Free Porn
xbporn
Več

  NEVESTNA VOŽNJA PREMNOGOKRAT UBIJA

   

  Ob vcerajsnjem svetovnem dnevu varstva zivali, ko goduje zavetnik zivali, Francisek Asiski, je bilo v medijih zaslediti pretresljive podatke o pospesenem izumiranju vrst. Leta 2000 naj bi bilo ogrozenih 10000 vrst, stevilka se je do danes povzpela na neverjetnih 40000, od teh je 1500 vrst tik pred izumrtjem. Dalec najbolj pogubna panoga je seveda ze nestetokrat izpostavljena zivinoreja. 

  Zares malo je potrebno, da se clovek odrece konzumiranju mesa in seveda tudi mlecnih izdelkov. To so res preproste in ucinkovite resitve, ki jih zmoremo cisto vsi in prakticno nimamo vec izbire. Tudi, ce bi odmislili krutost mesne in se mnogo bolj krute mlecne industrije, smo tik pred zdajci, da planetu zabijemo zadnji zebelj v krsto. S tem, da (tudi postopoma) iz svojega jedilnika izlocamo prehrambene izdelke zivalskega izvora, naredimo za zivali, za planet, za lastno zdravje dalec najvec. Z navidez majhnimi odlocitvami resnicno prispevamo k boljsemu jutri. 

   

  - Advertisement -

   

  Ce se prehranjujemo rastlinsko, ne podpiramo cirkusov in zivalskih vrtov, lovimo zgolj s fotoobjektivom in smo kot udelezenci v prometu obzirnejsi, smo ze na dobri poti. Ozavescamo druzino, prijatelje, znance, sodelavce, prijavljamo mucenje zivali, pravilno hranimo prostozivece zivali, resujemo ljubljencke in rejne zivali potrebne pomoci, namescamo, posvajamo in obvezno steriliziramo/kastriramo, pomagamo zabicam cez cesto, poskodovanim zivalim poiscemo veterinarsko pomoc. To so koraki, ki jih zmoremo vsi in bi morali biti samoumevni. 

  Pred casom mi je moja najvecja vzornica v darilo poslala precudovite nalepke za avto. Namenjene so ozavescanju voznikov, saj je nevestna voznja nazalost premnogokrat razlog pogina zivalic, ki preckajo cesto in seveda posledicno mnogokrat razlog osirotelosti mladicev, ki ob poginu mame v prometu tudi sami poginejo v mukah. Jezki, srne, zabice, pticki, tudi poljske miske in prakticno katerakoli zival, se nam v trenutku lahko znajdejo na cesti in s previdnostjo se lahko takim tragedijam v veliki vecini primerov izognemo.  

  Ker so Nastjine in Anine originalne nalepke posle ze prvi dan, so bile ponatisnjene in tokrat sta na voljo celo dva motiva. Nalepke res krasijo avto pa zelo vidne so, zagotovo jih bo opazil vsak voznik za vami. Ker je tudi tokrat naval na nalepke zares izjemen, se je pri narocilu pomembno drzati navodil in sicer se ob narocilu nalepke v zs aktivistke Nastje Zidanik (https://www.facebook.com/nastja.zidanik)  napise, katero nalepko bi zeleli (okroglo z originalno risbo ali pravokotno s fotografijo), stevilo nalepk, ki jih narocamo in seveda podatke za posiljanje, torej polno ime in priimek ter naslov. Okrogla je premera 13 cm, pravokotna pa je dolga 15 cm.

   

   

  Cena posamezne nalepke je 2 evra, prispevke pa vplacamo na TRR zavoda Nastjina Barka, SI56 028430263455090

   

   

  Vir: objava na FB-zidu Snežane Barberič.

  Naslovna FOTO: osirotela majhna ježka Ars in Charlie; vir: https://www.facebook.com/1646790438907230/photos/t.100005488090520/1866037023649236/?type=3  

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj