Več

  PO DESUSOVI LIKVIDACIJI DR. ALEKSANDRA PIVEC ODLOČNO PLEMENITO: “NAMESTO LUČK NAJ LETOS SVETIJO NASMEHI”

   

  Dr. Aleksandra Pivec, ki je po brutalni Desusovi elemenaciji oktobra (protestno) odstopila kot ministrica za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano RS, je zdaj slovenske župane nagovorila s plemenitim pozivom “Namesto lučk naj letos svetijo nasmehi”, ki ga je na svoji FB-strani predstavila takole: 

   

  🙏🙏 SPOŠTOVANE ŽUPANJE IN ŽUPANI SLOVENSKIH MEST- PRIHAJA ČAS, KO LAHKO POKAŽEMO SOČUTJE IN PRIPRAVLJENOST NA POMOČ
  🌟🌟 Vsako leto v mesecu decembru slovenske občine namenjajo visoke vsote denarja za okraševanje mest, za novoletna praznovanja in sprejeme ter prireditve za poslovne partnerje in občane.
  🌟🌟 Leto 2020 je prav posebno leto, saj nam je situacija z virusom dodobra premešala načrte in bo najbrž omejila tudi navade preteklih let, pivezane s praznovanji. Seveda je mesta potrebno okrasiti, saj bodo ljudje tako lažje prenesli stres, ki jih bremeni v teh, za vse težkih časih. Novoletna okrasitev pomeni tudi novo upanje, upanje v bližino, ljubezen in v boljše čase.
  🌟🌟 Situacija, v kateri smo se znašli, pa žal občutno kroji naša življenja, vpliva na socialno stanje družin, ki so se zaradi nepričakovanega izpada prihodkov, znašle v nezavidljivih finančnih, socialnih in posledično tudi psihičnih stiskah. S tem so se, mnogim že tako težke situacije, še poslabšale.
  🌟🌟 Zato je na mestu razmišljanje, prošnja in poziv občinam in odločevalcem v njih, da denar, namenjen za novoletne koncerte, ognjemete in druga ne nujna praznovanja ter sprejeme in obdarovanja, namenila za blaženja in pomoč družinam in posameznikom, ki o tem težko spregovorijo, stiske pa še težje prenašajo.
  🌟🌟 V večini občin živijo ljudje, katerih prihodki so nizki in komajda zadoščajo za poplačilo računov in nakup osnovnih dobrin in s tem minimalne standarde dostojnega preživetja.
  🌟🌟 Tukaj je še posebej potrebno izpostaviti predvsem skupino starejših ljudi, katerih nizke pokojnine komajda zadoščajo za osnovne potrebe in mlade družine, ki z nizkimi dohodki težko zagotavljajo osnovne dobrine za preskrbo lastnih družin.
  🌟🌟 Posebno pozornost je potrebno posvetiti predvsem starejšim in našim najmlajšim, iz socialno šibkih okolij, ki pa si prav tako zaslužijo vse najboljše in najlepše. Mnogi so v času ukrepov in omejitev ostali sami, brez potrebne pomoči za osnovno preskrbo in brez osebnih kontaktov, za pogovor, ki oblaži marsikatero psihično stisko in polepša dan.
  🌟🌟 Zato članice in člani Gibanja v podporo dr. Aleksandri Pivec, ki je tudi idejni vodja in pobudnik te ideje, pozivamo in naprošamo vse županje in župane slovenskih občin, da v letošnjem letu namesto ognjemetov in prireditev, temu namenjen denar, namenijo socialno šibkim družinam in posameznikom, v kakršni koli obliki.
  🌟🌟 Kar nekaj občin se je že odzvalo in nas obvestilo, da že pomagajo na različne načine. Z dostavo toplih obrokov, z organizacijo dežurnih telefonov za pogovore s pomoči potrebnimi ljudmi in ljudmi s psihičnimi stiskami, v obliki enkratnih paketov hrane in oblačil.
  🌟🌟 Vsaka od pomoči je vsekakor dobrodošla in način izvedbe je seveda nepomemben, štejejo pa dobre geste in izvedena pomoč ter sreča ljudi, ki jo prejmejo.
  🌟🌟 Nekatere občine imajo ustanovljene posebne organe ali delovna telesa ter komisije, ki o tem odločajo. Seveda se lahko pri tem povežejo tudi s humanitarnimi in dobrodelnimi organizacijami, kot sta Rdeči križ in Karitas. Ta denar se lahko nameni tudi Civilni Zaščiti, da se še posebej posveti problematiki starejših občanov in jim nudi vso potrebno oskrbo in pomoč.
  🌟🌟 Spoštovane županje, spoštovani župani, drage mestne in občinske svetnice in svetniki,
  te pobude oziroma poziva nikakor ne sprejmite, kot kakršno koli poseganje v vaše pristojnosti in odločanje, niti kot populistično gesto, ampak zgolj kot klic k lažjemu premagovanju težkih časov, ki jih bomo lažje premagali solidarni in povezani. S tem boste dokazali, da vam je mar za sočloveka in da je Slovenija socialna država, ki skrbi za vse svoje državljane ter jim je v težkih situacijah pripravljena priskočiti na pomoč, po svojih najboljših močeh.
  🌟🌟 Verjamemo v vašo pripravljenost na dobronamernost te pobude, njeno sprejetje in pozitivno obravnavo ter vašo dobroto in resnično pripravljenost pomagati sočloveku in mu ponuditi roko v stiski in s tem pripomoči boljši prihodnosti vseh nas.
  🌟🌟 Dovolite tudi, da spomnimo na mnoge že izpostavljene potrebe po pomoči ljudem, v hudih življenjskih stiskah, kot so zgodbe “mamice Vanje in njenega Vida”, ki prosita za pomoč pri plačilu hiše, ki jima nudi varno zatočišče in dom…. pa Blaža… in starostnikov…
  🌟🌟 Svojo dragoceno pomoč lahko namenite tudi njim:
  🌟🌟 Seveda pa prijazno vabimo županje in župane, ki so tovrstne oblike pomoči že organizirali in jih izvajajo, da s svojimi dobrimi primeri prakse, pokažejo to tudi drugim ter jih s tem vzpodbudijo, da temu sledijo.
  🙏🙏Težke čase in težke situacije, ki jih ti povzročajo bomo veliko lažje premagali pozitivni, solidarni in povezani.🙏🙏

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj