Več

  HUDA JAMA

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  En tip mi je šel na živce in sem ga fental.

  Truplo sem odvrgel v Barbara rov med druga trupla, ki so že tam.

  Tam je deponija za te reči, tako se je odločila država, in meni je tako čisto prav.

  Nekaj časa sem imel mir.

  - Advertisement -

   

  Potem pa so prišli pome policaji in me nekaj spraševali. Najprej nisem vedel, kaj hočejo, so rekli, da je prišla prijava (?), češ da me je nekdo videl vreči truplo v rov. Ha, ha, ha … v poln koš jabolk sem baje vrgel eno jabolko 

  Ampak njim ni bilo smešno. Jaz pa nisem dobro razumel, kaj hočejo.

  Zato sem jih naravnost vprašal: V čem pa je razlika med trupli? Med mojim in tistimi, ki so že tam?

  Nakar so odšli in se vrnili čez tri dni.

   

  Tedaj so mi pojasnili, da gre za drug kontekst. Tista druga trupla da so iz drugega konteksta. Isti rov, toda drugi kontekst, tako so rekli!

  Če se je država odločila, da je najdba trupel v Barbarinem rovu drugorazredna zadeva, ker gre za deponijo s preteklimi vsebinami, s katerimi ne bomo izgubljali časa (še posebno ne zato, ker so odgovorni morda še živi!), je meni tako prav. Tudi jaz sem še živ! 

  Da bi zaradi enega trupla šli raziskovat še vsa druga, se mi zdi malo pretirano. Enako pretirano se mi zdi raziskovati le eno truplo, ta zadnje. Jebiga, pred tem je bilo pa eno drugo ta zadnje, a ne? V čem je razlika? Bo pa zdaj predzadnje, pa kva pol! 

  So me spraševali, zakaj sem ga fental. Če sem imel kakšen razlog, upravičen ali manj upravičen Na živce mi je šel, jebemti, sem jim rekel, kaj to ni zadosti? Lahko bi navedel najmanj tri razloge! Za druga trupla v rovu jih še toliko ni bilo!

   

   

  Vir: Petra Janša, Twitter

   

  Pa kaj se bomo šli klasifikacijo? O tem, kaj je prvorazredno in kaj drugorazredno? Dajte, no, mir!

  Gre za zorni kot, za razmišljanje znotraj koncepta. Koitus s psi v garaži je že skoraj normalna stvar. Težka deviacija bi bila, recimo, če dildo ni iz reciklirane plastike.

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna FOTO, vir: Petra Janša, Twitter

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj