Več

  JUGOSLAVIJE NI VEČ, ZDAJ GRE ZA SLOVENIJO!

   

  Dr. Jože Pučnik, Brnik, 26. december 1990 ob 22.00: 

  “Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo!”


  Danes se v moji domovini Sloveniji obeležuje državni praznik samostojnosti in enotnosti! Na ta dan pred 30 leti so moji rojaki Slovenci in Slovenke na vprašanje “Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« z veliko večino (okoli 95 odstotkov – to je 88,5 odstotka vseh volivcev) odgovorili z “da”, s čimer se je začela tudi osamosvojitev Slovenije.


  Do septembra 2005 se je praznik imenoval le dan samostojnosti, a so ga s spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih na pobudo Fajonkine SD dopolnili z besedo enotnosti”, saj naj bi (na) ta dan Slovenci pokazali največjo mero enotnosti v svoji zgodovini.

  - Advertisement -


  Pa je Slovenija res enotna, neodvisna in samostojna država? Odgovor je sila preprost: Ne! Zakaj? Ker je Slovenija že kmalu po končani desetdnevni vojni in po zadnjem odhodu nekega vojaka nekdanje JLA oktobra leta 1991 postala leglo korupcije, klientelizma, rušenja demokratičnih standardov, ustrahovanja, rušenja človeškega dostojanstva in sanj. Domovina/država, a je ujetnica mafijskega podzemlja, ki vodi do samega Milana Kučana – Plavega, ki se nikoli ni mogel sprijazniti, da komunistične partije in Golega otoka ni več. V svojem smrtnem sovraštvu do Ivana Janeza Janše je šel tako daleč, da ga je s svojimi pajdaši tipa Drago Kos itd. sredi Evrope dal politično zapreti, ker je Janša pač moteča figura političnega prostora. To se kaže še dandanes, ko vsak dan skušajo zrušiti njegovo vlado. S podtikanji, z lažmi in manipulacijami, medtem ko Janša s svojo ekipo Sloveniji počasi nazaj kuje pot tja, kjer si zasluži, da bi bila. 

  Ljubljanske ulice in ulice večjih slovenskih mest so strah in trepet priseljencev nekdanjih jugoslovanskih republik. So leglo drog, ustrahovanj, kraj in vandalizma. Ljudje se zaklepajo, ne upajo ven. 

  Slovensko izročilo in kultura se še razvijata v meglicah, ker država dovoli “kulturniku” tipa Zlatan Čordić – Zlatko, da zalezuje ljudi na cesti, uničuje tujo lastnino, grozi s smrtjo uradnicam in se predvsem dela norca iz vseh nas, ki se vsak dan razdajamo v skrbi za druge. Slovenska policija pa po domače nima jajc. Ker se da provocirati od bosanskega priseljenca Anisa Ličine, ki v državi, za katero ni dal niti centa, policiste naganja nazaj v njihove slovenske vasi? Policija niti ne ukrepa ob prijavi, da je nek drugi bosanski Anis brutalno posilil 14letnico? Da o primeru dr. Noviča niti ne izgubljam besed. 

  Je to domovina, ki si jo želimo? Je to domovina, za katero se je boril moj oče? Je to domovina, v kateri sem se pred zvoki siren, pušk in pokov skupaj s svojimi sorojenci skrivala v bunkerjih, medtem ko je moja mama umirala od strahu, ali bomo po naslednjem bombnem napadu še živi? Mislim, da ni to to, kar si želimo. 

  To vse skupaj je zelo žalostno in groteskno! Meni se para srce.

   

  Dolina pri Lendavi junija 2020, vir: osebni arhiv Suzane Maučec

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto 

  Naslovna fotografija: https://www.mojaobcina.si/sempeter-vrtojba/dogodki/dvig-slovenske-zastave-na-sv-otu.html

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Prejšnji članek
  Naslednji članek

  Sorodne objave

  1 komentar

  1. Kučan je zaprl Forum 21 elitni boljševiški samostan prvoklasnih rdečih menihov in prvoklasni klub rdečih kapitalističnih graščakov, mogulov in klopovov z računčki na Cipru in ostalih davčno dovzetnih destinacijah.
   Zdaj čakamo kaj bo objavil na zmagoviti elitni rdeči prižnici Lažgoše kmalu v januarju za svojo elitno 80-letnico elitnega prvoklasnega boljševiškega tajno političnopolicijskega vsemogočnega uživanja v moči aparthajdovskega carja primrznjene ZKS, še bolje zveze Udbokučanistof Slovenistana ZUS. Ne ZOS, pač pa ZUS!

   Eni pravijo, da je obupal, eni pa pravimo, da je prestopil prag in bo objavil, kot na Ilovi gori partizanskih jurišev, Urbi et Orbi, na Pravoslavski Božič svojo OBZNANO, svoj zadnji juriš na Oblastveni totalni tron Slovenije in opomnil deželo, da je prišel čas novogoriške Rdeče Fatve 92.
   Nimamo kej več izgubiti, sužnji bandi ne bomo in brusimo kose ter špičimo vile, buzdovani so itak konzervirani, šibice so pa itak vsepovsod.
   Userte se, kriminalci. 1991 smo se zmenili, da bomo drug drugemu ljudje!
   Nekaterim so se sprostili Satanovi Besi, zato jih bomo zatolkli z Ljubeznijo !

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj