Več

  ODZIV NA PROVOKACIJE G. LIČINE ZARADI MOJE KOLUMNE “ANIS LIČINA – BOSANSKI WANNA BE ‘MUŠKARAC’”

   

  Blato lahko umaže dragulj, ne more pa ga spremeniti v blato.”

  – slovenski pregovor.

   

  Očitno je moja kolumna z naslovom Anis Ličina – bosanski wanna be muškarac’”, ki je bila v soboto 16. 1. 2021 objavljena v spletnem mediju DOSJE, dvignila doma v Sloveniji kar precej prahu in nejevolje.

  - Advertisement -

   

  ANIS LIČINA – BOSANSKI WANNA BE »MUŠKARAC«

   

  Najprej bi se iskreno prav na samem začetku tega odziva zahvalila Vam, dragi bralke in bralke DOSJEJA, za vaše številne pozitivne komentarje, med katerimi pa sem se posebej razveselila komentarja dr. Bojana Zadravca, prekmurskega biologa in teologa ter enega najpomembnejših raziskovalcev teologije na Slovenskem, ki je bil med drugim leta 2004 sprejet na študij biologije na univerzi v Tel-Avivu in v Jeruzalemu na študij judovske teologije. Njegov res presenetljivo pozitiven odziv na mojo kolumno mi res veliko pomeni in mi daje velik zagon za moje delo vnaprej.

  Seveda pa se je na mojo kolumno (kar si štejem v veliko čast) oglasil sam protagonist g. Anis Ličina.

   

  G. Ličina, naj vam na tem mestu pojasnim par zadev, ki ste mi jih »očital« na socialnem omrežju Twitter in od katerih dejansko ne drži niti ena samcata.

  Najprej London – v Londonu nisem bila še nikoli in nikoli niti ne bom, ker me te medijsko »popularne« prestolnice, v katerih je pomemben samo prestiž, niti malo ne zanimajo. Torej res ne vem, od kod vam podatek, da naj bi živela v Londonu.

  Svoj pošteno zaslužen denar pa bom v prihodnje najbrž porabila še za kakšen »road« trip po Madžarski, vsekakor pa bom po koroni v Beogradu obiskala tudi svojo prijateljico iz zgodnje mladosti Tamaro, s katero bova med drugim potovali tudi v mesto Pančevo, saj od tam izvira moj praded – Vinković – po mamini strani. Torej se tako v meni kot tudi v vas preliva tista balkanska južnjaška kri, k temu pa naj pa še dodam, da moja prababica po očetovi strani izvira iz hrvaškega Zagorja – torej sva si tu ista, ampak vseeno tudi zelo različna, saj sem jaz za razliko od vas sposobna svojo južnjaško kri obvladati in sem prav tako sposobna spoštovanja države in nacije, v kateri trenutno živim in si služim denar.

   

  Mačke – ne vem, od kod vam je prišlo na misel, da imam mačke. Namreč nimam ne psa ne mačke, imam pa npr. svoje kolo, stanovanje, službo in dva otroka.

  Socialno življenje – trenutno ga je v obdobju tretjega lockdowna res manj, drugače pa ga imam še preveč. Sem redna obiskovalka različnih graških lokalov, v katerih si ob plesu sprostim svojo dušo in si napolnim baterije, da lahko svoje obveznosti naredim tako, kot se šika.« Torej »n’č bat’« o njem.

  Feministka – očitno se vas je moja kolumna tako zelo dotaknila, da ste si res urgentno sredi Ljubljane »poiskali« nekega Prekmurca/Prekmurko, ki je napisal(-a) tisti zmazek v jeziku dialekta, v katerem sem odraščala. Sploh razumete pomen pojma »feministka«?

   

  Zdaj pa grem k tisti, za vas (očitno) najpomembnejši, provokaciji – hoteli ste namreč posrednika v iskanju »muškarca«, ki naj bi po vašem »oblažil« manjko mojega spolnega življenja.

  G. Ličina, veste jaz sem dama na nivoju. Jaz nisem kot vaše fasadno namazane bejbe, mahnjene na keš in na »debelo« znamko avtomobila, ki pa se istočasno ob sprehajanju po ljubljanskih ulicah v hoji z visokimi petkami premetavajo kot opice, samo zato da bi zadovoljile potrebe vas in vaših tovarišev.

  Jaz sem za razliko od njih dama. Jaz vem, kje so moje omejitve, in mojo posteljo lahko »greje« samo tisti, ki ima tisto »nekaj« torej – za  takšne, kot ste vi, preprosto nimam časa, še manj pa energije.

   

  G. Ličina, preko vaših posrednikov sem dobila že kar nekaj sporočil oz. dokumentov, ki se po zdravi pameti ne pošiljajo okoli. Sploh pa ne na družbenem omrežju Facebook. S tem si delate medvedjo uslugo sami sebi in s tem se dejstva, ki sem jih zapisala, potrjujejo sama od sebe.

  G. Ličina, če mislite, da me boste tako ustavili, se močno motite. V času študija namreč, ko mi kot eni najbolj perspektivnih študentk zgodovine ni bilo dovoljeno, da s svojo glavo razmišljam o zgodovinski resnici. Ampak v vmesnem obdobju sem odrasla in tako postala drugačen človek. Pa veste, zakaj? Ker sem v življenju prehodila pravi pekel, iz katerega sem se naučila, da sta strah in skrivanje človeka za hrbtom drugega človeka največja sovražnika našega obstoja, zato, g. Ličina, če imate kakšen problem, se le pogumno zglasite pri meni, jaz osebno namreč nimam pred vami prav nobenega strahu.

   

  In čisto na koncu tole: g. Ličina, z vašim primitivnim zmerjanjem mene in mojega prekmurskega sorojaka (kolega) politologa in novinarja spletnega portala Nova24tv.si, Luke Perša, dokazujete prav tisto poanto moje kolumne – da niste prav noben »muškarac«, ampak da ste le še eden od številnih strahopetnežev na sončni strani Alp, ki se skriva(jo) za maskami številnih obrazov za »dokazovanje« svojega jaza.

   

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna fotografija: Suzana Maučec 

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  UDBOMAFIJSKI UMOR ODLIČNEGA KRIMINALISTA

  LIPICANCE KOLJEJO! JEDO NA BRDU?!

  ZAROTA VELIKIH STARCEV

  REVOLUCIJA V ZRAKU

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  7 KOMENTARJI

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj