Več

  EKSKLUZIVNO: PRECEDENČNA SODBA USTAVNEGA SODIŠČA RS RAZSULA MONTIRANI KAZENSKI SODNI PROCES ZOPER NOVINARKO IN VSE NJEGOVE SODNE ODLOČBE

   

  8. februar 2021, Prešernov dan, ki ga ne pozabiš do smrti – če si Mojca Vočko.

  Dan zatem … sem ob 9.46 namreč prejela stavek, ob katerem mi je zastal dih: Danes je prisla odlocitev US, da se vse sodbe razveljavijo. Lp 

  Asketsko zaporedje desetih besed, kot bi general svojim marincem oznanil: “Victory!”   

  Ko ti tak massage pošlje Blaž, je tudi tvojim kostem in notranjim organom v hipu jasno: da si zmagal. Nad sodnim kriminalom.

  - Advertisement -

   

  – ta tvit je bil prva poteza sreče, potem ko sem odločbo Ustavnega sodišča RS z dne 7. 1. 2021 prebrala, skupaj z obema ločenima mnenjema, in se med njunim vračanjem iz Dubrovnika slišala s svojima odvetniškima soborcema, ki sta spisala in zame vložila triumfalno ustavno pritožbo v inkvizicijskem sodnem procesu: z odvetnikom doc. dr. Blažem Kovačičem Mlinarjem in odvetnico Teo Mlinar Kovačič.

  In, ja, odločitev so ustavni sodniki izglasovali enotno: s sedmimi glasovi ZA, glasovalo jih je osem. Dr. Špelca Mežnar predstavlja tisti en glas: NE!    

  Da sta Blaž in Tea z mislijo že bila pri našem naslednjem (taktičnem) koraku, ne bom omenjala, niti tega, da so zmagovalni toni njunih glasov nepozabni.

   

  Doc. dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik; vir: https://kovacic-mlinar.si/odvetniki/doc-dr-blaz-kovacic-mlinar-kazensko-pravo/

   

  Ustavno sodišče RS je razsulo montirani kazenski sodni proces zoper mene, ki je leta 2012 famozna krila dobil na Okrajnem sodišču v Ljubljani, razveljavilo vse njegove sodne odločbe in ugodilo naši ustavni pritožbi, vloženi 8. 6. 2017, torej pred tremi leti in osmimi meseci. Kalvarija se je do te prelomnice vlekla DEVET LET – več kot devet uničenih let mojega življenja, uničena uspešna novinarska kariera, katastrofalno huda mi povzročena škoda, okrušeno telesno zdravje. Nezaslišano za pravno državo EU, na papirju zavezano k zaščiti človekovih in ustavnih pravic.

   

   

  Veseli naju, da je Ustavno sodišče RS sprejelo pomembno in precedenčno odločitev, ki bo v primerih, kjer sodišče angažira izvedenca psihiatrične oz. psihološke stroke, omogočilo učinkovito izvrševanje pravice do obrambe. Obramba bo poslej imela v kazenskih postopkih pravico preveriti rezultate testov, ki so jih izvedli sodni izvedenci, tudi s svojim izvedencem. Zaskrbljujoče pri tem pa je, da bodo obdolženci, ki so slabšega premoženjskega stanja, morali v vsakem primeru pokriti stroške svojega izvedenca, saj ZKP sploh ne predvideva povrnitve teh stroškov niti v primeru oprostilne oz. zavrnilne sodbe,” sta v svojem komentarju predmetne odločbe Ustavnega sodišča RS zapisala odvetnik doc. dr. Blaž Kovačič Mlinar, specialist za kazensko pravo, in odvetnica Tea Mlinar Kovačič, sicer dva od mojih treh odvetniških zagovornikov v tej sramotni kazenski epopeji. “Hkrati pa je omenjena odločitev pokazala, da naši klientki Mojci Vočko ni bila zagotovljena pravica do poštenega postopka niti na eni stopnji dosedanjega kazenskega postopka, kar je gotovo razlog za skrb. Upava, da bo v ponovljenem postopku sodišče to kršitev uspešno odpravilo.

  “/…/ NAŠI KLIENTKI MOJCI VOČKO NI BILA ZAGOTOVLJENA PRAVICA DO POŠTENEGA POSTOPKA NITI NA ENI STOPNJI DOSEDANJEGA KAZENSKEGA POSTOPKA, KAR JE GOTOVO RAZLOG ZA SKRB.”

   

  Odvetnica Tea Mlinar Kovačič, vir: https://kovacic-mlinar.si/odvetniki/tea-mlinar-kovacic-delovno-pravo-druzinsko-pravo-civilno-pravo/

   

  Da, ta odločba Ustavnega sodišča RS, sprejeta 7. 1. 2021, je celo precedenčna, pritrdilno ločeno mnenje ustavnega sodnika Marka Šorlija pa retorično pomenljivo že v zgovornem (pod)naslovu: Sodni izvedenci – ‘rezervni angeli pravosodja’?”

   

   

  Človeka nehote prešine, da je prekaljeni ustavni sodnik Marko Šorli, nekoč podpredsednik Vrhovnega sodišča RS, ki mu poštenost in sodna pravica očitno nista tuji, uvidel v srčiko zla: v nezakonita početja t. i. zločinskih psihiatričnih in psiholoških sodnih izvedencev ter v kriminalno sodno operiranje z njimi za mastne honorarje v zavržnem nezakonitem lovu za zakoličenim nezakonitim ciljem, kar je eden od sramotnih tabujev Slovenije?! (Nedotakljiv kriminal.)

   

   

  Ustavni sodnik Marko Šorli; vir: https://www.us-rs.si/sodnik/marko-sorli/

   

   

  Da, kršitve kar osmih členov ustave RS ali zlorabe osmih mojih ustavnih pravic v kazenskem sodnem postopku je utemeljeno izkazovala ta naša ustavna pritožba na jedrnatih 17 straneh. Ko jo (pre)bereš, zazebe v kosteh … ob razgaljeno-dokazanem sodnem kriminalu sredi Republike Slovenije, ki uradno prisega na “vladavino prava”!

  Pa vendar, hm, Ustavno sodišče RS je ocenilo, da je že prva od teh izkazano-dokazanih kršitev/zlorab tako huda in hudo nezakonita, da se že na tej eni sami sesuje celotna montirana kazenska inkvizicija zoper mene – zato drugih kršitev in zlorab zakona, mojih človekovih in ustavnih pravic, ki jih je dokazovala naša ustavna pritožba, niti preizkušalo ni.

   

   

  Prof. Dr. Dr. Klemen Jaklič, prof. dr. Katja Šugman Stubbs, Marko Šorli kot predsednik senata – ti trije ustavni sodniki so 24. 4. 2019 s sklepom v obravnavo sprejeli to našo ustavno pritožbo, vloženo 8. 6. 2017. Le najgloblje se jim lahko zahvalim za to pošteno in strokovno odločitev.

  Blaž in Tea ob tem vsakič poudarita, da so našo ustavno pritožbo v obravnavo sprejeli med tisočimi – ki pa jih niso. Nesprejetih je celo morje, a to je še ena pereča problematika …

   

  Ustavni sodnik prof. dr. dr. Klemen Jaklič; vir: https://www.us-rs.si/sodnik/ddr-klemen-jaklic/

   

  Ustavna sodnica prof. dr. Katja Šugman Stubbs; vir: https://www.us-rs.si/sodnik/prof-dr-katja-sugman-stubbs/

   

   

   

  – SE NADALJUJE – 

   

   

   

   

  &  &  &
  PODPIRAM(O) SLOVENSKI NEODVISNI MEDIJ:
  Spletni medij DOSJE – od 20. 5. 2020 pri Ministrstvu za kulturo RS vpisan v Razvid medijev RS -, ki ne prejema nikakršne subvencije, želim(o) podpreti z donacijo:  https://www.paypal.com/paypalme/mojcavocko?locale.x=en_US
  Kontakt za donacije in oglaševanje: pošlji e-pošto 

  Naslovna fotografija: novinarka Mojca Vočko/jaz, fotografirana brez njene vednosti, medtem ko leta 2014 odhaja z enega od narokov montiranega kazenskega sodnega procesa pod taktirko sodnice Nine Kodre Balantič; vir: https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija

  OBVEŠČANJE O OBJAVAH

  Bodite prvi obveščeni o novih objavah.

  Ne pošiljamo neželene pošte!

  Zadnje objave

  Najbolj brano zadnjih 7 dni

  ON, KI RAZDVAJA …

  KO PORTAL 24UR.COM LAŽE O LINDAVU

  JEZDECI APOKALIPSE

  DONIRAM s kreditno ali z debetno kartico, PayPal:  ';

  Sorodne objave

  7 KOMENTARJI

  1. Draga Mojca.
   Lahko vam rečem samo velikanska hvala. S to odločbo vrhovnega sodišča ste naredili tudi mojemu prijatelju, ki se bori s sodnimi mlini zaradi napačne diagnoze psihiatrične ustanove, ki jo je ovrgla ustanova v Reki, ki je edina naokoli usposobljena za potrjevanje PTSP sindroma. Zdaj bomo končno lahko pripeljali svojega izvedenca na sodišče in predstavili tudi njegovo izvedensko mnenje.V upanju, da se vam popravijo vse krivice, ki so vam bile storjene v preteklih letih vas
   prav lepo pozdravljam in vam kličem srečno Tine Čeligoj.

  2. Krasno, aleluja!
   Odvetnikoma, g in ga Kovačič-Mlinarjevima kapo dol in globok priklon!
   Ampak – grozljivo – tisočih ne sprejmejo v obravnavo .Mojca naslednjč nekoč čimprej opišite kaj to je, kaj vse to pomeni…saj to je peklensko, da jim nihče? ne pomaga?
   —————————————————————————————–
   Kje so pa udarniki – zločinska sodrga izvedencev i n sodnikov, ki so skonstruirali zlo nad Vami – njihova imena, fotografije – kako jih spraviti na pranger sramote / bodo odgovarjali ?

  3. Najprej sem želel samo čestitat za zmago, ki bo koristila večim Slovencem, a bi bila samo čestitka premalo. S to zmago ste se na žalost ZADLOLŽILA pri Slovencih, da obelodanite še glavne akterje ta kriminalno sodno izvedenske kalvarije in to z imeni in priimki. Imaste idealen vzvod v roki, da sprožite samoočiščevalno akcijo na vseh teh področjih, kjer so vam krivice delali le posamezni pokvarjeni ali nesposobni osebki, ki so se skrivali ali pa izkoriščali pomanjkljiv sistem.

  4. Pokorno javljam.

   IZGLEDA, DA JE PRIMER MOJCE VOČKO ZAKORAKAL NA EVROPSKI ODER

   Upamo, da bodo slovenski akterji, še posebej glavni akter, premier Janez Janša zadevo , ki jo je odprl g.Štih v razmerju do imenitnika Guttenberga, ki ima izkazsn vpliv na vrhuško EU , še bolj izpostavil in ga uporabil za živo predstavitev slovenskih razmer in medijskih muk že polnoletne Demokrature M.Kučana in njegovih oprod.

   https://demokracija.si/fokus/tako-so-se-na-politicovo-zavajanje-o-vojni-proti-medijem-odzvali-slovenski-intelektualci/

   Iz članka:
   Na zapis Štiha se je Guttenberg odzval in v bran novinarki Politica zatrdil, da gre za temeljito novinarko. “Članek daje glas širokemu naboru virov in pogledov. In ne glede na vse, to, da premier neutemeljeno navaja, da je novinarka pisala po navodilih nekoga drugega, je nevarno za demokracijo.”
   ( To je primer kako zelo so si Levuharji strašno podobni po širnem svetu)

   Ob tem je še v vednost Guttenberga še dodal, da so bili trije desno usmerjeni novinarji, ki so jih socialisti resnično preganjali (Miro Petek, Jani Božič in Mojca Vočko). “Prvi je skoraj umrl, drugi je zbežal v Veliko Britanijo, tretja je bila oproščena po 10-letni sodni bitki.”
   ( Primer Petek, Božič in Vočko stopi na EU sceno prve kategorije )

   V zadevo je vstopila sama šefica Ursula von den Leyen in pritiska na J.Janšo in zato skromno mislim, da je skrajni čas, da se ta slovenska usrana žehta opere tudi na Evropskem odru in Vlada je dobila nepričakovano Bumerang darilo od levuharske režimske kanibalsko popadljive srenje plačancev Agitpropa F 571, da to opravi deloma že pred predsedovanjem Uniji.

   Kakor tudi kaže situacija, Kučanu tega foruma, Agitpropa F571 hlapcev, niti ne bo treba ukiniti, ker se bo očitno zaplinil z razrednim sovraštvom, z zlom in z napuhom kar sam.

   Thanks Ozzilandia ! Bravo Aboriginies , that’s holly true , boomerangs are always – always after missing a target flying back to a sender. Halleluiah!

  5. Novinarki Mojci Vočko čestitam za vzdržljivost. Da je zdržala in se borila. Mislim, da jo zelo dobro razumem, ker poznam v temelje primer pravosodnega izživljanja s podobnimi nameni, kot so se udejanjili pri Mojci. Mogoče bo javnost o tem, ko bo čas, izvedela več. Judita Trajber
   (judita.trajber@gmail.com). E-naslov sem objavila zato, ker vabim ljudi z izkušnjami slovenskega pravosodnega kriminala, da se mi oglasijo.

   • Srčna hvala za dragocene čestitke, spoštovana Judita Trajber – veliko mi pomenijo. Hvala, da ste izpostavili svoje grenke ali grozne “pravosodne” izkušnje in pozvali žrtve pravosodnega kriminala, da spregovorijo in se vam javijo … Vse dobro! Mojca

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj