Več

  IGRALKA MILENA ZUPANČIČ NA PROTESTIH ZA “PRAVIČNEJŠO DRUŽBO”, A NOVINARKA RTV ŽE PRED LETI RAZKRILA, DA SI JE IZPLAČEVALA FIKTIVNE POTNE STROŠKE NA RAČUN UNICEFA!

   

  https://nova24tv.si/slovenija/politika/igralka-milena-zupancic-na-protivladnih-protestih-a-novinarka-rtv-ze-pred-leti-razkrila-da-si-je-izplacevala-fiktivne-potne-stroske-na-racun-unicefa/

   

  objava z dne 25. 5. 2020 –

  Igralka Milena Zupančič na protestih za “pravičnejšo družbo”, a novinarka RTV že pred leti razkrila, da si je izplačevala fiktivne potne stroške na račun Unicefa!

  - Advertisement -

   

  Ta članek je sočasno objavila tudi Demokracija:

  https://www.demokracija.si/fokus/igralka-milena-zupancic-na-protestih-za-pravicnejso-druzbo-a-novinarka-rtv-ze-pred-leti-razkrila-da-si-je-izplacevala-fiktivne-potne-stroske-na-racun-unicefa.html

   

   

  Foto. RTV SLO – TV-prispevek Mojce Vočko, zamrznjena slika

   

  P. S. uredništva: 

  izvirnik izjave Mojce Vočko, samostojne novinarke in odgovorne urednice DOSJEJA, pisno podane Novi24 TV 25. 4. 2020 za članek:

  Milena Zupančič se mi je v rani mladosti nepozabno vtisnila v spomin z dramatično vlogo Mete v legendarnem Cvetju v jeseni. Vse bolj pa sem ostajala brez besed, ko sem leta 2010/2011 kot novinarka informativnega programa Televizije Slovenija preiskovala korupcijo v Unicefu Slovenija, o čemer sem pripravila pet TV-prispevkov – za Tednik, Odmeve, Dnevnik -, in se pri tem soočala tudi z imenom Milene Zupančič, ki je bila regionalna ambasadorka Unicefa več kot 13 let – 13. januarja 2011 je skupaj z umetnico Vito Mavrič kot ambasadorko dobre volje Unicefa Slovenija famozno odstopila, javno seveda. O tej potezi ali (samoobrambni) maškaradi za javnost me je moj vir telefonsko obvestil, še preden je Delo odprlo Vitino fascinantno odstopno izjavo – resnični vzrok: moje novinarsko preiskovanje s pridobljenimi neizpodbitnimi dokazi in podatki, s čimer sem predtem Vito Mavrič soočila v kavarni Zvezda v Ljubljani. In ji predlagala, da za moj TV-prispevek o korupciji v Unicefu Slovenija, ki sem ga pripravljala za Tednik, stopi pred kamero – tega, da za korupcijo, delikte že dolgo ve, ni bilo moč zanikati. Snemanje intervjuja z njo sem morala parkat (tik pred zdajci) preložiti, saj je Vita nenadoma zbolela, kot mi je sporočila. Vendar, pred tem snemanjem je 13. 1. 2011 kot ambasadorka dobre volje Unicefa Slovenija po osmih letih “častno” odstopila pred najširšo javnostjo – in dramatično javno razgrinjala tisto, kar sta z ambasadorko Mileno Zupančič v resnici že lep čas vedeli, le da zdaj tega nista več mogli tajiti (vedela sem tudi jaz z novinarskimi dokazi v roki).

  Mileno Zupančič je menda kot prvo v Sloveniji Unicef počastil z ambasadorsko častjo – tozadevno listino ji je novembra 1997 vročil sam predsednik Republike Slovenije, Milan Kučan. Hm, kaj je plemenitega, dobrosrčnega, dobrotniškega storila, naredila, ustvarila v svoji 13-letni ambasadorski večnosti za umirajoče, na smrt sestradane, podhranjene otro(č)ke, ki so jih žrle mesarske muhe in njihovo mučeniško umiranje stražili lačni krokarji? Novinarsko me je šokiralo, da je korupcijo, nezakonitosti, zlorabe v Unicefu Slovenija, na kar so redke izjeme v Unicefu Slovenija pošteno opozarjale že tam od leta 2002, (očitno) celo tajila, prikrivala – skupaj s silami moči Unicefa Slovenija, del katerih je bil tudi Jožef Kunič, nekdanji slovenski veleposlanik in oče odvetnika Mihe Kuniča. Še več, kot ambasadorka Unicefa Slovenija je (očitno) neupravičeno, nezakonito priglašala ali zaračunavala (izmišljene) potne stroške: za relacijo Bohinjska Bela – Ljubljana – Bohinjska Bela, čeprav je po pridobljenih podatkih ali v resnici takrat bivala v Ljubljani. Odveč je ponavljati, da je bilo vsa leta moje delo popolnoma prostovoljno, torej brezplačno,’ je med drugim zatrdila v svoji odstopni izjavi, datirani s 13. 1. 2011. Ali se je kot Unicefova ambasadorka plemenito, dobrosrčno odpovedala plačilu ali nagradam, ki jih je svoji eliti radodarno in razkošno izplačeval Unicef Slovenija?! Barbara Volčič Lombergar na primer, ki je leta 2003 postala podpredsednica Unicefa Slovenija, je odklonila plačilo za svoje delo, saj je le-to zanjo bilo dobrodelno in častno – leta 2005 pa je protestno odstopila. Da, celo Unicefovo ambasadorstvo utegne biti izključno statusni ali elitistični simbol. Priznam, da sem presunjeno (po)gledala fotografijo, ki je v petek nekdanjo regionalno ambasadorko Unicefa Mileno Zupančič na robu Trga republike v Ljubljani ovekovečila na nezakonitih množičnih kolesarskih protestih – uperjenih v novo vlado RS z Janezom Janšo na čelu -, ki jih vladni odlok še vedno prepoveduje.”

   

   

  /Naslovna fotografija, vir: https://nova24tv.si/slovenija/politika/igralka-milena-zupancic-na-protivladnih-protestih-a-novinarka-rtv-ze-pred-leti-razkrila-da-si-je-izplacevala-fiktivne-potne-stroske-na-racun-unicefa//

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  JEZDECI APOKALIPSE

  POPIS KUR

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj