaji vsaj bežno trudil strokovno predstaviti prednosti cepljenja. Tukaj se seznam strokovnih gostov konča.

  Ostali štirje gostje, ki z medicinsko stroko ali covidom niso imeli nikakršne veze, so bili Aleksander Čeferin, predsednik nogometne zveze UEFA (???), Alenka Zupančič, produkt filozofske fakultete, ki je doktorirala pri Slavoju Žižku, Dan Podjed, še en doktor filozofije, ter Mojmir Mrak, ekonomist, ki se je socialistične ekonomije učil v časih družbenega samoupravljanja nacionaliziranih (pokradenih) podjetij in kolhozov, glede na to, da izgleda, kot da so ga pred oddajo potegnili iz naftalina, ter Ksenija Benedetti, po izobrazbi muzikologinja (???), sicer pa karierna prisesanka na državne jasli.

   

   

  Vsebina oddaje je bila seveda gostom primerna ob podpori obeh presstitutk. Fafangel je povedal nekaj o prednostih cepljenja. Precej mehko in previdno, vendar na klimo v studiu mu tega ne gre preveč očitati … Čeferin se je »pohvalil«, da so pri UEFI v času kovida organizirali okoli 3000 (!!!?) nogometnih tekem … svaka čast! Župančič in Benedetti sta maloumno blebetali nekaj o neprimerni komunikaciji, filozof Dan Podjed pa je povedal »zanimivo« zgodbo o Jeffu Bezosu, ustanovitelju podjetja Amazon, ki ga je označil za »novodobnega fevdalca«, ki se ga moramo resnično bati, saj naj bi vsi mi zanj delali večino svojega budnega časa in to brezplačno (???).

   

   

  Zgodbo o Jeffu Bezosu bom izpostavil zgolj zato, ker mi ob takem razmišljanju zadrtih socialističnih filozofov, ki bi se radi ponovno šli družbeno samoupravljanje, postane slabo. Kar je Podjeda, po njegovih besedah zmotilo, je dejstvo, da naj bi Jeff Bezos v lanskem letu zaslužil 100 milijard dolarjev, se nato ločil od žene in ji brez problemov plačal 36 milijard dolarjev, kar predstavlja celoletni proračun Slovenije.

  Dan Podjed, se kar ne more sprijazniti, da lahko en človek USTVARI v enem letu več, kot cela Slovenija skupaj. Celo dvakrat več, kot je poudaril sam!! Razlika med njemu ljubimi »komunističnimi fevdalci«, ki so podjetja nacionalizirali (pokradli), zavozili in uničili s svojim zločinskim modelom »komunističnega fevdalizma«, in Jeffom Bezosom je ta, da je Bezos svoje premoženje USTVARIL, na prostem trgu, iz nič … Iz male pisarne v Seattlu, iz katere je leta 1994 začel na internetu prodajati knjige. Človek je dobesedno izumil novo tržišče, iz nič zgradil podjetje, ki danes zagotavlja več kot milijon delavnih mest po celem svetu. Bezos je sposoben človek, ki mu ni težko DELATI več kot 100 ur na teden; pametovanje o tem, koliko je ali ni zaslužil Bezos s strani nekega tretjerazrednega filozofa, ki ne zna drugega kot filozofirati o socialističnih zablodah, je naravnost patetično.

  Slovenija kot država bi morala ustvarjati pogoje in stremeti k temu, da bi imeli tudi Slovenci čim več Jeff Bezosov. Ali se Podjed zaveda, koliko bolnic, cest, šol … se lahko zgradi iz davkov, ki jih pobereš enemu samemu Jeffu Bezosu?

   

   

  Kaj na butasto zgodbo Dana Podjeda o »novodobnem fevdalcu« Jeffu Bezosu in njegovi ločitvi, ki mimogrede s covidom v Sloveniji nima absolutno nobene zveze, pripomnita veleumni presstitutki (ju ne ločim po glasu, kamera pa ju ni imela v fokusu, da bi videl)? Ena kokoš reče »To so tisti pravi strici iz ozadja.« in druga kokoš doda »Tako je.«

  Za obe presstitutki zgolj to: razlika med »tistimi pravimi strici iz ozadja« in našimi murgelskimi strici iz ozadja je zelo preprosta: »pravi strici«, kot je recimo Jeff Bezos, s podjetnostjo USTVARIJO 1000 milijard iz nič, murgelski strici pa 100 milijard POKRADEJO slovenskim državljanom. To, da lahko en »pravi stric« ustvari 10-krat več, kot je murgelski stric s kompanijo sposoben pokrasti, naredi zadevo samo še bolj ironično.

  Je pa doktor filozofije Dan Podjed povedal vsaj eno pametno glede preprečevanja covida, baje bi po vzoru novozelandske premierke Jacinde Ardern pomagalo, če bi nam Janez Janša bral otroške pravljice preko zooma (???). Brez zajebancije, skrajno resno.

   

   

  Preveč pozornosti sem namenil nestrokovnim gostom oddaje Skupaj nazaj. Omenil še goste, ki jih v oddaji ni bilo, bi pa vanjo nedvomno sodili, če bi pogovor tekel o covidu. Recimo kakšna medicinska sestra, ki bi osebno povedala, s kakšno krizo se soočajo že od začetka epidemije. Tukaj seveda nimam v mislih krote Brigitke Skela Savić, ta ni s od sestra. Pač pa dejansko medicinska sestra z intenzivne, prvih bojnih vrst. Definitivno ne neka mentalno prizadeta dama iz stranke SD, ki poziva na proteste, kot to počne tovarišica Savić.

  Pa recimo kakšen zdravnik iz prvih bojnih vrst … vendar popolnoma razumem, da takšni ljudje, ki se v prvi bojni vrsti bojujejo s covidom, nimajo časa in volje za mlatenje prazne slame o tem, kako dela vlada, in klatenju neumnosti v tretjerazredni oddaji Skupaj nazaj. Zato pa seveda gostje, ki drugega kot mlatiti prazne slame ne znajo.

   

   

  Lahko bi se v oddaji vsaj pretvarjali, da govorijo o covidu … recimo nosimo maske, varnostna razdalja, razkužujmo roke … še otroci bi znali povedati več o tem, kako preprečujemo širjenje covida, kot so znali eminentni gostje v studiu dvourne oddaje Skupaj nazaj, ki naj bi simbolizirala, da so na RTV in POP-u, po letu in pol, obrnili ploščo njihovega destruktivnega delovanja med epidemijo.

  Četudi bi bila oddaja Skupaj nazaj res namenjena preprečevanju širjenja covida in boju s to zahrbtno boleznijo, bi bila leto in pol prepozna … vendar to ni bila, bila je zgolj še ena v nizu poneumljajočih oddaj na RTV in POP-u, ki so namenjene neargumentiranemu udrihanju po trenutni vladi z enimi in istimi floskulami, ki jih trobijo že poldrugo leto.

  Fafangel se je trudil po svojih močeh, lagal bi, če bi trdil drugače, žal edini v studiu. Fafangel je bil tudi edini, ki je v studiu nosil masko. Niti voditeljici niti preostali štirje gostje niso imeli mask. Najbrž so jim mati rekli, da oni pa že ne bodo mask nosili!

  Če bi se dalo covid premagati z lažnimi novicami o lepljenkah, neumnimi floskulami in s praznim filozofiranjem o primerni komunikaciji, bi bil virus v Sloveniji že zdavnaj premagan. Tako pa imamo stanje, kakršnega imamo, zemljevid uspešnosti spopadanja s covidom pa jasno kaže, v kateri del Evrope sodimo. Na Balkan.

   

   

  Naslovna FOTO, vir: https://twitter.com/TinaHacler/status/1458872966008250370

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  POPIS KUR

  BOLEZEN – KAKO NASTANE IN KAKO SE ZDRAVI

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. VELIKI TRENAŽNI ŠOU MARJANA pl. ŠARACA- PUŠKOMETALCA za koncert u Stožicama
   ———————————————————————————————————-
   Delovni podnaslov : Kučan je lansiral puškomitraljezca Šaraca , rodil pa zmeneta puškometalca
   Morda pride na agendo.
   Nekoč. Kmalu.
   V želežniškem mavzoleju Agitprop balon RTV & POP.
   V slovenistanskem in v češkem jeziku lastnikov, Kučanofega Milana in Františke Čapka iz ČR, Praha
   Torej poslušali bomo v goričansko-madžaronskem jeziku izdajalcev ter podobno, precepljenih čeških trajbarjev ortokomunizma čeških ravnic.

   KAJ BO NA SPOREDU ?
   Celonočni koncert ob gorečih baklah ognjev Nove OF in Rdeče Zore ob spremljavi zbora Pinko Tomažič in Partijsko- partizanskega zbora jurišnikov partije iz ljubljane – 90 % krščenih med njimi. torej bo to iz ozadja zelo krščanski in milo pofarban šou, iz ospredja pa jurišno zabeljen pogrom ob vodstu malega velikega dušmana, tov. Šaraca , Jadranke Juras in one glasogovorniške srbijanske bojevnice , Lare Janković!
   Zadeva bo komunistično naravnana ob žlahtni soudeležbi najžlahtnejših trajbarjev Kocbek.farških socialnih ubogljivo poslušnih komunajzlov dvostolčkarjev na vpoklic.

   KULISA naj počaka, naj ostane !
   Črna lokomotiva revolucionarnega tipa, rdeča zvezda na čelu lokomotive obvezna drugič.
   Črni moker asfalt nujno obvezen, zelo poudari resnost revolucionarnega straho terorja
   Vsa scena v soju rdečega boljševiškega sija Rdeče zore.

   MISLIM; DA SE TUKAJ ROJEVA NOVI VKP)b) sovjetske tajne KP SZ in namerava zaorati na Balkanu.
   Tako se mi je sanjalo. Bog pomagej!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj