test
Več

  KONČAJMO PANDEMIJO – EPIDEMIJO!

  Zoran Dernovšek - Raketka, inovator, izumitelj, odlikovan častnik SV
  Zoran Dernovšek - Raketka, inovator, izumitelj, odlikovan častnik SV
  Zoran je človek, za katerega nekateri trdijo, da naj bi leta 1991 končal zgodbo o Jugoslaviji. Sicer je raziskovalec ter inovator od mladosti, nemiren duh, ki ne priznava besede nemogoče. Človek mnogih poklicev in znanj. Zadnjih 10 let se ukvarja z ekologijo, naravoslovjem, medicino. Njegova izražena mnenja so globlja od površinskega branja, saj pogosto pove tudi neizpovedano, včasih le med vrsticami. Vredno pozornega in večkratnega branja.

   

  Večina ljudi na svetu se še vedno presenečeno ozira preko rame, saj jih je 3. svetovna (biološko/ekonomska) vojna, izvedena na zahrbten in umazan način, močno presenetila.

  Vlade ne najdejo ali nočejo najti lastnih rešitev, naslonile so se na zdravstveno stroko, slednja pa na farmacijo, ki pa je aktivno udeležena v sprožanju te vojne.

  Emile Zola je nekoč, v podobni situaciji, napisal članek: ”OBTOŽUJEM!” Slednji je, čeprav z zakasnitvijo, opral ime nedolžne osebe.

   

  Izvirna objava članka “Obtožujem …!” Emila Zolaja; vir: https://farkash-gallery.com/our-shop/rare-newspapers/original-jaccuse-newspaper-dreyfus-affair-emile-zola-1898/
  - Advertisement -

   

  Čas je za nove pristope, brez klanjanja stroki ali “stroki”, še manj pa tistim, ki so vse skupaj zakuhali in sprožili.

  Rešitve obstajajo. Sem le eden od raziskovalcev na našem planetu, vendar mi je naključje že pred petimi leti podarilo rešitve, ki lahko učinkovito ustavijo in odpravijo viruse. 

  S tem bi se učinkovito ustavila večina vojaških virusov, temelječih na korona virusih, kar lahko ustavi sedanjo pandemijo in prepreči ponovitve podobnih bolezenskih izbruhov.

  Tovrstne predloge sem že spomladi 2020 posredoval več vladam v Evropi, pa tudi nekaterim zdravstvenim strokovnjakom, vendar sem ostal brez odgovorov.

  Zakaj se večinoma ozirajo po rešitvah v tujino, ne cenijo pa lastnega, v praksi dokazanega znanja, je za marsikoga veliko vprašanje.

   

  COVID 19, vir: osebni arhiv Z. D.

   

  Najbolj univerzalna zdravila so plod naključij, odkrita so brez dragih postopkov ali ogromnih ekip in vlaganj. Če omenim samo aspirin, penicilin ipd.

   

  V svojih člankih ter intervjujih, ki obravnavajo tematiko COVID-19, nastajali so od februarja 2020 do decembra 2020, sem opredelil značilnosti virusa SARS-Cov2 v povprečju 4 do 6 mesecev pred celotno svetovno stroko, ki je potem le potrjevala moje navedbe.

  Intervjuje za makedonske spletne portale je z menoj delal doktor medicine iz Skopja. Prepričan sem, da je treba zdravstvu vrniti nekdanjo samostojnost pri raziskavah, sicer bo človeštvo postalo odvisno od hlastanja po zaslužkih raznih farmacevtskih podjetij, med katerimi so mnoga že padla na izpitih (ne)etičnih pristopov. Hipokratova prisega, čeprav že modificirana, je še zadnji branik vseh, ki želijo človeštvu dobro in jim je resničen cilj zdrav in zadovoljen človek.

   

  Словенечкиот иноватор Зоран Дерновшек предлага иновативно решение за заштита од Ковид 19

   

  Citat slovenskega prevoda intervjuja iz objave zgoraj – z naslovom SLOVENSKI INOVATOR ZORAN DERNOVŠEK PREDLAGA INOVATIVNO REŠITEV ZA ZAŠČITO PRED COVID 19 -, ki ga je z Zoranom Dernovškom lani naredil Žarko Kostik, dr. med., 7. aprila 2020 pa objavil makedonski spletni medij https://inovativnost.mk/: 

   

  Zoran Dernovšek iz Slovenije je inovator že od svojega 12. leta in ima več pomembnih odkritij, med katerimi je najbolj znan naravni detoks RENS, ki se uporablja tudi za otroke z avtizmom. Delal je tudi kot poslovni, finančni in davčni svetovalec ter svetovalec za področje ekologije. Za www.inovativnost.mk spregovori o krizi virusa COVID19 in predlaga rešitve, kako se z njo spopasti.

   

  “G. Dernovšek, kaj menite o trenutni situaciji s korona virusom?” 

  Govorimo o korona virusu COVID-19 (ali njegovem laboratorijskem imenu SARS-CoVid2), tu je situacija trenutno zelo kompleksna, še posebej zato ker ljudje nimajo ustreznih informacij. Zato krožijo naokoli številne teorije zarot, nekatere uporabljajo obstoječe in znane podatke, druge pa so plod domišljije. Obstajajo celo zgodbe, da virus ne obstaja in da nas ljudje, ki imajo virus, želijo pobiti ali vsaj prisilno cepiti in čipirati.

  Poskušal bom pojasniti nekatera dejstva, kot so mi znana, glede na to, da situacijo spremljam že od začetka decembra 2019.

  COVID-19 je posledica genetske kombinacije vsaj treh virusov: gripe (za hitro širjenje/mutacije), HIV (za nevtralizacijo imunskega sistema) in SARS (za uničenje organizma). Obstaja več dokazov, da virus ni naključen: gre za virus, ki je bil patentiran leta 2018, genetiki iz več držav, vključno z Indijo, so že dokazali, da je virus narejen z uporabo metode za genetsko manipuliranje Shuttle. Tudi po mojem osebnem mnenju gre za umetni virus, ki je bil narejen kot orožje za biološko vojskovanje.

  Obstaja več zgodb o temu ali je virus res pobegnil iz laboratorija v Wuhanu ali je bil namerno izpuščen, toda mislim, da se bo resnica pojavila po pandemiji (kot jo določa WHO). Kitajci imajo sicer svoj način prehranjevanja, vendar je zgodba o temu, kako naj bi virus prešel sam od sebe iz netopirjev na ljudi, malo verjetna.

  Korona virusi, zlasti SARS, so izvorno bolezni netopirjev in ptic. Praviloma ne morejo prehajati med različnimi vrstami, razen če se jih genetsko spremeni, v tej smeri. Znano je, da se takšni poskusi izvajajo že desetletja, pod pretvezo, da se s tem pride do boljšega “razumevanja delovanja celic”, v resnici pa se jih izvaja v vojaške namene.

  V svojem prejšnjem intervjuju o bio-hekanju sem že pojasnil, da obstaja univerzalno pravilo, kako se lahko poljubno vpliva na spremembo genov. V tem smislu mi je v osnovi jasno tudi to, kako je ta virus nastal.

   

  “Živite v Italiji, kakšno je trenutno stanje pri vas?” 

  V Italiji vlada karantena. Razmere bi lahko bile veliko boljše, toda zaradi začetnih napačnih informacij o COVID-19, ki so virus opisovale kot vrsto prehlada ali malo bolj specifično gripo, so oblasti podcenile resnično moč virusa. Čeprav je število smrti še vedno veliko, se razmere umirjajo, vendar bi se lahko karantena podaljšala do začetka maja. Trenutno ukrepanje oblasti je ustrezno, toda če bi tako ukrepali tri tedne prej, bi bilo stanje še precej boljše.

  Številke so velike, vsak dan umre do tisoč ljudi, vendar tudi število novih primerov počasi upada. Ker je virus toplotno občutljiv, bodo visoke temperature, ki prihajajo, še dodatno zmanjšale hitrost širjenja virusa, Italija pa bo izstopila iz pandemije s približno 50.000 mrtvimi in vsaj s toliko ozdravljenimi, ki bodo imeli zmanjšano pljučno funkcijo (poškodovana pljuča).

  Ljudje me pogosto sprašujejo, zakaj je umrljivost v Italiji tako visoka. Obstaja več možnih razlag, na eno od njih kažejo priporočila zdravnikov, ki vsem cepljenim proti sezonski gripi, priporočajo samoizolacijo vsaj 12 tednov po cepljenju, ker bo sicer stopnja umrljivosti pri njih močno povečana. V Lombardiji, kjer je v celotni Italiji najslabša situacija, naj bi to cepivo novembra 2019 prejelo okoli milijon ljudi. Kontraindikacije COVID-19 in tega cepiva dejansko pomenijo, da so ljudje imunsko kompromitirani, zato se njihov imunski sistem ne more uspešno boriti proti virusu.

  Obstajajo tudi drugi elementi. Italija je kmetijska država, uporablja pesticide, ki vsebujejo glifosat (podobno je v Španiji). Glifosat vstopa v telo skozi izdelke in se v njem akumulira. Ko je ta akumulacija povečana, glifosat dejansko upočasni ali celo blokira notranji detoks (razstrupljanje) telesa, zato se organizem ne more uspešno boriti proti virusom, saj se ne čisti dovolj hitro, to mu tudi zniža pH v krvi pod 6,0. Toda k temu se bom vrnil pri opisu samozaščitnih ukrepov, ki jih lahko izvajamo.

   

  “Kaj menite o virusu, kakšne podatke imet o njem?” 

  Že več mesecev zbiram in analiziram vse razpoložljive podatke o virusu. Kot sem že pojasnil, gre za umetno ustvarjen virus, najverjetneje narejen za biološko vojskovanje. Virus je zelo škodljiv in zahrbten. Zaradi možne dolge inkubacijske dobe, preden se pojavijo simptomi, lahko okuži veliko ljudi, preden pokaže svoj pravi obraz.

  Virus napada v dveh stopnjah. V prvem inkubacijskem obdobju, od 2 do 5 dni, okuži sluznico in deluje kot blag prehlad, zato mnogi tega niti ne opazijo. Simptomi pogosto niso vidni in se pojavijo šele ob koncu tega obdobja. Okužena oseba postane prenašalec virusa (postane virulenten) ob koncu prvega inkubacijskega obdobja. Težava je v tem, da so tu simptomi blagi ali pa jih sploh ni, običajno ni povišane temperature ali je ta zelo majhna, lahko pride do začasne izgube vonja in okusa, suhega kašlja brez izcedka iz nosu, povečane utrujenosti in podobno.

  Drugo inkubacijsko obdobje traja 7-24 dni. Od konca prvega obdobja do ozdravitve je oseba virulentna in lahko širi okužbo. Po drugem inkubacijskem obdobju virus prodre in se razširi na pljuča, ko se pojavijo simptomi, so ti podobni agresivni obliki pljučnice. Ali intubirati in dovajati kisik ali ne, tu so mnenja deljena. Znani makedonski zdravnik pravi, glede na svoje izkušnje, da so možnosti za ozdravitev nekoliko boljše, če se ne intubira, zagotovo pa je to odvisno tudi od posameznega primera. Virus se širi s slino, kihanjem, aerosolom (virus lahko v zraku ostane več ur, odvisno od vremena in temperature). Suh in vroč zrak posuši vodo v aerosolnem mehurčku, zato virus pade na tla. Obstaja več informacij o obstojnosti virusa na različnih površinah, številke pa segajo od 3 ure do 5 dni. Virus je najbolj nevaren v zaprtih prostorih.

  Nekaj informacij o virusu sem delil na svoji osebni spletni strani: www.protocolrens.org . Na strani je tudi nekaj tehničnih informacij, ki ne bodo zanimale povprečne ljudi, morale pa bi zanimati stroko.

  Ukrepi v številnih državah, na primer: ostanite doma, uporabljajte maske in rokavice, razkužite itd., so nujni. Takšna pravila zmanjšajo verjetnost okužbe do 10-krat, kar ni malo. To upočasni širjenje virusa in omogoči zdravstvenemu sistemu, da profesionalno zdravi tudi najtežje primere. Če je preveč primerov, v zelo kratkem času (krajši od potrebnega časa za ozdravitev posameznega pacienta), so zdravniki prisiljeni, da opravljajo izbiro koga zdraviti, zato običajno pomagajo mlajšim in tistim, ki imajo boljše možnosti za preživetje, podobno kot na bojišču. Tu se pojavijo tudi etične dileme, poveča se stopnja smrtnosti. Takšne so trenutne razmere v Italiji.

  Moramo razumeti, da je potreben čas ozdravitve hudih primerov približno 4-6 tednov in da virus ostane v telesu tudi do 38 dni po ozdravitvi. Torej, če se oseba okuži in zboli, traja postopek popolnega čiščenja virusa iz telesa približno 3 mesece. In šele nato se lahko začne rehabilitacija. Pri večini resnih primerov je opažena zmanjšana pljučna funkcija za 20-30%, po ozdravitvi.

  Najhuje je to, da se virus zelo hitro mutira, v procesu se razvijajo osnovne verzije in njihove posebne pod verzije. To pomeni, da virusa s cepivi ne bomo uničili ali preprečili (postopek razvoja cepiva traja 1-2 leti, v tem času pa virus razvije 24–48 novih osnovnih genetskih linij in še mnogo več podvrst), ampak samo s krepitvijo imunskega sistema ter z razvojem metod zdravljenja in z novimi zdravili.

   

  Zoran Dernovšek med predavanjem za starše in druge 8. 10. 2017 v Skopju, https://www.youtube.com/watch?v=lnnT7ITzevU; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  “Kako izboljšati imunski sistem, ki je naša prva obrambna linija?” 

  Močan imunski sistem je najboljša obramba pred virusom in to je že dolgo znano. 

  Kot prvo, samozaščita in higiena. Torej, ko smo zunaj hiše, nosimo masko in rokavice, po vrnitvi domov pa jih lahko ločeno operemo pri 60 stopinjah in jih tako razkužimo (to velja za tiste, ki so narejene doma ali za pogosto uporabo). Tudi doma narejena maska je veliko boljša kot nič.  Oblačila in čevlje se hrani ločeno ali se jih vsakič sproti razkuži. Doma ne zapuščamo, če to ni res nujno, ostanemo v krogu družine in domačih, dokler se situacija ne umiri. Moja ocena je, da bodo takšne razmere trajale vsaj 2 meseca, lahko pa tudi več.

  Virus sovraži alkalno okolje, ki je v krvi zdravih ljudi običajno pH 6,8 do 7,2. Virus je najbolj aktiven, ko pH pade pod 6,0 ali manj in je kri zakisana. Tako lahko uživanje hrane, ki alkalizira kri, celo prepreči, da bi se virus razvil v bolezen, tudi če se okužimo.

  Druga stvar je, da se ne uporablja hladnih pijač neposredno iz hladilnika, ampak se jih pije na sobni temperaturi ali kot vroče napitke. Nekateri jih celo kombinirajo z limono. Lahko pa uporabimo tudi sok limone in sodo bikarbono (dobimo natrijev askorbat, nekislo obliko vitamina C), po reakciji se temu doda voda ali čaj (na sobni temperaturi) in se pije. Če uporabljamo večje količine dnevno, moramo v prehrano dodati še druge vitamine.

  Virusi ne marajo vitamina C. Glede tega vitamina je več priporočil, v svojih detoks protokolih ga uporabljam v nekisli obliki in v večjih odmerkih že več kot 3 leta, uspešno. Obstajajo tudi priporočila za kombiniranje kisle in nekisle oblike, najučinkovitejši pa je intravenozni vnos nekisle oblike, neposredno v krvni obtok. Kitajci so tako uspeli rešiti tudi težje oblike bolezni COVID-19.

  Poleg tega je bila izvedena raziskava o uporabi HBO (hiperbarična komora), ki nakazuje, da bi tudi lahko pomagala. Uporabljajo se tudi nekateri antivirotiki in druga zdravila, vendar medicina priznava, da so učinkoviti le na začetku bolezni, kasneje pa manj ali sploh ne.

  Na primer, obstaja zdravilo na osnovi klorovega dioksida, ki se je izkazalo za učinkovito. To me ne preseneča. Klor je eden od elementov, ki lahko razgradi glifosat na dele, ki jih potem telo lahko izloči. To krepi notranji detoks proces in olajša imunskemu sistemu boj proti virusu.

  Osebno za te namene (razbijanje glifosata) uporabljam organsko žveplo (MSM), ki je enostavnejše in bolj varno za uporabo.

   

  “Gre tu samo za virus? Kako zanesljivi so testi?” 

  Težava je v tem, da tu verjetno ne gre samo za virus, čeprav ta sproži spiralo bolezni. Kitajci so v 3/4 primerov našli tudi spremljajočo bakterijo Prevotela, nekatere druge raziskave pa kažejo, da virus napada tudi živčni sistem in da se lahko skrije v možgane ali kosti ter napade takoj, ko oslabi imunski sistem.

  To je tako kot pri prehladu, kjer nas nikoli ne napade popolnoma isti virus, ampak se le-ta prilagaja naši notranji biokemiji in imunskemu sistemu, dokler se virus ne spremeni (ne mutira) dovolj, da lahko začne napad znova, saj ga imunski sistem ne prepozna.

  Ali virus sproži to bakterijo (in morda še druge) in jo naredi bolj učinkovito (škodljivo) ali virus sploh povzroči nastanek podobnih bakterij, še ni ugotovljeno. Dejstvo pa je, da tako virus kot bakterija napadeta pljuča in povzročita vnetje ter hude posledice.

  Virus uniči alveole (mehurčke v pljučih, kjer se izmenjujeta O2 in CO2), kar zmanjšuje oskrbo telesa s kisikom, hkrati pa v pljuča odvaja tekočino iz poškodovanih alveol, kar povzroča dodatno škodo. Zaradi tega se osebo priključi na respiratorje, dokler se telo ne izbori proti virusu in si vsaj del pljuč opomore, vendar se je tu izkazalo, da je proces bolj učinkovit, če je oseba obrnjena z licem navzdol.

  Kitajska študija standardnih testov za COVID-19, ki se trenutno uporabljajo po vsem svetu, je pokazala, da je 50-80% teh rezultatov napačnih (lažno pozitivnih), ker test ni razlikoval med COVID-19 in nekaterimi drugimi podobnimi korona virusi, vključno z virusom prehlada in gripe. Ob temu je znano, da je okoli 20% vseh potrjenih primerov resnih. Marsikdo, ki bo uradno prebolel COVID 19 v lažji obliki, bo zato morda dejansko prebolel le kakšno obliko prehlada ali gripe.

  Pri teh 20% resnih primerih je smrtnost v Evropi zelo visoka. Kitajci so jo imeli 4%, trenutno pa se giblje med 30-50%. V praksi to pomeni, da 6–10% vseh potrjeno okuženih oseb morda ne bo preživelo. Starejši ljudje so tu bolj ogroženi, ker imajo več nakopičenih toksinov, slabši je njihov imunski sistem, imajo tudi pogostejše pridružene bolezni. Ne gre pa pozabiti, da je pred nekaj dnevi od tega virusa umrl otrok, star manj kot leto dni. Mladost nas ne more zaščititi pred virusom, samo pamet nas lahko.

   

  “Kaj vi počnete, da se zaščitite pred virusom?” 

  Cela moja družina, saj živimo v Italiji, je od začetka marca v karanteni. Uporabljamo vse kar priporočam v zvezi s krepitvijo imunskega sistema, dodatno uporabljamo še moj AVD (Anti Virus Detox) protokol RENS. Pred približno 7 leti, ko sem razvil steljo za živali, se je že pokazalo, da imajo moje formule močne protivirusne, antibakterijske in antimikotične učinke. To se je dokazalo tudi v laboratoriju, kjer je formula sterilizirala gojišča z mešanimi virusi, bakterijami in plesnimi v 10- 15 milisekundah. Šele potem, ko je bila formula razredčena več kot 10.000-krat, je bila nekoliko manj učinkovita in počasnejša.

  Moj protokol preprečuje razvoj bolezni, kar prepreči, da bi nekdo postal kužen, vendar pa ne preprečuje kontaktnega prenosa virusov, tu je še vedno pomembna stroga higiena.

  Protokol deluje na več področjih, najprej ohranja osnovni pH v krvi z nevtralizacijo zakisanosti okolja, ki se pojavi kot stranski produkt prisotnosti glifosata in plesni. Formulo plesni spreminja v nekislo obliko vitamina C, zato dobimo mini intravenozni vnos vitamina C, zunaj bolnišnice. MSM v formuli razgradi glifosat, ki ga potem odstrani svoj lastni detoks organizma. Neugoden pH prepreči virusu, da bi prodrl v telesne celice, alge v formuli pa mu omogočijo, da vstopi v njih. Toda alge so veliko enostavnejše od naših celic, zato je virus v njih ujet in blokiran, ne more več povzročati škode. K vsemu temu lahko dodamo še prisilno oksigenacijo, ki telo oskrbuje z dodatnim kisikom, kar pospeši rehabilitacijo (okrevanje) telesa.

  Že leta govorim o tem na predavanjih, vendar me nihče nikoli ni vprašal, kje alge dobijo dodaten kisik, ki ga formula uporablja za svoje delovanje. Osnovni kisik prihaja iz rdečih krvnih celic, preko pljuč. Alge pravzaprav reagirajo z vodo in s CO2, zato se del CO2 pretvori nazaj v kisik (O2), C (ogljik) pa se izloči. Torej v protokolu RENS dejansko uporabljamo kisik, ki je že prisoten v telesu, skupaj s tistim, ki šele prihaja v telo.

  Protokol RENS je sicer bolj znan po uporabi pri avtizmu, vendar obstaja veliko vzporednic. Številni avtisti imajo poškodovan možganski in prebavni trakt zaradi strupenih kovin, plesni, intolerance ali alergij na hrano ter retrovirusov (pravim jih mikro bakterije). Možgani so v kroničnem vnetju, šele ko se očisti okolje in se odstrani vnetje (protivirusno in antibakterijsko delovanje), se lahko začne zdravljenje. V drugi fazi se zdravi prebavni trakt.

  Že prej smo z uspehom preizkusili protivirusni učinek na številnih korona in drugih virusih, časi okrevanja pa so se drastično zmanjšali. Glede na dosedanje izkušnje (npr. pri pljučnih boleznih, kot je kronična obstruktivna pljučna bolezen – KOPB) sem prepričan, da bi se lahko zelo pomagalo tudi pri COVID 19, verjetno tudi v poznih fazah bolezni. Vendar tu še nimamo vseh odgovorov, dokler se ne izvede kliničnih študij.

   

  Zoran Dernovšek – Raketka; vir: osebni arhiv

   

  Со суплементот „Ренс“ во борба против ковид 19

   

  Citat slovenskega prevoda intervjuja iz objave zgoraj – z naslovom BOJ PROTI COVID 19, S FORMULAMI RENS -, ki ga je z Zoranom Dernovškom lani naredil Žarko Kostik, dr. med., 30. decembra 2020 pa objavil makedonski spletni medij https://netpress.com.mk/: 

   

  Zoran Dernovšek je izumitelj iz Slovenije, ki živi v Italiji, njegova žena pa je iz Ohrida, in ima več dragocenih izumov, eden izmed njih, ki je po njegovem najpomembnejši za človeštvo, pa je prehranski dodatek RENS (RENS – Rapid Effect Natural Supplement).

   

  “Minilo je že nekaj časa, odkar ste bili aktivni v makedonskih medijih. Kako zdaj vidite situacijo s te časovne distance? Pandemija se še ne umirja, vsaj v Evropi in ZDA ne.”

  Vse, o čemer smo govorili že v prvem članku o COVID-19, se je potrdilo, vmes pa smo prišli tudi do novih spoznanj. Upamo sicer lahko, da bomo s cepivom dosegli vsaj delne rešitve, vendar le s splošnim cepljenjem, brez upoštevanja vseh drugih ukrepov, pandemije ne bomo ustavili.

  Izdelava učinkovitega cepiva traja leta ali desetletja, ker je treba preveriti njegove morebitne zapoznele učinke na telo. Napačen se je izkazal tudi pristop s “čredno imunostjo”, kar so (nehote) dokazali tudi Švedi. Pri delu stroke obstajajo tudi resni dvomi o varnosti sedanjih prvih cepiv, izdelanih na osnovi mRNA. Vendar kljub vsemu, upamo na najboljše.

  Obstajajo znaki, da je virus COVID-19 vojaški, zato je treba glede na njegovo naravo, saj je morda ustvarjen kot vojaški virus za biološko vojno in je verjetno kot tak namerno spuščen med ljudmi, ponovno pretehtati uporabljene pristope in preveriti rezultate.

   

  Po mojem mnenju je pravi način za obvladovanje pandemije naslednji: 

  • preprečevanje in samozaščita 
  • zgodnje zdravljenje, že ob prvih simptomih ali ob prvi potrditvi okužbe 
  • uporaba hitrih in zanesljivih testov (testi PCR, ki se uporabljajo od začetka, niso primerni – so počasni in zelo nezanesljivi) 
  • razvoj protokolov zdravljenja za napredne primere 

  S temi težavami se ukvarjam od začetka pandemije, od januarja 2020.

   

  Rad bi poudaril nekaj točk: 

  • Ukrepi, ki jih predpisuje epidemiološka stroka (oddaljenost, zmanjšanje druženja, dezinfekcija, zaščitna oprema), zagotovo pomagajo, še posebej, če jih uporabljamo v celoti in splošno. Kot veste, sem v tem delu že razvil zaščitno “vlažno” masko RENS, ki lahko reši večino težav, ki jih povzročajo “suhe” maske (lažje dihanje, kontaktna dezinfekcija). Še vedno delam na rešitvah za prezračevalne sisteme, klimatske naprave in filtre za potniške kabine (avto, avtobus, vlak), kjer sem blizu cilja.
  • HCQ, vitamin D, vitamin C itd. se lahko uporablja v zgodnjem zdravljenju. Osebno uporabljam optimizirano formulo RENS AVD, razvito iz formul HH + F in HN + F, ki se je v praksi izkazala za zelo dobro. Neuradno lahko potrdim, da je bila ta formula v prvem valu  kot preventiva uporabljena za skupino zdravnikov, ki so vsi v kritični skupini (stari več kot 50 let) in so delali z bolniki v sistemih za zdravljenje bolezni. Statistično bi morali vsaj dve osebi resno zboleti in dvakrat bolj verjetno, da bi se okužili, glede na to, da sta uporabljali le navadno zaščitno opremo, ki ščiti pred virusom približno 40–60%. In od marca do danes nobeden od njih ni okužen ali pozitiven.
  • PCR testi, ki se izvajajo v laboratoriju z več kot 30 amplifikacijskimi cikli, lahko pokažejo pozitiven rezultat na jabolku ali nečem drugem, kar vsebuje organske elemente, in so kot taki dejansko zelo problematični. Novi hitri testi naj bi bili bolj zanesljivi in se običajno izvajajo pri tistih, ki že imajo vsaj začetne simptome bolezni.
  • Razvoj protokolov za 3. ali 4. stopnjo bolezni ni v rokah le zdravnikov, čeprav pozitivne rezultate mediji stigmatizirajo. Do sedaj sem naletel na primere v napredni fazi 3 ali zgodnji fazi 4 (tj. preden je potrebna obvezna hospitalizacija osebe ali celo respirator). Osebno in vedno več ljudi, ki poznajo moje delo, uporabljamo protokol RENS AVD, za katerega menim, da lahko pomaga tudi v pozni 4. fazi, vendar tega ne morem trditi, ker nimam ustreznih študij. Po izkušnjah se da lahko ozdravi ljudi v povprečno 7 dneh, dokler niso na respiratorju (imamo že na desetine primerov pri ljudeh, za katere je bila ob prisotnosti vseh simptomov potrjena pozitivnost na COVID-19). Želel sem raziskati poznejše faze bolezni v sodelovanju s področjem, tj. medicine, ker imajo dostop do teh pacientov samo zdravniki, ki so izolirani v bolnišnicah, vendar se moje predloge redno zavrača, v tišini, kot da so neresni.

  Pri točki 4 moramo poudariti, kaj ta virus dejansko naredi telesu. Virus je sicer možno premagati enostavno, brez resnih simptomov. Vendar se je izkazalo, da v teh primerih virus pogosto pusti posledice v obliki notranjih poškodb organov, do 30%. Glede na to, da se lahko oseba ponovno okuži po 3-6 mesecih, ko protitelesa padejo (ali če nas napade nova mutacija virusa), je v tem primeru zelo pomembno, koliko bo organizem do takrat saniran. Če se rehabilitira blizu 100%, bo verjetno drugi napad virusa minil kot prvi. V nasprotnem primeru je drugi napad lahko veliko bolj nevaren, celo življenjsko nevaren.

  COVID-19, kot virusna “himera”, ki ga sestavljajo virusi SARS, HIV in gripa, med običajnim potekom morda ne bo popolnoma odstranjen iz telesa, vendar pa ga naš imunski sistem od neke točke dalje lahko nadzira. Glavni načini delovanja tega virusa so: vzpostavitev visoka stopnja sistemske tromboze, vzporedna aktivacija več bakterij (Prevotela je le ena izmed njih) in citoksinska nevihta, kjer imunski sistem ponori in deluje pretirano, kar nje lahko smrtonosno.

  Julija 2019 sem imel visoko stopnjo sistemske tromboze (faktor strjevanja krvi več kot 30-krat višji od običajnega). Ob moji krvni sliki, ob sprejemu v bolnišnico, nihče ni verjel, da bom dočakal naslednje jutro. Ker pa sem se že prej dlje časa počutil slabo, sem uporabljal visoke odmerke RENS, ta formula ostane v telesu aktivna vsaj 3-4 dni po uporabi. Po bolnišničnem protokolu so mi začeli dajati visoke odmerke zdravila Fragmin (proti krvnim strdkom). In potem se je zgodilo nekaj, kar je zdravnike presenetilo. Moja krvna slika se je neverjetno hitro izboljševala, iz bolnišnice so me odpustili že v 6 dneh, namesto v pričakovanih 6-8 tednov. Kasneje sem, z analizo dogajanja, prišel do zaključka, da sta RENS in Fragmin delovala sinergično. Če bi to kombinacijo uporabili tudi sedaj, proti COVID-19, bi lahko prišlo do hitrejšega okrevanja, celo v poznih stadijih bolezni in morda celo takrat, ko je oseba na respiratorju (RENS lahko injicira tudi strokovnjak/zdravnik). Žal teh študij nisem izvedel, ker ni bilo odziva na moje predloge iz zdravstvenega sistema.

   

  Zoran Dernovšek med intervjujem na makedonski televiziji – na nacionalni MK1 ali na TV Alfa; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  “Kakšno je stanje v Sloveniji in Italiji, kjer trenutno živite?” 

  V Italiji se je medicina iz prvega vala veliko naučila, zato niso dovolili, da bi se jim ponavljale iste napake. Celotna EU je uvedla sistem barv z ukrepi, ki ustrezajo vsaki barvi. Italijanska regija, v kateri živim, je trenutno rumene barve, naslednja stopnja je zelena, vendar ne verjamem, da bomo to dosegli pred začetkom naslednjega leta. Preventivni ukrepi še vedno veljajo in se prilagajajo razmeram v vsaki regiji posebej (Italija ima 22 regij). Naša regija (Furlanija Julijska krajina) ima trenutno več preventivnih ukrepov, vendar smo še vedno precej zaprti.

  Razmere v Sloveniji so tokrat precej slabše kot v prvem valu, čeprav se postopoma umirjajo. Ukrepi so predpisani, vendar se nekateri z njimi ne strinjajo in jih celo zanikajo. Vsak ima sicer vedno možnost predlagati nove, boljše ukrepe. Toda ta virus ne okuži nikogar iz političnih, nacionalnih, verskih ali drugih razlogov. Splošne ukrepe je treba nadaljevati. Kdor jih namerno sabotira, podpira podaljševanje epidemije ter s tem ogroža, najprej svoje bližnje, nato pa še vse ostale.

   

  “Ali imate kakšne informacije o učinkovitosti RENS, torej če lahko in kako vpliva na nekatere patogene?” 

  To v resnici ni novost. RENS je bil 4,5 leta preizkušan za različne vrste prehlada in gripe ter drugih virusov, kar temelji na raznih vrstah korona virusov, o temu ni uradnih študij, imamo pa empirične podatke. Povprečna učinkovitost je ozdravitev v 4-72 urah (na dejanski čas vpliva stopnja bolezni, imunski sistem itd.). Osnovno formulo, ki je tudi v RENS, smo testirali v laboratoriju, na gojišču patogenov (virusi, bakterije, plesni). Po dodajanjem vode se je pokazalo, da formula v približno 20 milisekundah uniči vse patogene v gojišču. Na vseh svojih predavanjih poudarjam tri osnovne funkcije delovanja RENS: prisilna oksigenacija (dovajanje dodatnega kisika celicam), alkalizacija (nevtralizacija kislega okolja) in čiščenje (zbiranje in odstranjevanje toksinov iz telesa).

  Številni patogeni in bolezenski centri se v naših telesih zaščitijo pred našim imunskim sistemom z zakisanjem okolja (npr. rak), kar preprečuje, da bi bil slednji zoper njih učinkovitejši. Ko to okolje alkaliziramo, imunski sistem postane učinkovitejši, močnejši.

  Osnovna formula v RENS dejansko potrebuje prisotnost vsaj treh in povprečno štirih sestavin za uspešno delovanje. Potrebujemo: formulo RENS, vodo, CO2 in nosilec (ta del ni potreben, vendar podaljša učinkovito delovanje formule). Ko govorimo o prisilni oksigenaciji, to ne pomeni, da RENS nosi jeklenko z O2 (kisikom), ampak da dejansko predela del obstoječega CO2 v krvnem obtoku nazaj v kisik, zato se isti kisik uporablja večkrat. Sicer bi lahko dodaten kisik v telesu povzročil težave s povišanim CO2, celo zastrupitev.

  Na splošno RENS vpliva na patogene na več načinov. V primeru virusov, slednjim alkalizacija okolja onemogoča vdiranje v naše celice, nato pa ponudi lastne celice alg, za pomožnega nosilca. Ker so celice alg zelo preproste (samo ena vijačnica DNK namesto dveh), virus pa je optimiziran za delovanje v naših celicah, virus v algah ne more povzročiti škode in umre. RENS vpliva na plesen tako, da razgradi zunanjo ovojnico njihovih celic s kisikom ter nato uniči jedro z alkalizacijo (delovanje plesni temelji na citronski kislini). Ubija bakterije, podobno kot penicilin, vendar z manj neželenimi učinki. To področje zaenkrat sicer še ni dovolj raziskano, zato so moji odgovori delo še vedno le hipoteze.

   

  “Kaj so zaščitne maske RENS in kako delujejo?”  

  Že pred časom smo govorili o zaščitnih maskah RENS. V prvem valu v Italiji so zaščitne maske kar čez noč postale obvezen del življenja.

  Na začetku smo uporabljali klasične kirurške maske, nato FFP1, FFP2, FFP3. Toda s podaljšano uporabo se pojavlja vedno več težav s temi maskami. Suhe maske, na splošno, bolj varujejo druge pred nami kot nas same. Patogeni se na teh maskah naberejo že po 1 minuti uporabe, tako zunaj kot znotraj. Če uporabljamo maske, ki nas varujejo bolj kot druge, potem pri njihovi uporabi težko dihamo, kar je težava za ljudi s kroničnimi boleznimi dihal. Maske praviloma zadržijo del izdihanega zraka (CO2) v žepu maske pred usti, kar nam omogočajo, da spet vdihnemo lastni CO2, kar lahko vodi v postopno zastrupitev. Ker masko popravljamo vsaj 20-krat na uro (o tem obstajajo študije), lahko vsak naš dotik prenaša patogene mikroorganizme iz rok na masko in obratno. Nekateri uporabljajo isto masko več mesecev, čeprav je primerna le za 2-3 ure uporabe, zato so te maske pravo gojišče patogenih mikroorganizmov. Poleg tega lahko suhe maske vplivajo na našo telesno termo regulacijo. Torej, suhe maske so delna rešitev za preprečevanje prenosov okužb, imajo pa številne slabosti, zlasti pri dolgotrajni uporabi.

  Pred približno 8 leti, ko sem začel razvijati formulo VINS (živalski nastilj, ki preprečuje neprijetne vonje in prenos okužb, kjer je lahko ena plast uporabna do 1,5 leta), sem delal tudi na razvoju formul HEDS (HEDS 00 = kanalizacija in mobilna stranišča, HEDS Earth = čiščenje kontaminiranih zemljišč, HEDS Space = vesoljska tehnologija, za zaprte ekosfere). Nekateri se bodo spomnili, kot sem že večkrat pojasnil, da je bilo praktično testiranje formule VINS tista prelomnica, ki je privedla tudi do formul RENS.

  Pri maskah je osnovna težava, ki preprečuje učinkovito zaščito posameznika pred drugimi in obratno to, da povzroča, ob daljši uporabi, težave z dihanjem. Zato sem se odločil, da uporabim formulo za proizvodnjo kisika v vesolju HEDS (HEDS Space Oxygen Production), narejeno za hitro (v realnem času) pretvorbo CO2 -》O2.

   

  Zaščitna maska RENS, vir: osebni arhiv Z. D.

   

   

   

  Zaščitna maska RENS; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  “Kako deluje zaščitna maska RENS?”

  1. Lahko deluje kot suha zaščitna maska, vendar je stopnja zaščite v obe smeri le približno 90- 92%. Tu se upošteva navodila, ki veljajo za uporabo suhih pralnih mask.
  2. Lahko deluje kot “vlažna” maska, kot taka je bila tudi razvita. Ko dihamo, iztisnemo vlago, ki zapre luknje v tkanini (zunaj in znotraj), po približno 5-10 minut uporabe se naredi vodni film, ki s skoraj 100-odstotno učinkovitostjo prestreza patogene, od zunaj in od znotraj. Med obema slojema je tretji, filter, namočen v formulo za proizvodnjo kisika. Vlaga in CO2 aktivirata formulo, pretvorita CO2 v žepu maske v O2 (v povprečju dobimo cca 5-10% več kisika kot brez maske), ujete patogene pa sterilizira sama formula. Če se po naključju s prsti dotaknemo aktivirane maske, patogenov ne prenašamo, ampak prste steriliziramo.
  1. Zaščitna maska RENS (tu še nimamo študije) zaščiti uporabnika in vse okoli njega z učinkovitostjo blizu 100%.
  2. Zaščitno masko RENS lahko (teoretično) uporabljamo neomejeno dolgo, v praksi pa se jo uporablja neprekinjeno 1-12 ur. Ne povzroča alergij, izpuščajev, vnetij kože itd. in ne vpliva na našo termo regulacijo. Trenutno so maske že v uporabi na 3 celinah, v Evropi pa v 15 državah.
  3. Masko operemo pri temperaturi do 40 stopinj Celzija, filter pred pranjem odstranimo in nato vrnemo. Filter zamenjamo vsake 3-6 mesecev, ko začne učinkovitost pretvorbe CO2 -》O2 upadati.

   

  Zaščitna maska RENS; vir: osebni arhiv Z. D.

   

   

  Maska RENS, ščiti druge in sebe!

   

  Demonstracija zaščitnih mask RENS; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  https://www.rensnaturals.eu/

  /prodajni spletni portal z izdelki RENS, ki bo zaživel vsak hip/

   

   

   

  &  &  &

   

  Zoran Dernovšek se je rodil 27. julija 1959 v Sloveniji (ex-Jugoslavija). Končal je elekrotehnično šolo, kasneje je nekaj let poučeval na Naravoslovno tehnični srednji šoli. Po osamosvojitvi Slovenije je končal šolo za častnike, študiral je na več univerzah v Sloveniji in Veliki Britaniji (uprava, pravo, MBA, finance).

  Po letu 2000 je delal v družinskih podjetjih kot svetovalec (poslovni, finančni, davčni, projektni) in se ukvarjal z ekologijo. 

  RENS je nastal leta 2014 iz produkta VINS (dolgotrajna stelja z nevtralizacijo vonjev za živali), katerega razvoj je potekal že od leta 2011. 

  Zoran je inovator in izumitelj že vsaj od svojega 12. leta, ko je odkril eno najboljših rešitev Arhimedove uganke »Kvadratura kroga« (objava v reviji za matematike in fizike, Presek) 

  V bivši Jugoslaviji in tudi kasneje v Sloveniji so si, v imenu skupne lastnine, drugi prisvojili večino njegovih idej, izumov in inovacij. Ker se mu je podobno začelo dogajati tudi v Sloveniji leta 2011, ko je bil na pragu odkritja VINS, se je leta 2012 z družino preselil v Italijo.

   

  Zoran Dernovšek leta 2012 – na kosilu s svojo ožjo družino; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  RENS spada v fitofarmacijo in v mikrobiologijo, pri razlagi ter praktični uporabi v preventivi in medicini ter zobozdravstvu ima Zoran pomoč zdravnikov, zobozdravnikov, fitofarmacevtov in mikrobiologov (brez razkrivanja formule).

  Kot nekdanji aktivni športnik se je že v preteklosti pogosto srečal s športno medicino, to znanje pa je moral v obdobju raziskav RENSa še bistveno nadgraditi, saj tudi tu leži močan potencial za uporabo formul RENS 

  Kot radovedna oseba se je vse življenje ukvarjal z različnimi področji, najpogosteje s takimi, povezanimi z naravoslovjem, biologijo, zdaj tudi z medicino. Več o njemu lahko najdete v raznih člankih, video posnetkih, intervjujih, ipd., del tega je dostopen preko spleta. 

  – citat s spletne strani Zorana Dernovška – Raketke: https://www.protocolrens.org/SI/kdo_sem.htm

   

  Zoran Dernovšek pri spomeniku Aleksandra Velikega na Glavnem trgu v Skopju; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  Zoran Dernovšek na makedonskem državnem radiu, ko ga je intervjuvala doktorica pediatrije, specializirana za otroke s posebnimi potrebami – rdeča nit: avtizem in zdravljenje avtizma; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  Zoran Dernovšek med intervjujem na Planet TV ob 25-letnici slovenske osamosvojitve; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  Utrinek s predavanja Zorana Dernovška za pediatre in stomatologe leta 2018 v Makedoniji; vir: osebni arhiv Z. D.

   

  Zoran Dernovšek v zakulisju (svoje) volilne kampanje za župana Ljubljane leta 2006; vir: osebni arhiv Z. D.

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto

  Naslovna fotografija, vir: https://pixabay.com/illustrations/hands-virus-bacteria-coronavirus-5628296/

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj