Free Porn
xbporn
Več

  JANŠA: “PO VSAKI NOČI PRIDE JUTRO”

   

  Završalo je, ko se je v soboto dopoldne pojavil – na prizorišču tam pred gasilskim domom sredi Bovca, z vseh strani objetega z gorami in vršaci, kmalu za njim je oko uzrlo Urško. V prekrasni dolgi beli obleki s kratkimi rokavi in z elegantnim belim klobukom s črnim pasom. Eleganca, ki se ji prikloniš. Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša.    

   

   

  - Advertisement -

   

   

  Avtobusi so še kar prihajali in prihajali. Opoldne so jih našteli 80, so mi povedali znanci.  Parkirišč je zmanjkalo, tudi za osebne avtomobile. Ogromen bel prireditveni šotor je bil veliko premajhen, tudi letos. Klopi in miz je zmanjkalo, mnogi so sedeli zunaj šotora. Ko smo računali število udeležencev tega že 27. tradicionalnega srečanja občinskih in mestnih odborov SDS, se je izračun gibal okoli 6.000 (udeležencev). A, MSM ali osredni mediji o tem niti črhnili niso.

  Lani, ko je SDS bila največja vladna, koalicijska stranka, so MSM ubrali antagonistično taktiko: nekaj tisoč udeležencev tega tradicionalnega vsakoletnega srečanja SDS 23. julija v Bovcu, ki se nadaljuje v planinski tabor v Lepeni, so še istega dne lažno degradirali, češ da se je zbralo nekaj sto ljudi, in s tem manipulativno bili plat zvona.

   

   

   

   

  Bovec je prečudovit že sam po sebi, pravljična dolina, ki si jo težko predstavljaš, če je ne doživiš. Če pa se tam zbere več tisoč ljudi, po srcu domoljubov in zavednih Slovencev, na visokem drogu plapola ogromna slovenska zastava, na strehi zraven še ena manjša, z neba se pri športnem letališču spuščajo padalci v raznobarvnih padalih, mrgoli znanih obrazov, na nebu pa iskreno žge sonce, je izkušnja nepozabna. Za piko na i Janez Janša, bivši premier Slovenije in predsednik SDS, v prvih stavkih svojega (na)govora odločno pove: “Po vsaki noči pride jutro.” 

   

   

   

   

   

   

  Še isto noč je nebo zajokalo – milostno tudi nad Krasom, ki so ga osem dni goltali požarni plameni, požrtvovalno reševali in branili pa tisoči in tisoči gasilcev z vse Slovenije in iz tujine, vojakov, prostovoljcev, policistov, gozdarjev, pripadnikov civilne zaščite, Rdečega križa, sile iz tujine …

   

   

   

   

  Tudi naslednji predsednik Republike Slovenije, kot ga je (šaljivo) pomenljivo napovedal bivši predsednik vlade RS Janez Janša, se je (simpatično) predstavil tam v Bovcu – kandidat za predsednika RS torej: dr. Anže Logar.

   

   

  Dr. Anže Logar in mag. Tomaž Štebe, FOTO: T. Štebe

   

  Dr. Anže Logar in mag. Lejla Irgl, FOTO: mag. Tomaže Štebe

   

  In katere medijsko-novinarske obraze sem sama od blizu srečala v Bovcu? TV-zvezdnika Borisa Tomašiča, Janeza Hočevarja, TV-obraz in glas (z) Nova24 TV, Vladimirja Voduška, sicer sveže sodno oproščenega v razvpiti kazenski farsi, Vaneta K. Tegova, odgovornega urednika spletnega medija V fokusu, Davorina Kopšeta, kolumnista in komentatorja Nova24 TV, Srečka Hvauca, nekdanjega odgovornega urednika spletnega medija V fokusu, snemalca/fotografa Nova24 TV, Mitjo Grmovška s spletnega medija E-Maribor, s katerim sva (takole) sedela na isti klopi, obsijani s soncem …

   

  Levo ob meni sedi Mitja Grmovšek z E-Maribor, desno ob meni stojita Rok Klajnšek in Srečko Hvauc, sicer vidna člana SDS.

   

   

  Boris Tomašič, zvezda Nova24 TV, in mag. Lejla Irgl, sestra poslanke Eve Irgl, v ozadju na vozičku Davorin Kopše, nedavni kandidat za poslanca.

   

  Nikogar z “Necenzuriranega”, ki je ekspresno nabijalo po tem srečanju SDS, češ da je zabarikadiralo gasilski dom, prepotreben za gašenje požara na Krasu, nisem srečala. Verjamem, da se temu reče “kavč press” in da se “Necenzuriranemu” niti sanja ne, kako in kaj je v soboto tam v Bovcu bilo. Cesta vodi levo in desno mimo gasilskega doma, gasilska vozila so bila na parkirišču zunaj gasilskega doma in tik ob njem, imela so prost izvoz na cesto, dostop do garaž je bil prost.

  Šteje javno blatenje in pljuvanje – po Janši in SDS-ju. “Agitprop press”, pač.

   

   

  Videli smo tudi brce Janeza Janše, na nogometnem igrišču, v nogometni tekmi med izvršilnim odborom SDS in podmladkom SDS – vse to je s kamero ujel Vladimir Vodušek s Topnews.si:

   

   

   

   

  Od jutra do srede popoldneva so med drugim potekale 21. športne igre, zmagovalce in prejemnike priznanj so razglasili ob 15. uri. Kmalu zatem so se nekateri avtobusi žal že morali odpravljati domov … Sicer pa, Vane K. Tegov je celotno dogajanje fotografiral (klik na fotografije odpre preostale fotografije), Vladimir Vodušek ga je snemal.

   

   

  Utrinek debate ob prihodu na prizorišče – jaz, Srečko Hvauc, mag. Tomaž Štebe; FOTO: Vane K. Tegov

   

   

  Še ena dragocena fotografija je nastala, v soboto tam v Bovcu – ko sem sredi trave “trčila” v dr. Antona Jegliča, nekdanjega profesorja na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in soustanovitelja Zveze gorniških klubov dr. Henrika Tume, in njegovo soprogo ter v mag. Lejlo Irgl, sestro poslanke Eve Irgl, in mag. Tomaža Štebeta, nekdanjega poslanca SDS:

   

  Soproga dr. Antona Jegliča, jaz, dr. Anton Jeglič in mag. Lejla Irgl; FOTO: mag. Tomaž Štebe

   

  Anton Jeglič ob stoletnici Slovenskega gorniškega kluba Skala: Fašizem je Skali vzel 3 leta življenja, komunizem pa 50!

   

   

  In če so začimba dogodkov zakulisja, še kanček mojega zakulisja. Moje sobotno jutro se je začelo s šokom – budilka ni zvonila! Zaspala sem! Okoli 5.25 me je vrgla iz spanca neznana sila, prva misel je bila: Bovec, adijo!!! Ni variante, da pravočasno priletim na dogovorjeno mesto, kjer presedem in via Bovec. Takoj telefonski klic. A, naslednje desetinke so zanetile upanje – da morda vendarle pridem v Bovec. In, res – z avtom moram prileteti do avtocestnega postajališča v Lukovici, ekspresno! Velja, bom!

  Temu se reče “krizni management”: ko prevlada želja in volja, nad razumom. Hja, moj plan prejšnjega večera je bil, da si med drugim zjutraj pred odhodom operem lase in nalakiram nohte na nogah, pripravim snemalno tehniko. Prejšnji dan mi je namreč v celoti zamorila okvara avtomobila sredi tropske vročine, ko se je temperatura v motorju nenadoma začela višati, hladilna tekočina pa je iz neznanega razloga izginjala. Iščoč avtomehanika v neznanih krajih, sem še sredi večera vsa presunjena visela pri avtomehaniku, zelo pozno zvečer pa mrtva padla v posteljo.

  No, in zjutraj me zašije še budilka, na GSM-ju, ki se ni vklopila. Lakiranje nohtov je splavalo po vodi, namesto da bi se naličila, sem bila bitko z minutami na (avto)cesti in pozneje po Bovcu hodila “nature” kot manekenke, zasičene z ličili, v svojem prostem času. Trenutek streznitve je nedvomno bil hip, ko sem v svojih ljubkih natikačih marelične barve ugledala temnino v črnem odtenku na svojih petah – nove japonke s črno podlago, ki so mi sredi žgoče vročine blažile avtomobilske muke prejšnji dan, so očitno pustile odtis na mojih petah, ki ga niti milo ni snelo z njih! Pa da te kap, še preden prispeš v Bovec.

  A, “To ne moti velikega duha”, bi rekla moja ljuba dolgoletna prijateljica Daya, sicer inštruktorica joge, nekoč pa moja učiteljica slovenščine. Prav ima, pa čeprav bi se ženski nagon najraje skril v avtomobilski prtljažnik.

  Skratka, zame nepozaben Bovec – in prvi nenaličen s temno obarvanimi petami.

   

   

  Lani pa je istega dne na istem mestu tam v Bovcu bilo takole:

   

  OD AVTOGRAMA DO SNIDENJA S “ŠEFOM” JANEZOM JANŠO, KI JE NAPOVEDAL ZMAGO

   

   

  Naslovna FOTO: Velika Baba (2016 m); FOTO: Janez Janša, vir: https://www.facebook.com/slovenska.demokratska.stranka/photos/pcb.10166897970910232/10166897970780232/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  3 KOMENTARJI

  1. Krasno, spošt.Urednica, piše se zgodovina.
   Fajončica iz Rusiji sovražne Slovenije pa iz fotošutinga na Krasu v Ukrajino nabirat točke.
   Od tam pa k Ruski kapelici, zelo verjetno.
   “Kaj ni prekrasen ta naš slovenski svet, spet osvobojen, ves skorumpirano in diktatorsko zadihan
   in večno stokajoč tam pod Razpelom na križišču poti ? Cankarjev Ivan in Krambergerjev Ivan sta padla pokošena od hudega zla in, ker nihče ne najde in ne štrafa morilcev, ki se sprehajajo naokoli, ostajamo ujeti. In za Gregorčičem le ponavljamo ujetega ptiča tožbo.

  2. Nadaljevanje
   ” Danes zvečer so dovoljene sanje, jutri bo nov dan! ” in vas bomo jebali po starem… Kučanof Milan
   In potem je dooolgo padal dež, malo sodre, pa toča, sončni zahodi so se menjavali in Ljuctvo je prenašalo sanje plenilcev, oblastiželjnih, roparjev, lažnivcev, lažnih prerokov, servisnih ideologov,
   diplomantov FDV, fukfehtarjev, rusoljubcev – ljubiteljev mehkih ruskih od vodke nabitih črnih duš,
   uslužno so jim iz rok jedli servisni mediji in jih blagrovali, kajti v deželo je posijala zelo rudeča Nova SvoboDa Nove OF Milana Kučana iz paradržavnega glavnega mesta Lažgoše in je uresničevala svoje obljube politkolesarjem, tukaj je ena od njih, izvolite:
   https://demokracija.si/izpostavljeno/kljucni-kriminalist-v-primeru-tes-6-naj-bi-bil-kazensko-premescen-v-tacen/
   Pripravite se, brez, da sanjate, saj ste v SvoboDi – jutri gre vse po starem!

  3. Very nice article and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you guys have any ideea where to get some professional writers? Thanks 🙂

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj