Free Porn
xbporn
Več

  ŠAMPIONSKA ZMAGA NEUSTRAŠNOSTI, ZAGRIZENOSTI, BRILJANTNOSTI: SLOVENIJE NAD ŠPANIJO

   

  95 : 87 – zmagovalen rezultat, s katerim je danes na Olimpijskih igrah v Tokiu slovenska košarkarska reprezentanca premagala reprezentanco Španije, ki jo odlikuje tudi naziv svetovnega prvaka.

  Evropski prvaki Slovenci so z izjemno zagrizeno vrhunsko igro neustrašno premagali svetovne prvake Špance. In si tako v četrtfinalu izborili lažjega nasprotnika – Nemčijo -, izognili pa so se reprezentanci ZDA. 

   

  - Advertisement -

   

   

   

  Šampionska ekipna igra slovenske reprezentance, ki ji morala ni padla niti takrat, ko so Španci na začetku 3. četrtine povedli s kar 12 točkami (55:43), v 4. četrtini pa vodili s 6 točkami prednosti (82:76) – in je marsikdo pred očmi že videl slovenski poraz. Vendar, ne, slovenski šampioni so v jekleni veri v zmago nezlomljivo grizli do samega konca tekme – in zmagali! S kar osmimi točkami prednosti. Vsi za enega, eden za vse. Izjemni košarkarski talenti, ki v prijateljski medsebojni povezanosti in nepremagljivem šampionskem slogu športno meljejo nasprotnike – kot reprezentanca, tudi ko nasprotnik z vsemi močmi onemogoča svetovno zvezdo Luko Dončića, ki blesti kot najboljši na svetu.

   

   

   

   

   

  Španci so z obrambo pokazali neizmerno spoštovanje do nas in Dončića. To smo doživeli prvič. Bali so se tekme in pokazali nenavadno tekmo. Luka pa … Tudi ko so ga pokrili trije, nas je našel. Zaupa nam. Popeljal nas je do zmage. Zelo zrelo. Pa čeprav ni dosegal svojih točk,” je bil zmage vesel Edo Murić.

  Zanimivo iztočnico pa je našel slovenski selektor. “Če svetovnega prvaka prisiliš, da igra 40 minut consko obrambo, to veliko pove,” je dejal.

  – citat iz Siolovega članka z naslovom “Slovenski poletni pravljici ni videti konca”, https://siol.net/sportal/oi-tokio/slovenski-poletni-pravljici-ni-videti-konca-558164 

   

   

   

   

   – tako je med prvimi (celo v slovenščini) današnjo fenomenalno zmago slovenske reprezentance na Twitterju komentiral ameriški milijarder Mark Cuban, lastnik košarkarskega kluba Dallas Mavericks iz NBA, za katerega igra genialni Luka Dončić.

   

   

  Iskrene pohvale slovenskih košarkarskih asov se po tekmi ni vzdržal niti trener poražene španske reprezentance Sergio Scariolo: 

   

   

   

   

   

  To je zmaga nezlomljivosti duha in neustrašnosti, fenomenalne psihične vzdržljivosti, briljantne forme in sinergije. Reprezentanca vrhunskih košarkarskih talentov iz miniaturne evropske držav(ic)e s cca. dvema milijonoma prebivalcev. To, da je njen gonilni člen najboljši med najboljšimi, Luka Dončić, je (le) fenomen fenomena.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Danes je blestel tudi Američan Mike Tobey – Miha, ki je sredi junija letos dobil slovensko državljanstvo in s slovensko košarkarsko reprezentanco odletel na Olimpijske igre v Tokiu. Po današnji fantastični slovenski zmagi nad reprezentanco Španije je med drugim izjavil:

   

  Mike Tobey po podelitvi slovenskega državljanstva junija letos; https://www.kzs.si/clanek/Mike-Tobey-prejel-slovensko-drzavljanstvo/id/2975/fcid/31

   

   

   

  Po fenomenalni zmagi nad svetovnimi prvaki danes se je na Twitterju oglasil tudi velešampion Luka Dončić: “Kakšna čast je zastopati to državo …” 

   

   

   

  Edo Murić je kapetan slovenske košarkarske reprezentance, ki je v petek na olimpijskem treningu žogo z nogo brcnil čez celotno igrišče in zadel koš!!! Ta spektakularna senzacija je hitra zaokrožila po svetu in nase opozorila tudi nogometnega super zvezdnika Cristiana Ronalda:

   

  Žal pa niti današnji reprezentančni olimpijski triumf Slovenije ni minil brez medijskih idiotizmov ali sramotne medijske malomarnosti. Portal 24ur.com je v članek o pričujočem današnjem košarkarskem spopadu s Španijo malomarno prilepil kar staro strašljivo fotografijo iz tekme z Ukrajino, kot bi se slovenski košarkarski reprezentanci brezobrazno posmehoval(i).

   

   

  Slovenija bo četrtfinalno tekmo z Nemčijo igrala v torek – začetek ob 03.00 ponoči po našem času. 

   

  Naslovna FOTO, vir: https://twitter.com/TeamSlovenia/status/1421778199747252226/photo/1

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj