Več

  EKSKLUZIVNO: UBIJALSKI POGOJI DELA NA OPERATIVNO-KOMUNIKACIJSKEM CENTRU POLICIJSKE UPRAVE MARIBOR

  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Zoran Šarič, kriminalist v pokoju
  Sem Zoran Šarič, rojen Mariborčan, domoljub, junija leta 1991 sem aktivno sodeloval v osamosvojitveni vojni kot delavec organov za notranje zadeve, od meseca decembra 2020 upokojen, do takrat pa 32 let redno zaposlen v policiji, 25 let na delovnim mestih kriminalistične policije kot kriminalist, zadnjih 7 let pa pomočnik vodje izmene v Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Maribor. Predvsem v zadnjem desetletju sem pri svojem delu pričel zaznavati veliko nepravilnosti in nezakonitosti v samih vrstah organov preiskovanja in pregona, kar sem kljub veliki izpostavljenosti predstavil v knjigi Županov boj o Francu Kanglerju. Danes nadaljujem s tovrstno tematiko, v pripravi je druga knjiga Boj še ni končan. Aprila 2020 sem bil celo deležen njihovega maščevanja zaradi mojih nazorov in aktivnosti v obliki predkazenskega pregona in hišne preiskave, vendar jim ni uspelo, dosegli so le svoj debakel, še enkrat več dokazali svojo zahrbtnost in nesposobnost. Ker skoraj do potankosti poznam delovanje in zakulisje teh organov, hkrati pa imam dober vpogled tudi v sedanje vroče politično dogajanje, smatram, da bodo moje kolumne prikazale neko realno stanje in predvsem resnico, kar je danes v množici medijskih manipulacij in sprevračanja dejanskega stanja nujno potrebno.

   

  Odkar sem upokojen, se večkrat zalotim pri razmišljanju, v kakšnih pogojih sem služboval zadnjih sedem let. Bil sem namreč pomočnik vodje izmene Operativno komunikacijskega centra policijske uprave Maribor. Po domače povedano, to je center, kamor občani pokličejo na telefonsko številko 113 in prijavijo vse mogoče kršitve, pa tudi nesmisle. Vzporedno s tem se na OKC vodi, usmerja, napotuje, svetuje, pomaga in koordinira celotno delo policijskih patrulj na terenu, ob vsem tem pa koordinira delo s tožilstvi in sodstvom ter z mnogimi drugimi institucijami. Na OKC se stekajo vse dnevne informacije in dogodki, ki jih tam zaposleni obdelajo in pripravijo za nemoteno delo vseh policistov.

  Skratka, delo policistov na OKC je eno najzahtevnejših poslanstev v policiji, čeprav ga nekateri podcenjujejo v smislu, kaj vam pa manjka, 12 ur sedite na toplem, ne rabite se ubadati s kriminalci, z raznoraznimi kršitelji, s pijanci, psihopati in podobnimi devianti, ni vam treba opravljati dela na terenu v dežju, snegu, na mrzlem, v vročini, vetru in podobno.

  O dobrem in slabem na OKC bi se lahko obširno razpisal, pa se ne bom, kajti ob brskanju po svojem elektronskem arhivu sem naletel na svoj dokument, ki se mi zdi bolj primeren, da ga javno objavim, saj je iz njega razvidna vsa beda in blišč dela, ki sem ga opravljal v tem centru dobrih sedem let.

  Gre namreč za dokument, ki sem ga v poletnem času leta 2016 spisal na poziv vodstva PU Maribor, da vsi zaposleni na OKC podamo svoje pobude, predloge in kritike na obstoječo sistemizacijo in delo v OKC. Ta poziv je bil sicer nam zaposlenim posredovan preko vodij izmen, rok za podajo pa je bil le dve uri, kar pomeni, da so tisti, ki ta dan niso bili v službi, rok zamudili. Med njimi sem bil tudi jaz, vendar sem kljub temu dokument spisal in ga posredoval neposredno takratnemu direktorju Policijske uprave Maribor Danijelu Lorbeku in vodji OKC. Direktor se je na moj dokument sicer odzval in me pisno povabil k sebi na razgovor, vendar do tega srečanja nikdar ni prišlo, vodja OKC pa ga je verjetno spregledal (ali v svoji pisarni prespal), saj mi ga nikdar ni omenil ali z menoj predebatiral o tej problematiki.

  - Advertisement -

  Da ne dolgovezim, razkrivam originalen dokument, pa bralci sami presodite, v kakšnih pogojih smo nekateri policisti opravljali svoje delo, kolikor slišim, pa je enako ali podobno še danes, skoraj nič se ni spremenilo. In kaj je zaradi takšnega stanja najbolj na udaru? Varnost državljanov.

   

   

  Naslovna FOTO: zgradba Policijske uprave Maribor, v pritličju so prostori OKC; avtor: Zoran Šarič.

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  2 KOMENTARJI

  1. Je zudi zato v Mariboru več zločinov kot v New Yorku glede na število ljudstva ?
   In to Nekomu, ki je znani Nekdo kot gaulajter Aparthajd kolhoz gulaga Udbokučanistan , programsko strateško zelo odgovarja, kenede? in to ne slučajnično, da se razumemo, ker gre za ciljno vodenje dušebrižniškega inženiringa slovenistanski krotkih duš.
   Še bo veselica OF Revolucije. 19.faza po vrsti.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj