test
Več

  SANJE BOGA

  Goran Arh, arhitekt
  Goran Arh, arhitekt
  V šole sem hodil v Novi Gorici, tudi večino življenja sem preživel tu. Sem sin očeta Gorenjca, Bohinjca, če sem natančen, in matere iz srbske družine. Rojen sem v Mostarju (Bosna in Hercegovina); moja mama mi je pojasnila, da takrat v tem novo nastajajočem mestu ni bilo dovolj hrane, ne bolnišnice, če bi se kaj zapletlo, medtem ko je njen rojstni kraj (Mostar) bilo staro mesto, z ogromnim kmečkim zaledjem, dovolj hrane in dobro organiziranim zdravstvom. Zato je šla tja rodit, kjer so ji njeni ljudje lahko pomagali. Potem se je vrnila v Gorico (vedno smo govorili Gorico, nikoli nismo rekli Novo Gorico!). Sem torej otrok juga in severa. Vzhoda in zahoda. Tu ob meji je komunizem mejil na kapitalizem, življenje je potekalo z vsemi napetostmi, pa tudi potenciali novo nastajajočega, obmejnega mesta, ki jih je okolje ponujalo. In ponujalo jih je dosti! Pa vzelo je tudi dosti. Po gimnaziji sem odšel v Ljubljano študirat, tako kot večina mojih sošolcev. Študiral sem arhitekturo in potem 30 let delal v poklicu. Nekaj časa v firmah, večinoma pa kot svobodnjak.

   

  Prve sanje v Vesolju so bile sanje, ki jih je sanjala Mati Vsega v Vesolju!

  Njene sanje so vsebovale njenega pravega partnerja, Očeta Stvarstva, v fizični podobi. V človeški formi, s človeškimi značilnostmi! Sanjala je, da skupaj ustvarjata Vesolje in ga poseljujeta s svojimi otroci, ki jima sproti kažejo to, kar potrebujejo za življenje. Onadva pa temu sledita in jim pomagata.

  Ta njun Namen je svet!

  V slovenskem jeziku beseda “svet”, kot jo uporabljamo za svet okrog nas, namiguje oziroma natančneje dovoljuje misel na fizično podobo (manifestacijo) svetosti njunega Namena.

  - Advertisement -

  Zato: Svet je svet.

  Starega Očeta Boga (tako bomo imenovali tisto primarno Zavest, iz katere VSE izvira) oziroma Njegovo IN Njeno zavest je sprva začudila ta silna strast čustev, kadar so ta razdeljena na dva pola. Ta dva pola sta kasneje ustvarila VSE.

  Opazoval ju je, kako se poiščeta v praznem prostoru, če se izgubita … in se najdeta, ker se privlačita! Potem pa v tej svoji Ljubezni ustvarjata nove svetove in se iz njih učita.

  Tako se nadaljujeta, in pri tem nadaljujeta njega, Prvega Boga – skupaj z njima!

  Drug z drugim imata izkušnje, s katerimi polnita prvega Boga – Prvo Zavest, in z njo ohranjata stik. Stik ohranjata s tistim, kar ju je rodilo.

  Zato človeštvo rojeva človeštvo, se rojeva iz njega, se tako nadaljuje in uči iz sebe na enak način, kot Bog znova rojeva sebe skozi nas, in se kot Oče uči skozi nas skupaj z nami!

  Bog je torej Ljubezen, ki se uči!

  Najprej pa sta Mati Vsega v Vesolju in Oče Manifestacije rodila Bogu – tej najstarejši in Prvi Zavesti – Otroka, ki je manifestacija Njega samega. Torej, je Re-inkarnacija Starega Očeta Boga in prve Zavesti!

  Ta se nadaljuje v vsem Ustvarjenem, ki Njega nadaljuje in razveseljuje.

  Bog se namreč rad uči. Uživa, ko se uči o sebi!

   

  Oče in Mati rodita Otroka Vesolja, ki je svoj lastni dedek po zgradbi svoje Misli in Namena! In ta Otrok bo uravnovesil Vesolje ter vse odnose v njem.

  Zato: vsakokrat, ko bodo vrata Vesolja padla s tečajev, bo On postavil VSE nazaj v svoj pravi položaj in dal svojo pravo vlogo, smer in nalogo, da bo Ustvarjeno delovalo in živelo … ker bo ohranil stik z Začetkom in s tem z božjim Namenom!

  Zato bo Ljubezen VEDNO zmagala. Tudi z obtolčenimi koleni – bo zmagala!

  Vnuk, ki je Stari Oče!

  In v enem teh trenutkov je Bog – Stari Oče (prva Zavest Vesolja) rekel (rekla):
  To hočem postati! Hočem biti ČLOVEK.

   

  FOTO: Mojca Vočko

   

  Naslovna FOTO, vir: https://pixabay.com/photos/sunset-wow-background-2083771/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  3 KOMENTARJI

  1. arh.Arh, a si kdej poznou največjo Slovenko vseh časou ?
   ————————————————————
   Ne sitnarim o Emi Krški. Ne silim z Barbaro celjsko. Niti ne težim z Škrabčevo Marijo, ki so jo partijski morilski partizani hrabrega krvavega narodovega satanskega heroja Francla Rozmana-Staneta, največje krvave zgube Slovenkega naroda zadavili visoko nosečo samo zato, ker so bili , hijene krvosesne in komunistične besne do nezavesti, ker niso dobile v roke njenega moža domobranca.
   Zadavili so dve življenji, enega je imela še pod srcem, v trebuhu, pa jih to ni nič ganilo.Še danes jih ne.
   Niso pa vedeli, da je imela v fudri plašča pismo svojemu nerojenemu otroku.
   Kva ima to veze s Tvojim današnjim pisanjem ?
   Ne zamer’t. Dost b’l anjfoh je. Čisto je in jasno kot solza. Kar se tiče Besede, ki je bila v začetku in je je od pamtiveka ena sama Ljubezen. In taka ostaja. Brez tapkanja za ženskim bogom.
   Aja , sori, nazaj k rdeči niti mojega kracanja…porkaduš, čist s’m se zgubu…jebenti, Putin kopiči svojo imperialno vojsko roparjev in killerjev ob ukrajinski meji – a ma sploh smisel, da še naprej piševa ?
   OK, k Magdaleni Gornikovi z Gore na robu Blok, čist nad Sodražico, mal naprej je suhorobarska Rib’nca…
   Živeti je začela in brez splošno znane in uporabljane hrane ni 47 let uživala na Zemlji ničesar poleg malo H2O in neke belkaste snovi, Jezus jo kliče mana. Leta je klrvavela iz ran na rokah, iz oči in ne vem od kod še vse – ja ohranjena je ena fotografija, kok je to zgledal – noro, kaj je ta ženska doživljala in kok jo je cerkvena oblast preganjala, enako kot habsburška, nič manj, reva revasta-morda bo uradna svetnica kmalu.
   Klikni ali klokni na “Magdalena Gornik”. Čečeš, of course.
   Ona ne spleta zgodb, ker ji je vse kristalasto jasno in je enostavno in je simpl do fula. Pripada Najvišjemu, ki jo načisto odpelje k sebi u Nebesa. Pika.
   Mi se pa tle zajebavamo in čaramo in vagamo kdo laže , al apež al Panchamama – tok deleč smo pršli!
   Beseda, ki je bila Beseda, Jahve, Edini, Sv.Duh, kralj vseh vesolij, Zveličar, Jezus Kristus superstar ali najvišji, vseglih. ALELUJA.
   Magdalena Gornikova, za svetnico! Subito !
   Bog Te zdravstvujuj in živejej , arh. Arh , Miklavž pr’haja, s kom nas bo še obdaril, bobni vojne ropotajo, Potres brbota in virusi norijo, kva še bo?

   • Hvala za tale zapis!
    Kar se tiče Magdalene Gornik… sam sem ZEEELOOOO (ampak res zelo). daleč od “zamaknjenja” in drugih nadnaravnih sposobnosti (lebdenje, stigme, ipd.).
    Moj Bog se imenuje Navadnost!
    Naučil me je ljubiti navadnost in po tem ga tudi sam imenujem. Poprej (pred tem) niti sam nisem razumel kako zelo dragocena je navadnost. Torej tudi o človeštvu in njegovi vlogi tu na Zemlji nisem dosti razumel. Zdaj razumem.
    Lep pozdrav!

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj